Клонидин и цена: Какво трябва да знаете

Клонидин е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение на високо кръвно налягане, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и болка. Цената на клонидин може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Клонидин се използва за лечение на:

  • високо кръвно налягане при възрастни

  • ADHD при някои деца

  • силна болка при хора с рак, когато се използва с опиоид

Клонидин се предлага под формата на таблетки, таблетки с удължено освобождаване* или пластири. Предлага се и като разтвор, който се прилага като инжекция от лекар или друг медицински специалист. Лекарството се предлага и като маркови версии Kapvay, Catapres-TTS, Nexiclon XR и Duraclon.

За повече подробности относно таблетките клонидин вижте тази задълбочена статия. Вашият лекар или фармацевт може също да Ви каже за различните форми на клонидин.

* „Удължено освобождаване“ означава, че лекарството бавно освобождава активната съставка за дълъг период от време. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Колко струва клонидин?

Цената, която плащате за клонидин, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате. Ако получавате инжекцията с клонидин, цената ви също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в болница или клиника.

За да разберете колко ще платите за клонидин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие клонидин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят клонидин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако клонидинът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали вашата рецепта за клонидин изисква предварително разрешение.

Предлага ли се клонидин като марково лекарство?

Клонидин е генерично лекарство. Това означава, че е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство, но обикновено струва по-малко.

Клонидин се предлага в маркови версии, наречени Kapvay, Catapres-TTS, Nexiclon XR и Duraclon. За да разберете как се сравняват разходите за тези лекарства и версиите на клонидин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан клонидин и се интересувате от използването на маркова версия вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате клонидин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневен запас от клонидин, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на клонидин. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за клонидин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на клонидин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за клонидин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на клонидин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за клонидин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Цената на клонидин зависи ли от формата, която ми е предписана?
  • Цената ми за клонидин ще зависи ли от състоянието, което лекува?
  • Има ли други опции, ако не мога да си позволя клонидин?

За да научите повече за клонидин, вижте тези статии:

  • Клонидин, орална таблетка
  • Странични ефекти на Clonidine Oral Tablet: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss