Каспър срещу Сравнение на лилави матраци

Тази статия първоначално е публикувана в Mattress Finder.

За да ви помогне да намерите правилните продукти и инструменти за сън за вашите нужди, Healthline си партнира със сертифицираните експерти от Mattress Finder, за да предостави на нашите читатели изчерпателни прегледи на напълно изпитани и тествани матраци.

Преди да преминем към това ръководство за закупуване на матрак Purple срещу матрак Casper, позволете ми просто да започна, като кажа, че и двете онлайн компании за матраци предлагат звездни правила за доставка и връщане.

И двете компании предлагат безплатна доставка, а леглата пристигат бързо в изненадващо малка кутия директно до вашата врата.

Освен това и Purple, и Casper предлагат пробен период от 100 нощувки без риск. Да, това означава, че можете да изпробвате всеки от тези матраци за 99 нощувки и ако не ви хареса, компанията ще дойде да вземе матрака безплатно или срещу заплащане.

Освен това и двата матрака са подкрепени с 10 години гаранция. Така че основно те се опитват да направят възможно най-лесно и удобно за вас да пробвате техните матраци, защото са уверени, че ще ги харесате. И ни е трудно да не се съгласим — и двата матрака получават високи оценки от нас.

Видео за лилав матрак срещу матрак Casper

Преглед на лилав матрак

Лилави матраци

 • Ако търсите уникален матрак с различно усещане
 • Всички видове спални, включително странични, гръбни и коремни

подробности:

 • Безплатна доставка и връщане
 • Пробен период от 100 нощувки
 • 10 години гаранция
 • Произведено в САЩ

Преглед на лилав матрак

Лилавото е малко по-малко известно от Casper, но все пак е страхотен матрак. Това, което отличава Purple от другите компании за матраци, е материалът, който използват за своя горен слой.

Това наистина води до приятно, уникално усещане. Компанията е основана от двама инженери, така че те поддържат голям акцент върху науката за съня и всъщност имат 15 патента за тяхната технология за омекотяване.

Конструкция на матрака и лилав горен матрак

Под специалния топер има 4-инчов долен слой и 3,5-инчов среден слой от полиуретанова пяна. Сега да стигнем до добрите неща, техният патентован горен слой се състои от 2 инча освобождаващ налягането хипер-еластичен полимер.

Сега няма да лъжа – и аз не знаех какво е това първоначално. Но по същество това е голяма решетка от малки, подобни на гел квадрати, които могат да се закрепят, движат и компресират в зависимост от натиска, който усеща.

Резултатът е уникално усещане, което не получавате с традиционните матраци от мемори пяна. Когато легнете, можете да почувствате как местите тези малки квадратчета. В началото е малко странно. Но след като спите върху него за няколко нощи, всъщност наистина започвате да се наслаждавате на усещането от него.

В допълнение, полимерният материал обикновено е по-хладен от латекса или други традиционни мемори пяни. Дизайнът на решетката на полимера също е предназначен да подобри въздушния поток на матрака.

Така че крайният резултат е ултра готино изживяване при сън — определено не е нужно да се притеснявате, че ще се събудите горещо с този матрак. Всъщност това може да е най-готиният матрак като цяло, който тествахме зад Cocoon Chill от Sealy.

ВИЖТЕ СЪЩО: Актуални оферти за матраци bed-in-a-box

Лилаво усещане и комфорт на матрака

Вече докоснахме усещането за матрака, но по отношение на твърдостта даваме на Purple 4,5/10. Като цяло е малко по-мек от Casper, но все пак осигурява доста голяма подкрепа.

Матракът също получава доста солидни оценки от нас по отношение на точковата еластичност. Знам, още един объркващ термин тук, но основно това означава, че матракът е в състояние да осигури облекчаване на натиска за по-тежките части от тялото ви, докато другите части на матрака остават непроменени. Прехвърлянето на движение също е доста ограничено с Purple – няма проблеми.

Смятаме, че Purple е един от най-иновативните и уникални матраци на пазара поради факта, че може еднакво да побере легла на гърба, настрани, на корема и комбинирани легла.

Casper е страхотен, но е среден матрак като усещане. Лилавото може да бъде както твърдо, така и меко. Той е поддържащ, когато сте по гръб – особено в кръста – и корема, но е мек, когато сте на ваша страна.

Наистина е уникално изживяване да спиш на лилав матрак. Не ни разбирайте погрешно, Casper прави фантастично легло, но Purple е просто различно.

Трудно е да се избере победител за странични, гръбни, стомашни и комбинирани легла, тъй като и двете легла са удобни. Ако сте отворени към нов стил на матрака, Purple е добър вариант. Но ако искате усещане, подобно на други матраци с мемори пяна, Casper е идеалното място.

Влакът Пейн се излежава на лилавия матрак

Лилав матрак цена

Цените варират от $749 за XL Twin до $1399 за King. Не позволявайте на тази цена да ви плаши обаче, матраците Purple имат много уникално усещане и в крайна сметка може да похарчите повече от това, ако купите матрак със същото качество в традиционен физически магазин.

РАЗМЕР ЦЕНА (MSRP)
близнак $599
Twin XL $799
Пълна $999
кралица 1149 долара
Крал 1449 долара
Кал Кинг 1449 долара

От време на време можете да намерите купон или пакет за матрак Purple, за да облекчите цената на етикета с цената – проверете дали има текуща промоция за матрак Purple.

Присъда за преглед на лилав матрак

Няма да лъжа, в началото не знаех какво да правя с матрак Purple. След като лежах на всички тези други матраци с мемори пяна, не можах да реша как се чувствам относно съня.

Но след няколко нощи наистина започна да ми расте и в крайна сметка се превърна в един от любимите ми матраци.

Вижте повече подробности за матрак Purple.

Преглед на лилав матрак

Преглед на матрак Casper

Матраци Casper

 • Ако харесвате мемори пяна
 • Горещи спални с ограничен бюджет
 • Хора, които обичат по-твърди легла

подробности:

 • Безплатна доставка и връщане
 • Пробен период от 100 нощувки
 • 10 години гаранция
 • Произведено в САЩ

Преглед на матрак Casper

Casper вероятно е по-известната марка от двете. И въпреки че не са създали бизнес модела за матраци DTC, често им се приписва заслугата за извеждането на индустрията на преден план. Те станаха компания със 100 милиона долара за по-малко от две години — това е някакъв луд растеж!

Конструкция на легло Casper

Подобно на повечето компании за матраци DTC, матракът Casper е съставен от различни слоеве пяна. Долният 5-инчов слой е това, което осигурява опората на матрака. Освен това е новата Zoned Support пяна на Casper.

Този слой е разделен на трети – частите под раменете и краката са малко по-меки за облекчаване на натиска, а частта под бедрата и долната част на гърба е малко по-твърда за повече опора.

Третият слой е 1,5-инчов слой мемори пяна, който добавя още повече облекчаване на налягането. Върху него има слой от пяна с отворени клетки, предназначена да ви охлажда и да осигурява леко отскачане. След това комбинирането на всички тези слоеве е тъкана покривка, която също може да бъде разкопчана и премахната, за да се почисти, ако е необходимо.

По отношение на поддържането на хладнокръвие Casper върши добра работа, но изостава от Purple в това отношение – повече за това по-долу. И все пак нямам оплаквания в този отдел — стаята ми е на горния етаж и може да стане доста горещо през лятото и никога не съм се събуждал облян в пот.

СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ: $200 отстъпка от матрак Casper с код RIZKNOWS

Твърдост/комфорт/трансфер на движение

Що се отнася до твърдостта, ние даваме на Casper 4,75 до 5,75 от 10, като 10 е като спане в сутерен, а 1 е като потъване в матрака, сякаш е 15-годишна възглавница.

Така че очевидно с такава оценка смятаме, че Casper има доста добър баланс между твърдост и мекота. Най-малкото е доста приятно – когато легнете върху него, просто искате да подремнете.

Той се компресира доста, ако буквално стоите или седите на едно определено място на матрака. Но след като разпределите и разпръснете тежестта си, той върши добра работа за контуриране на тялото ви и осигурява необходимата опора.

Смятаме, че Casper е перфектен за гръб, стомах и спящи, както и комбо спящи (хора, които се въртят между трите позиции през нощта). Достатъчно меко е, че няма да получите болка в рамото или бедрата, ако спите настрани. Достатъчно твърдо е, за да ви поддържа на гърба и корема.

И ако откриете, че сменяте позиции често през нощта, Casper е чудесен и за това. Това е постоянен матрак.

Освен това трансферът на движение е изключително минимален с Casper. Сложихме бира в единия край на леглото и се търкаляхме до нея, а тя почти не мръдна. Това означава, че няма да се притеснявате, че ще събудите партньора си, ако се мятате много.

Тест за трансфер на движение на матрак Casper

Матрак Casper цена

Цените на матраците Casper варират от $595 за двоен до $1295 за кралски. Така че малко по-високо в сравнение с други компании за матраци DTC като Tuft & Needle.

Освен това понякога можете да намерите купон за матрак Caper, за да свалите допълнителни $50–$100 от цената. Точно сега можете да използвате код RIZKNOWS за $200 отстъпка от матрак Casper.

РАЗМЕР ЦЕНА (MSRP)
близнак $595
Twin XL $695
Пълна $995
кралица 1095 долара
Крал 1295 долара
Кал Кинг 1295 долара

Присъда за преглед на матрак Casper

Като се имат предвид всички неща, наистина харесваме Каспър. Техните матраци са супер удобни и поддържащи и дишат достатъчно, където няма да спите горещо. Можем да разберем защо компанията премина от нула до герой за по-малко от две години.

Като цяло тук наистина не можете да сгрешите — смятаме, че в крайна сметка наистина ще ви хареса да спите на този матрак. И тъй като е с добри $100–$150 по-малко от Purple, той получава по-добра стойност от нас.

The Търсач на матраци екипът се състои от сертифицирани професионалисти, които са страстни да помагат на потребителите да подобрят съня си. Ние щателно тестваме всеки матрак, който прегледаме, чрез поредица от практически, практически проверки и оценки. Пишем всяка рецензия, като очакваме, че нашите най-близки приятели и членове на семейството разчитат на нас за своите решения за матраци и продукти за спане, така че честността и автентичността са основни принципи на нашия процес на проверка.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss