Как работи Tucking и безопасно ли е?

Какво е тукинг?

Прибирането се определя от Програмата за информация за здравето на транссексуалните като начини, по които човек може да скрие пениса и тестисите, като например преместване на пениса и скротума между седалището или преместване на тестисите нагоре в ингвиналните канали. Ингвиналните канали съставляват телесната кухина, където тестисите седят преди раждането.

Tucking може да се използва от хора, които се идентифицират като:

  • транс жени
  • транс жена
  • несъответстващи на пола
  • недвоичен
  • агендър

Някои хора могат също да се прибират за естетически цели, за косплей или влачене. Прибирането ще позволи на всички тези индивиди да постигнат гладък външен вид и да скрият всякакви външни полови органи.

Терминология на частите на тялото

Важно е да използвате език, който точно отразява самоличността на човека. Докато термините „пенис“, „тестиси“ и „тестиси“ се използват в тази статия за обозначаване на части от тялото, не всички транс индивиди или лица, които се прибират, се идентифицират с тези термини, за да се отнасят до тялото си. Научете повече за разговорите с хора, които са транссексуални или небинарни.

Как се прибира

Прибирането може да е леко неудобно, но не трябва да е болезнено. Не насилвайте гениталиите си да се движат. Ако изпитвате затруднения или изпитвате много дискомфорт, спрете. Направете почивка и се върнете по-късно.

Практикувайте прибиране няколко пъти, когато сте спокойни и в удобно място у дома, преди да излезете. Това може да ви помогне да избегнете всякаква паника или стрес в обществото, ако за първи път се прибирате.

Консумативи

Първата стъпка към прибирането е да настроите консумативите, от които се нуждаете. Това включва:

  • медицинска лента
  • плътно прилепнало бельо
  • гаф, ако желаете, за втори слой, за да създадете равна и гладка повърхност

Гафът е парче плат, което изравнява долната част на тялото. Те често са направени от разрязани чорапогащи или могат да бъдат закупени онлайн или в магазини, които се грижат за лицата от LGBTQIA. Чорапогащниците могат да бъдат намерени в повечето хранителни и универсални магазини и ще ви позволят да приспособите размера на гафа за вашите нужди.

Някои хора могат също да използват подплата за бикини, преди да облекат бельо. Подложки за гащи можете да намерите в раздела за женска грижа в аптеките или магазините. Този раздел често е близо до раздела за семейно планиране.

Прибиране на тестисите

След като сте събрали запасите си, можете да започнете с прибиране на тестисите. Тестисите ще се изплъзнат обратно в ингвиналните канали. Можете да използвате два или три пръста, за да ги насочите към съответния канал. Не бързайте с тази стъпка. Ако има някаква болка или дискомфорт, спрете и опитайте отново след кратка почивка.

След това можете да приберете скротума и пениса. Това може да се направи и закрепи заедно със или без лента.

Закрепване с тиксо

Ако ще използвате тиксо, винаги трябва да използвате медицинска лента вместо тиксо или друг вид тиксо. Това е така, защото не искате лепилото да увреди кожата ви. Трябва да можете да намерите медицинска лента в местната аптека или в секцията за първа помощ на повечето хранителни и универсални магазини.

Ако планирате да използвате лента, внимателно отстранете космите от зоната, преди да приложите лентата. По този начин ще избегнете дърпането на косми, когато ги премахвате по-късно. Премахването на космите може също да ви помогне да избегнете болката, причинена от дърпането на космите от лентата, докато се движите.

След като тестисите са закрепени в каналите, внимателно увийте скротума около пениса и го закрепете с медицинска лента. Дръжте едната си ръка върху гениталиите, за да държите всичко плътно, и пъхнете гениталиите си назад между краката и задните части. Завършете процеса на прибиране, като издърпате чифт плътно прилепнало бельо или гаф.

Този метод ще направи ходенето до тоалетната по-трудно, защото ще ви трябва повече време, за да премахнете лентата и да поставите отново. Освен това имате по-висок риск от кожно дразнене. Предимството на тиксо е, че закопчаването ви ще бъде по-сигурно и по-малко вероятно да се отмени.

Без лента

Прибирането без лента използва подобен процес, но може да не е толкова сигурно, колкото с лентата. Въпреки това, нямате същия риск от влошаване или разкъсване на кожата, когато премахвате лентата по-късно.

Започнете с издърпване на чифт бельо или гаф до коленете или бедрата. Това ще намали риска от загуба на равновесие по време на последната стъпка за осигуряване. Освен това ще улесни закрепването на всичко на място. Ако тази стъпка ограничава способността ви да обезопасите гениталиите си достатъчно далеч назад, можете да я пропуснете. Просто дръжте бельото или гафа близо до вас, за да не се налага да се движите много, преди всичко да е сигурно.

След това закрепете тестисите в каналите и след това увийте скротума плътно около пениса. Дръжте едната си ръка върху увития орган и го издърпайте назад между краката и задните си части. Със свободната си ръка издърпайте бельото или гафа и закрепете всичко с двете си ръце. След като се почувствате уверени, че всичко е сигурно, можете да го пуснете.

Прибирането без лента позволява по-лесен и по-бърз достъп, ако трябва да използвате тоалетната, докато прибирате. Възможно е обаче да имате проблеми с повторното закрепване в същата плътност, след като сте се пренаредили.

Как да отлепя

Същото търпение и грижа, които използвате, за да приберете, трябва да се практикува и когато разкопчавате. Ако сте използвали лента, внимателно отлепете лентата от скротума и преместете пениса обратно в положение на покой. Ако лентата не се отдели лесно и без силна болка, нанесете мокра кърпа или накиснете мястото в топла вода, за да разбиете лепилото. Можете също да използвате медицинско средство за отстраняване на лепило.

Ако не сте използвали лента, използвайте ръцете си, за да насочите нежно пениса и скротума обратно към първоначалните им позиции на почивка.

Ерекции и прибиране

Ако се възбудите по време на прибиране, няма да се отлепите, освен ако няма проблем с медицинската лента, гаф или бельо, или ако не сте били добре прибрани преди ерекцията да започне. Може да се наложи да се пренаредите. Може също да изпитате известен дискомфорт и лека болка.

Прибиране и размер на пениса

Ако имате по-широка обиколка, прибирането все още може да ви свърши работа. Може обаче да се наложи да отделите малко повече време, за да закрепите закопчалката. Може също да се наложи да използвате още няколко слоя медицинска лента, когато закрепите скротума към пениса, или втори слой бельо, за да постигнете максимална гладкост.

Внимавайте да не прекъснете кръвообращението в опитите си да създадете повече слоеве или по-плоска повърхност.

Безопасно ли е?

Има малко публикувани изследвания за дългосрочните ефекти от прибирането. Някои рискове, които могат да възникнат, са уринарна травма, инфекции и оплаквания от тестисите. Може да изпитате някои леки симптоми на триене от прибиране. Винаги проверявайте за отворена или раздразнена кожа преди и след прибиране, за да предотвратите инфекция.

Прибирането няма да ви накара да станете стерилни. Въпреки това, може да имате проблеми с фертилитета, ако се прибирате и приемате хормонална заместителна терапия. Говорете с вашия доставчик на медицински услуги за стъпките, които можете да предприемете, ако се интересувате от биологични деца в бъдеще и сте загрижени за усложнения от прибиране.

Можете да избегнете увреждането на тъканите и мускулите, като никога не насилвате или дърпате силно която и да е част от гениталиите си, докато се опитвате да ги приберете. Трябва да правите почивки в прибирането, за да предотвратите стреса върху тялото.

Ако сте загрижени за прибиране или рисковете за тялото ви от дългосрочно прибиране, говорете с Вашия лекар или медицински специалист. Ако нямате незабавен достъп до доставчик на медицински услуги, свържете се с местния ресурсен център за транссексуални лица и попитайте дали има някой, с когото можете да говорите относно рисковете и въпросите, свързани с преместването.

За вкъщи

Няма много изследвания за безопасността и практиката на прибиране. Повечето от информацията идва от лични акаунти. Трябва да се чувствате комфортно да говорите с Вашия лекар или друг доставчик на медицински услуги за всякакви притеснения, които имате относно прибирането. Можете също да посетите читалище за транссексуални лица.

Ако във вашия район няма читалище за транссексуални, има и много ресурси, достъпни онлайн. Потърсете организации, които са специализирани в предоставянето на ресурси на LGBTQIA общността.


Калеб Дорнхайм е активист, работещ в Ню Йорк в GMHC като координатор по сексуално и репродуктивно правосъдие. Те употребяват местоимения те/тях. Те наскоро са завършили университета в Олбани със своите магистри по изследвания на жените, пола и сексуалността, като се съсредоточават върху обучението по транс изследвания. Калеб се идентифицира като куиър, небинарен, транс, психично болен, оцелял от сексуално насилие и насилие и беден. Те живеят с партньора и котката си и мечтаят да спасяват крави, когато не са на протест.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss