Как да си направим накисване за крака с оцет

Общ преглед

Ние изискваме много от краката си. Те носят телата ни през целия ден, често от неудобни обувки. Не е чудно, че много от нас завършват с мехури, болка, миризма и гъбички, като стъпало на атлет.

За щастие има просто решение на вашите проблеми и то може да бъде намерено във вашата кухня.

Защо оцет?

Оцетът е разредена форма на оцетна киселина, която е едновременно универсална и безвредна. Използваме го за готвене и почистване – и за лечение на нашите уморени, болезнени, миризливи крака.

Според едно проучване, противогъбичната активност на оцета е по-мощна от тази на други хранителни консерванти, като същевременно е достатъчно безопасна за ядене. Именно на това действие се приписват някои от най-забележителните му ползи. Установено е, че оцетът забавя растежа на някои видове гъбички по краката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Трябва да избягвате изброените по-долу лечения, ако имате диабет. Хората с диабет трябва да накарат своя здравен екип да лекува всички проблеми с краката, които имат.

За микоза

Стига на крака е гъбична инфекция, която засяга пръстите на краката. Пръстите на краката изглеждат червени и кожата може да се лющи. Спортното стъпало често изгаря и сърби.

При леки форми на това състояние накисването с оцет може да работи добре. Противогъбичните свойства също правят оцетните накисвания добра идея за хора, които имат гъбички по ноктите на краката. Накисвайте краката си за 10 до 15 минути всеки ден във вана с оцет, докато инфекцията отшуми.

Можете да увеличавате времето за накисване постепенно. Може да отнеме две до три седмици или повече, за да видите подобрение на симптомите. Подобрените симптоми показват, че сте лекували гъбичната инфекция достатъчно дълго. Може да е добра идея да накиснете и чорапите си в оцет.

Няма висококачествени проучвания, които да показват, че оцетът е много ефективен. Оцетът не е ефективен за всички видове гъбички, но има малък риск да опитате това домашно лечение.

Ако симптомите не се подобрят, ако се влошат или се разпространят нагоре по стъпалото, трябва да потърсите медицинска помощ. Ако забележите повишена сухота и напукване, може да се наложи да намалите накисването си до няколко пъти седмично вместо ежедневно.

За миризма на краката

Оцетът също може да дезинфекцира краката. Това помага за премахване или намаляване на миризмата на краката, като се отървете от бактериите, които ги карат да миришат.

Преди да се накиснете, измийте добре краката си със сапун и вода. След това се отпуснете с краката си в накисване с оцет.

В допълнение към накисването, изборът на начин на живот е важен, който трябва да се вземе предвид при лечението на миризмата на краката. Например, опитайте да носите обувки, изработени от кожа или платно. Те позволяват на краката ви да дишат, за разлика от обувките, изработени от пластмасови материали. Освен това носете дишащи памучни или вълнени чорапи. Когато си вкъщи, ходи бос.

Бързи съвети

  • Носете дишащи памучни или вълнени чорапи.
  • Носете платнени или кожени обувки, които позволяват на краката ви да дишат.
  • Ходете боси, когато сте вкъщи.

За брадавици

Оцетът е мек ексфолиант, така че можете да го използвате и за лечение на мазоли и брадавици. След накисване можете да изпилите краката си с пемза, за да се отървете от втвърдената кожа. Можете също така да нанесете оцет директно върху засегнатите места с памучен тампон.

За сухи крака

Накисванията за крака с оцет също могат да успокоят сухите, напукани крака. Използвайте хладна вода, тъй като горещата вода може да изсуши кожата ви. Накиснете всяка вечер, след това овлажнете краката си и обуйте чорапи. Накисването твърде често или твърде дълго може да доведе до още по-сухи краката ви, така че използвайте това накисване пестеливо за сухи и напукани крака.

Накисване на крака с оцет

Оцетът няма да нарани краката ви, но все пак трябва да го разредите за накисване на крака. Като цяло, използването на 1 част оцет към 2 части вода е добро съотношение. Ако понасяте накисването с разреден оцет и не забелязвате никаква разлика, можете да използвате по-силно накисване.

Докато накисването ще мирише силно, миризмата ще се разсее, след като оцетът изсъхне от краката ви. Можете също да използвате етерични масла, за да промените леко аромата.

За вкъщи

Оцетът е евтин и лесен за намиране лек за различни заболявания на краката. Да не говорим, че накисването на краката ви след дълъг ден може да бъде доста релаксиращо.

Пазарувайте за оцет.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss