Какво трябва да знаете за получаването на холивудски восък

CasarsaGuru/Getty Images

Какво е холивудски восък?

Холивудската кола маска е най-пълният вид интимна кола маска. Премахва цялото ви окосмяване, както и косата, растяща около:

 • срамни устни
 • горната част на бедрата
 • анус

Съобщава се, че холивудският восък получава името си от популярността си сред холивудските актьори.

Холивудският восък е само една от многото опции, които имате за подстригване на пубисните си косми. Продължете да четете, за да разберете как се различава от другите популярни восъци и какво можете да очаквате по време на процедурата.

Как това е различно от бразилската кола кола или пълна кола кола за бикини?

Имената на различните видове интимни восъци могат да бъдат объркващи и много салони използват едни и същи термини по различни начини. По време на холивудска кола маска, вашият техник ще премахне всичките ви косми по:

 • срамна кост
 • срамни устни
 • горната част на бедрата
 • анус

Бразилският восък е подобен, но обикновено оставя малка ивица или триъгълник коса в средата на срамната област.

Някои салони наричат ​​холивудския восък като бразилски. И подобно на холивудския восък, бразилският восък премахва космите около:

 • бедрата
 • срамни устни
 • анус

Восъците за бикини не са толкова завършени като холивудските или бразилските стилове. По време на обикновена кола кола за бикини, вашият техник ще премахне всичките ви косми извън бикини линията и понякога малко от горната част на срамната ви област.

Пълната кола за бикини прави това още една крачка напред и се врязва по-дълбоко във вашата бикини линия. Това може да включва премахване на част или цялото ви окосмяване. За разлика от бразилския и холивудския, той не премахва космите около ануса.

Ако не сте сигурни как да наречете вида восък, който искате, можете да опишете какво искате на вашия техник по кола маска, за да не излезете от салона с нещо, от което не сте доволни.

Има ли някакви ползи за здравето?

Дали ще подстригвате срамното си окосмяване или не е най-вече лично предпочитание. Но има няколко потенциални ползи от кола маската.

Депилацията на срамните ви косми може потенциално да ексфолира кожата ви, като премахне мъртвите кожни клетки от горната част на кожата ви.

Ексфолирането на кожата ви може да помогне за насърчаване на образуването на нови кожни клетки и потенциално да подобри усвояването на овлажнители.

В сравнение с бръсненето или използването на епилатор, кола маската на срамните ви косми обикновено причинява по-малко подутини или дразнене.

Депилацията може да увреди корените на косата ви и може да накара косата ви да порасне по-тънка или по-слаба, което може да бъде от полза в зависимост от това как я гледате.

На теория премахването на цялото ви окосмяване може също да ви помогне да се предпазите от срамни въшки.

Има ли някакви странични ефекти или предпазни мерки?

Отиването в салон, който не спазва хигиенните практики, може да ви изложи на риск от развитие на полово предавана инфекция (ППИ) или бактериална инфекция.

Писмо до редактора от 2014 г. показа, че следните състояния са резултат от замърсени инструменти за кола маска по време на епилация на пубисните косми:

 • генитален херпес
 • molluscum contagiosum
 • септичен шок

Леките усложнения са относително чести по време на епилация.

Проучване от 2014 г. установи това 60 процента от 333 жени съобщават за поне едно здравословно усложнение в живота си поради епилация на срамните косми. Най-честите усложнения са възпалена кожа и враснали косми. В редки случаи е възможно също да изпитате:

 • изгаряния на гениталиите от горещ восък
 • силно кожно дразнене
 • контактен дерматит.

Премахването на срамните косми може да повиши риска от развитие на ППИ

В проучване от 2017 г. изследователите са анкетирали 7580 души за техните:

 • навици за подстригване на пубисните косми
 • сексуални навици
 • История на ППИ

Проучването по-горе установи по-голямо разпространение на ППИ през целия живот при хора с история на подстригване на пубисните си косми в сравнение с лицата, които не са гримьори.

Екстремните грумъри са имали дори по-високо разпространение на ППИ през целия живот, отколкото случайните грумъри. Екстремни грумъри се определят като хора, които премахват всичките си пубисни косми повече от 11 пъти годишно.

Има ли някой, който не трябва да си прави холивудска кола?

Восъчната епилация се счита за безопасна за повечето хора. Въпреки това, ако приемате някое от следните, кожата ви може да е по-чувствителна от обикновено и депилацията може да бъде по-неудобна:

 • антибиотици
 • хормонална заместителна терапия
 • хормонален контрол на раждаемостта
 • химиотерапия или радиация

 • перорални лекарства за акне
 • локални ретиноиди

Може да искате да преразгледате да си направите кола маска, когато сте на менструация, поради повишената чувствителност около срамния ви регион.

Ако все пак получите восък по време на менструация, носете менструална чаша или тампон на срещата си, за да избегнете свободно течаща кръв.

Като цяло е безопасно за бременни хора да се подлагат на кола маска, но може да искате да се консултирате с Вашия лекар, ако сте в третия триместър. Също така е важно да отидете в реномиран салон, за да избегнете развитието на инфекция.

Ако имате генитален пиърсинг(и), вашият техник по восък може да ви помоли да го премахнете. Ако можете да го премахнете, те ще се опитат да обиколят района.

Как да се подготвим за холивудска кола маска

Не е нужно да правите много, за да се подготвите за кола маската. Ще трябва да оставите косата си да порасне до поне четвърт инч, за да може восъкът да се придържа правилно към нея. Ако е по-дълъг от половин инч, може да искате да го отрежете.

Някои други неща, които можете да направите, които могат да направят срещата ви да върви по-гладко, включват:

 • Носете памучно бельо и широки долнище на вашата среща.
 • Вземете топла вана вечер преди срещата.
 • Внимателно ексфолирайте срамната си област няколко дни преди кола маската.
 • Вземете ибупрофен или друго леко болкоуспокояващо около 30 минути преди това.

Как се прави холивудски восък?

Вашият час за кола маска вероятно ще отнеме около 30 до 40 минути. Ето какво можете да очаквате.

 1. Ще се съблечете от кръста надолу и ще се качите на масата.
 2. Вашият восък техник ще ви попита какъв тип кола маска искате, преди да започнете.
 3. След това техникът ще почисти срамната ви област и ще я покрие с масло или прах като предварителна обработка с восък.
 4. След това те ще нанесат част от восък. Когато изстине, те ще използват ръката си, за да опънат кожата ви и бързо да отстранят ивицата восък. Те ще се повтарят, докато не премахнат цялата ви коса.
 5. След като вашият техник приключи с кола маската, те макс. прекарват бездомната коса с пинсети
 6. Те вероятно ще преминат върху кожата ви със серум или крем, за да успокоят кожата ви и да намалят шансовете ви за развитие на врастнали косми.

Като се има предвид толерантността към болката

Ако никога не сте правили холивудска или бразилска кола маска, вероятно се чудите дали боли. Краткият отговор е да, вероятно ще бъде поне малко болезнено.

Количеството болка, което изпитвате, варира в зависимост от вашата индивидуална поносимост. Много хора съобщават, че депилацията е най-болезнена по време на първата им кола маска и по-малко болезнена, когато свикнат с нея.

Някои хора приемат болкоуспокояващи като ибупрофен преди депилацията, за да облекчат болката.

Посещението на салон с подходящо обучени техници и залепването с твърд восък вместо мек восък също може да помогне за намаляване на болката.

Следваща грижа за холивудски восък

След кола маската е добре да избягвате дейности, които могат да раздразнят кожата ви или да пренесат бактерии в зоната с кола маска.

 • Избягвайте да се къпете за около първите 24 часа.
 • Избягвайте сексуалната активност за около първите 24 часа.
 • Опитайте да използвате мек ексфолиант около 2 дни след кола маската.
 • Избягвайте солариуми, сауни, упражнения или плувни басейни през останалата част от деня.
 • Опитайте се да не докосвате восъчната област, докато зачервяването или обезцветяването отшумят.

Как да намерите реномиран салон?

Намирането на реномиран салон за кола маска е важно. Отиването в салон, който не спазва добрите хигиенни практики, ви излага на риск от развитие на инфекция и вероятно дори инфекция, предавана по полов път.

Ако техниците в салона не са правилно обучени, вие също сте изложени на по-висок риск от болезнено преживяване.

Преди да посетите салон, добре е да прочетете отзивите, за да видите дали някой е имал лош опит. Може също да ви е полезно да попитате приятелите си дали могат да препоръчат бизнес.

Колко дълго издържа холивудската кола маска?

След кола маска на пубиса, ще отнеме приблизително 3 до 4 седмици, докато косата ви започне да расте отново. Точното време зависи от това колко бързо расте косата ви.

Хората с тъмна коса и светла кожа може да забележат растежа на косата по-рано от хората с цвят на косата, по-близък до тена на кожата им.

Много техници по кола маска препоръчват да се изчака най-малко 6 седмици между восъка.

За вкъщи

Холивудската кола маска е вид интимна кола маска, която премахва цялото ви окосмяване, както и косата около:

 • анус
 • срамни устни
 • горната част на бедрата

Някои смятат, че първият път, когато се депилират, е най-болезнен. Ако се притеснявате за болката, можете да опитате да вземете ибупрофен или друго леко болкоуспокояващо около 30 минути преди часа за кола маска.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss