Какво трябва да знаете за крастата с коричка

Крастата с коричка е тежък вид краста. Хората с коричка с краста имат големи количества акари и яйца в дебели кори на кожата.

Хората могат също да наричат ​​крастата с коричка като норвежка краста.

В тази статия ще опишем какво представлява коростата краста, нейните причини, симптоми и възможности за лечение и кога трябва да посетите лекар.

Какво представлява коричка краста?

Краста с коричка
Краста с коричка

Начупената краста е тежко нападение от краста и яйца в кожата. Крастата, Sarcoptes scabiei var hominis, е микроскопичен акар, известен още като човешки сърбеж.

Крастащите акари са способни да се размножават само върху човешката кожа. Женският крастащ акар се заравя в горния слой на кожата и снася яйцата си.

Краста с краста срещу обикновена краста

Повечето хора с краста имат инфекция от около 10–20 акари. Хората с коричка на краста могат да имат до 4000 акари на грам кожа или инфекция от над 1 милион акари.

Хората с коричка на краста също могат да получат различни симптоми в сравнение с хората с редовна краста. Хората с краста с коричка може да не изпитват сърбеж или обрив, който се появява при обикновена краста.

Крастата е заразна, а коричният краста е особено заразен, тъй като включва по-голямо заразяване с акари. Накръглената кожа с акари също може да падне от тялото, което позволява на акарите да живеят до една седмица с храна и защита и без нужда от човешки контакт.

Какво причинява коричка краста

Хората могат да получат краста от контакт с някой, който има краста. Начупената краста може да се предаде чрез контакт кожа до кожа и чрез дрехи, спално бельо или мебели.

Понастоящем лекарите не знаят какво причинява човек да развива короста, а не нормалната краста. Възможно е да има връзка между краставата коричка и по-високите нива на борбата с белите кръвни клетки, заедно с антителата IgE и IgG.

Два вида бели кръвни клетки, наречени лимфоцити и еозинофили, нахлуват в дермисния слой на кожата. Този човек също има по-високо ниво на лимфоцити от обикновено.

Кой е най-вероятно да се зарази с краста?

Някои хора имат по-висок риск от коричка на краста. Рисковите фактори включват:

 • по-възрастна възраст
 • деменция
 • Синдром на Даун
 • отслабена имунна система
 • ХИВ
 • проказа
 • лимфом
 • системен лупус еритематозус (SLE)
 • продължителна употреба на кортикостероиди или имуносупресори

Хората, живеещи в претъпкани дневни, също имат по-висок риск от краста като цяло.

Крастата е често срещана в домовете за стари хора и в други претъпкани места за пребиваване у нас. Причината е, че честият контакт кожа в кожа между персонала и жителите може да доведе до бързо разпространение на крастата.

Симптоми и ранни признаци на коричка краста

Ранните признаци на начупена краста включват червени петна по кожата. По-късно тези петна се развиват в дебели плаки.

коричка с краста
Краста с коричка

Често срещаните зони, където на тялото може да се появи коричка, са:

 • между пръстите
 • под ноктите, което може да доведе до разделяне на нокътя
 • разпръснати по дланите на ръцете и стъпалата
 • лакти
 • колене

Хората може да нямат сърбеж или обрив, които обикновено се появяват при краста. Хората може да имат лек сърбеж, но този симптом не винаги е налице при коричка с краста.

Лечение на коричка с коричка

Хората ще трябва бързо да лекуват коричка, за да предотвратят разпространението на краста върху други хора. Лечението може да включва перорално или локално лечение или комбинация от двете. Тези лекарства включват орален ивермектин, лекарство за лечение на паразитни инфекции и локални инсектициди или скабициди като Permethrin, benzyl benzoate или Crotamiton.

Хората могат да използват и кератолитични кремове, които разграждат протеина кератин. Тези кремове помагат за омекотяване на дебелите, люспести плаки. Хората могат да използват 5% -10% салицилова киселина в сорболенов крем или 5% млечна киселина и 10% урея в сорболенов крем.

Хората трябва да премахнат люспестите петна по кожата, преди да нанесат лекарствата или кремовете, за да помогнат на локалните инсектициди да проникнат по-дълбоко в кожата.

Хората се нуждаят от лечение в продължение на няколко седмици или по-дълго, докато заразяването изчезне. Хората може да се нуждаят от допълнително лечение, ако все още имат признаци на инфекция с краста след едномесечно лечение.

Членовете на семейството или хората в близък контакт с всеки, страдащ от короста, също ще се нуждаят от лечение с локален скабицид.

Усложнения от коричка с коричка

В някои случаи, краставата коричка може да причини усложнения. Потенциалните усложнения включват:

 • заразяване с краста сред близки контакти
 • вторична бактериална инфекция
 • повторно заразяване с краста
 • по-висок риск от сепсис при възрастни възрастни с коричка на краста в сравнение с нормалната краста

Диагностика на коричка с коричка

Хората трябва да посетят лекар, за да диагностицират крастата с коричка. Лекарят ще изследва кожата с микроскоп, за да провери за дупки, акари и яйца от краста.

Лекарите могат също да използват техника, наречена отражателна конфокална микроскопия (RCM). RCM е неинвазивен образен метод за изследване на епидермиса и дермата на кожата.

Бебетата и бременните хора може да се нуждаят от биопсия, за да потвърдят диагнозата и да се уверят, че е необходимо лечение.

Прогноза

Крастата на краста е лечимо заболяване. Важно е да продължите лечението, докато няма признаци на инфекция, за да се предотврати повторно заразяване.

Хората, живеещи в претъпкани дневни, или тези с отслабена имунна система, са изложени на по-висок риск от повторно заразяване. Образованието за коричка и редовното проследяване е важно за предотвратяване на повторно заразяване.

Рискът от сепсис, който може да бъде животозастрашаващ, е по-висок при възрастни възрастни с коричка с краста в сравнение с тези с често срещания тип краста.

Свързване с лекар

Хората трябва да се свържат с лекаря си, ако имат коричка с краста. Лекарите, които се специализират в кожни заболявания, като дерматолог или лекар по инфекциозни болести, могат да лекуват и наблюдават хора с краста и всякакви техни близки контакти.

Хората може да се нуждаят от лечение в болница или друго заведение за грижи. Хората ще трябва да бъдат в частна стая, за да избегнат разпространението на краста сред другите.

Обобщение

Крастата с коричка е тежък вид краста. Хората с коричка с краста имат много по-големи количества краста и яйца в кожата си в сравнение с нормалната краста.

Крастата с краста е много заразна. Това заболяване може да се разпространи от контакт кожа до кожа, както и чрез облекло, спално бельо или мебели.

Накипената краста обикновено не причинява обрив по кожата или сърбеж, но може да причини червени петна и люспести плаки по кожата. Крастата на краста често се появява около ръцете и пръстите, коленете, лактите и стъпалата.

Хората ще трябва да посетят лекар за лечение на краста. Лечението може да включва перорални и локални лекарства. И двете са ефективно лечение на коричка с краста.

.

Открийте повече

No Content Available

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss