Какво се случва, ако получите сърдечен удар без застраховка?

Инфарктът е сериозна спешна медицинска помощ, която може да доведе до значителни промени в живота. Сърдечен удар в Съединените щати без застрахователно покритие може да струва повече от годишната заплата на повечето американци.

Cavan Images/Getty Images

Сърдечният удар е сериозно медицинско събитие, което обикновено изисква сериозно лечение. За хора в Съединените щати без здравна застраховка може да бъде много скъпо.

Според а 2017 проучване, средната цена на болничната помощ след инфаркт е била 53 384 долара за неосигурени пациенти. Разходите за медицински грижи се повишиха заедно с инфлацията през последните няколко години, а средната стойност за 2023 г. вероятно е дори по-висока.

Защо се нуждаете от лечение, ако сте имали инфаркт

Инфарктът е сериозна спешна медицинска помощ. След настъпване на инфаркт сърдечната тъкан умира. Всяка изминала минута причинява повече щети на сърцето ви. Ето защо е толкова важно да получите спешна медицинска помощ, като се свържете с 911 или местните служби за спешна помощ.

Лечението на инфаркт може да включва:

 • аспирин за намаляване на кръвните съсиреци

 • тромболитици за разграждане на кръвни съсиреци

 • разредители на кръвта, за да помогнат на кръвта да премине през артерията

 • нитроглицерин за отваряне на кръвоносните съдове

 • морфин за облекчаване на болка в гърдите

 • операция за отваряне на вашата блокирана артерия или създаване на нов път към сърцето

Законни права на здравеопазване в Съединените щати

Имате право да получите спешна медицинска помощ в Съединените щати, независимо от платежоспособността ви или осигурителния ви статус.

Федералното правителство счита сърдечния удар за спешна медицинска помощ. Това означава, че дори и да нямате застраховка, можете да отидете в спешното отделение за лечение. Не можете да бъдете отхвърлени.

Съвети какво да правите, ако получите инфаркт без застраховка

Получаването на медицинска сметка за лечение на инфаркт може да бъде стресиращо и непосилно, но имате възможности. Дори и без застраховка може да има начини да намалите разходите си. Може да помогне за:

 • Попитайте за програми за финансова помощ: Много болници и здравни системи имат програми за финансова помощ на пациентите. Отделът за таксуване ще ви уведоми какви са вашите възможности. Понякога може дори да можете да кандидатствате онлайн.
 • Попитайте за договаряне на цената: В много случаи може да успеете да договорите по-ниска цена. Тази цена може да бъде цената, таксувана на застрахователните компании, или просто по-ниска еднократна сума, предложена от вас. Можете да проучите тарифите във вашия район онлайн, за да видите какво може да бъде прието.
 • Вижте дали отговаряте на условията за Medicaid: За разлика от други планове за здравно осигуряване, можете да се запишете в Medicaid по всяко време на годината. Ако отговаряте на условията, Medicaid може също да плати за 3 месеца минали медицински разходи. Допустимостта за Medicaid и специфичните правила варират според държавата.

 • Помислете за медицински заем или кредитен продукт: Медицинските заеми и кредитните продукти могат да ви помогнат да изплатите медицински дълг. Важно е обаче да внимавате с тази опция. Някои от тези продукти имат високи лихвени проценти, които могат да ви оставят още по-големи финансови затруднения.

Какво трябва да знаете, ако обмисляте фалит

Понякога фалитът е опция за хора, които са изправени пред огромен дълг. Фалитът е правна процедура, предназначена да даде на хората, които не могат да изплатят дълговете си, чист лист. Изтрива дълга. Това се нарича „освобождаване от отговорност“ и означава, че дадено лице вече не е законово задължено да плаща дължими сметки. За много хора фалитът е начин да получат втори шанс след сериозна финансова криза, като медицински дълг.

Обявяването на фалит обаче има някои недостатъци. Един от най-големите негативи е, че фалитът ще остане във вашия кредитен отчет от 7 до 10 години след вашето досие. Това може да затрудни осигуряването на кредитни карти, заеми, ипотеки, автомобилни застраховки, застраховки живот, наеми на апартаменти и други продукти, които разглеждат вашата финансова история преди одобрение. Това въздействие обикновено е най-голямо през първите няколко години след подаването и изчезва с времето.

Различия в здравното осигуряване и здравеопазване в Съединените щати

Според Здрави хора 2030 инициатива на Министерството на здравеопазването и човешките услуги, почти 1 от 10 американци няма здравна застраховка. Лица без здравно осигуряване е по-малко вероятно да имат първичен лекар или достъп до достъпни здравни услуги и лекарства.

Законът за достъпни грижи (ACA) разшири достъпа до здравно осигуряване и здравно обслужване за американците, но данните показват, че много хора все още са без покритие.

Липсата на застрахователно покритие засяга непропорционално чернокожото и испаноговорящото население. През 2021 г. Бюрото за преброяване на населението на САЩ отчете здравноосигурително покритие по раса и етническа принадлежност. Те открили, че испанците или латиноамериканците имат един от най-високите неосигурени лица в нацията – 17,7%, а неиспанците – чернокожи – имат неосигурен процент от 9,6%. Белите неиспанци имат най-нисък процент неосигурени от 5,7%.

Често задавани въпроси

Можете да научите повече за инфарктите и застрахователното покритие, като прочетете отговорите на често задавани въпроси.

Мога ли да получа здравна застраховка, ако съм получил инфаркт?

да ACA даде възможност на американците със съществуващи заболявания да получат здравноосигурително покритие. Това означава, че можете да имате здравна застраховка, ако сте имали инфаркт.

Как мога да предотвратя нов инфаркт?

Лекарят може да предпише лекарства или програма за сърдечна рехабилитация, за да ви помогне да предотвратите нов инфаркт. Можете също така да предприемете стъпки като:

 • отказване от пушенето, ако пушите

 • хранене на здравословна за сърцето диета
 • редовно упражняване
 • постигане и поддържане на умерено тегло
 • избягване или ограничаване на алкохола
 • намаляване на нивата на стрес

Колко струват лекарствата за високо кръвно налягане и висок холестерол без застраховка?

Точната цена ще зависи от лекарствата, предписани от лекаря, но много лекарства за кръвно налягане и холестерол имат налични генерични форми. Можете да използвате уебсайтове като GoodRx или SingleCare, за да намерите най-ниските цени.

Важно е да потърсите спешна медицинска помощ след инфаркт. Инфарктът е спешен случай и болницата не може да откаже да ви лекува, дори ако не сте осигурени. Все пак вие ще носите отговорност за разходите за вашите грижи.

Можете да предприемете стъпки като разглеждане на програми за отстъпки за пациенти, питане за договаряне на по-ниска цена или кандидатстване за Medicaid, за да намалите разходите си. Ако не можете да платите медицинските си дългове, обявяването на фалит може да е опция.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss