Какво представляват екстеншъните за вежди?

Милош Станкович/Гети Имиджис

Веждите ни помагат да поддържаме очите си чисти и ясни и могат да ни помогнат да общуваме. Те също така помагат да дефинираме външния вид на лицата ни. И точно както телата на хората се предлагат във всякакви форми, цветове и размери, така и веждите.

Има значителен брой фактори, които могат да повлияят на външния вид на веждите ви. Косопадът на веждите, например, може да бъде причинен от някои медицински състояния и лекарства.

Докато идеалният вид на веждите варира, един популярен вид е този на пълните, добре дефинирани вежди. Удължаването на веждите е един от начините да подчертаете външния вид на веждите.

Прочетете, за да научите за разширенията на веждите, как се прилагат и други.

Какво представляват екстеншъните за вежди?

Удълженията за вежди са кичури от норка или синтетичен косъм, които са залепени директно върху космите на веждите и върху кожата около веждите. Това се прави с помощта на хирургично лепило.

Много ентусиасти на красотата сега пишат за процедурата, тъй като все повече хора избират да подобрят веждите си с помощта на тази процедура. Все по-голям брой салони предлагат удължаване на вежди.

Процедура за удължаване на вежди

Повечето хора получават екстеншъни за вежди, прилагани в салон от професионалист по красота. Според уебсайтовете на салоните за красота, разширенията за вежди се прилагат кичур по кичур. Някои ентусиасти на красотата прилагат удължаване на вежди у дома с помощта на комплекти за приложение.

Тъй като процедурата отнема време и е трудна за извършване върху себе си, освен ако нямате опит, нека да разгледаме как се извършва в салон.

Стъпка по стъпка

 1. Вашият доставчик ще ви помогне да решите какъв вид удължаване на веждите искате: естествено влакно от норка или синтетично.
 2. Цветът на косата на веждите ви ще бъде съобразен с вашите разширения.
 3. След това лицето ви ще бъде внимателно измито и изсушено. След това веждите се прибират с пинцета в желаната форма и се очертават леко с молив за вежди.
 4. Отделни нишки за удължаване на веждите се нанасят един по един с помощта на пинсета. Всеки кичур се потапя в лепило, преди да бъде нанесен върху кожата или в някои случаи върху съществуващи косми.

В зависимост от това колко разширения за вежди се нуждаете, целият процес на нанасяне може да отнеме от 30 минути до един час или повече.

Разходите за удължаване на веждите

Цената на процедурата зависи от това колко разширения получавате. Повечето приложения имат базова цена от около $50 за фино използване на разширения, но могат да достигнат до няколкостотин долара за по-широко приложение.

Колко дълго трае удължаването на веждите?

Можете да очаквате разширенията на веждите ви да паднат сами след 5 до 14 дни, ако бъдат залепени за кожата. Те ще издържат няколко седмици, ако са залепени за естествените ви косми на веждите.

Предимства за удължаване на веждите

В сравнение с други видове процедури за подобряване на веждите, включително микроблейдинг, удължаването на веждите е неинвазивно. Важно е обаче да се отбележи, че процедурата не е проучена от козметични изследователи.

Анекдотични доклади изброяват няколко предимства, които разширяването на веждите има пред други процедури:

 • малък риск от странични ефекти
 • малък или никакъв дискомфорт
 • по-евтино от други алтернативи (освен, в някои случаи, грим)
 • сравнително бързо време за прилагане
 • няма време за възстановяване

Предпазни мерки при удължаване на веждите

Като цяло удължаването на веждите е проста и неинвазивна процедура. И все пак, както повечето козметични процедури, има някои предпазни мерки, които трябва да имате предвид:

 • Избягвайте да намокрите удължените си вежди за 24 часа.
 • Избягвайте да докосвате разширенията на веждите. Това може да ги накара да падат по-бързо.
 • Удължаването на веждите не е постоянно.

Ако искате да запазите външния вид, който създават, ще трябва да получавате нови разширения на всеки 1 до 2 седмици – и това може да струва значително време и пари.

Удължаване на вежди: преди и след

Ако нямате вежди, неравномерни вежди или редки вежди, разширението за вежди може да ви помогне да придадете по-пълен и по-здрав вид. Ето няколко снимки преди и след как могат да изглеждат веждите ви с малко помощ от екстеншъни.

Удължаване на вежди срещу микроблейдинг или наноблейдинг

Микроблейдинг и наноблейдинг са два подобни метода за добавяне на полупостоянен пигмент към кожата под веждите. Те са друга популярна козметична опция за хора, които искат да променят формата и стила на веждите си.

Подобно на удължаването на веждите, микроблейдингът и наноблейдингът могат да придадат цвят и пълнота на веждите ви.

При микроблейдинг инструмент, съдържащ малки игли, се влачи през веждите ви. Този инструмент пробива плитки линии в най-горния слой на кожата ви, имитирайки формата на отделните ви косми. Тези линии са изпълнени с пигмент, за да съответстват на цвета на веждите ви.

Процесът на наноблейдинг е по-подобен на традиционното татуиране. Иглата се вкарва бързо във външния слой на кожата ви, вместо да се влачи.

Микроблейдингът и наноблейдингът не са постоянни татуировки, които изпращат мастило по-дълбоко под повърхността на кожата ви. Те издържат между 1 и 3 години, преди да се наложи ремонт. Това е много, много по-дълго, отколкото удължаването на веждите може да издържи.

В сравнение с микроблейдинг и наноблейдинг, разширението на вежди струва по-малко на сесия, но може да струва повече с течение на времето, за да се поддържат резултатите.

Можете да очаквате да платите между $400 и $800 за първоначална сесия за микроблейдинг или наноблейдинг и по-малки суми за корекция след 12 до 18 месеца.

От друга страна, тъй като резултатите от микроблейдинг и наноблейдинг са полупостоянни, е трудно веднага да промените външния си вид, ако не сте доволни от него.

Макар и по-скъпо в дългосрочен план, удължаването на веждите има няколко предимства пред микроблейдинг и наноблейдинг. Например удължаването на веждите е неинвазивна процедура.

Няма време за възстановяване, риск от инфекция или дискомфорт, както има при микроблейдинг и наноблейдинг, които също изискват значително повече последващи грижи от удължаването на веждите.

Други процедури за прикриване на веждите

Има и други начини да направите веждите си по-пълни и плътни. Освен удължаване на вежди и микроблейдинг и наноблейдинг, може да искате да имате предвид следното:

 • оцветяване на вежди
 • серум за подобряване на веждите
 • ламиниране на вежди (известно също като „перм на вежди“)

 • използвайки молив за вежди, за да запълните редките вежди

Удължаването на веждите е един от малкото начини да подобрите външния вид на веждите си. Въпреки че те могат да бъдат скъпи и не са дълготрайни, ентусиастите на красотата казват, че процедурата е бърза, с малък риск от дискомфорт или странични ефекти.

Ако сте уморени да нанасяте грим за вежди ежедневно, но не искате да се ангажирате с микроблейдинг или наноблейдинг, удължаването на веждите може да е правилната процедура за вас. Консултирайте се със специалист по красота, за да обсъдите вашите възможности.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss