Какво е ботокс за коса?

Общ преглед

Когато мислите за бръчки, може да се сетите за онаботулинов токсин А (ботокс), често срещано лекарство с рецепта, което някои хора използват за изглаждане на бръчки. Но какво ще кажете за ботокс за вашата коса?

Косата на главата ви губи пълнота и еластичност с остаряването, точно както кожата ви. Новите продукти за коса се продават като ботокс за коса, защото се предполага, че те трябва да помогнат за запълване на косата, да я направят гладка и да намалят къдриците.

Ботоксът за коса съдържа ли ботокс?

Ботоксът за коса всъщност не съдържа съставката на ботулиновия токсин, който е основната съставка на ботокса. Вместо това, това е име, базирано на това как работи продуктът. Точно както ботоксът действа чрез отпускане на мускулите и изглаждане на кожата, „ботоксът за коса“ действа, като запълва отделните влакна на косата, за да й помогне да се придаде пълнота и да я направи гладка.

Как действа ботоксът за коса?

Ботоксът за коса всъщност е дълбоко кондициониращо лечение, което покрива влакната на косата с пълнител, като кератин. Третирането запълва всички счупени или тънки зони на всеки кичур коса, за да изглежда косата по-пълна и лъскава.

Съставките се различават в зависимост от продукта. Fiberceutic на L’Oreal Professional използва съставка, наречена Intra-Cylane, за да запълни нишките на косата с гъвкави, меки влакна. Това помага да се създаде вид на по-пълна и гладка коса. Друг популярен продукт, Majestic Hair Botox, твърди, че използва патентована смес от:

  • масло от хайвер
  • BONT-L пептид
  • витамин В-5
  • Е витамини
  • колагенов комплекс, който съставлява частта „Ботокс” от лечението

Кой може да използва ботокс за коса?

Можете да използвате ботокс за коса, ако имате:

  • разделени краища
  • много фина коса, без обем или блясък
  • увредена коса
  • къдрава коса
  • коса, която искате да се изправи

Като цяло, ботоксът за коса се счита за безопасен за всеки тип коса.

Какво се случва по време на прилагане?

Ботоксът за вашата коса не използва никакви инжекции. Вместо това, това е кондициониращ агент, който се нанася директно върху кичурите ви коса. Можете да отидете във фризьорски салон, за да направите лечението или да закупите продуктите, които да приложите у дома.

Лечението започва с шампоан, за да отворите кожичките на косата и да подготвите нишките за кондициониране. След това върху кичурите се нанася ботокс за коса, като се масажира продукта от корена до върховете. Процедурата се оставя на мокра коса за определен период от време, обикновено между 20-90 минути.

Някои стилисти може да изберат да изплакнат продукта, преди да изсушат и изправят косата ви с ютия. Други стилисти може да оставят продукта върху косата ви, докато изсушават и изправят косата ви, за да помогнат на продукта да проникне по-пълно в нишките на косата ви.

Ще видите резултатите от лечението с ботокс за коса веднага след изсушаване на косата.

Колко струва ботоксът за коса?

Цената за третиране на косата с ботокс варира от около $150–$300 и нагоре, в зависимост от това дали купувате съставките, които да използвате у дома, или извършвате лечението в салон. Цените също варират в зависимост от географското местоположение. Ако провеждате лечението в салон, попитайте за цената, преди да си запишете час.

Колко ефективен е ботоксът за коса?

Ботоксът за коса е популярна тенденция в момента и има много домашни версии, които твърдят, че са истинската сделка. Трудно е да се знае колко добре работят тези продукти или дали съставките са с високо качество.

Най-добрият ви залог за добри резултати е да посетите доверен салон и да попитате фризьор там за препоръки за лечението. Фризьорите могат да закупят продуктите си от проверени продавачи, така че да знаят, че получават най-добрите продукти от доверени доставчици.

Ефектите от ботокса за коса се очаква да продължат между 2-4 месеца, въпреки че точната времева рамка ще варира от човек на човек. Препоръчително е да използвате шампоан с ниско съдържание на сулфати или без сулфати, за да запазите резултатите.

Безопасен ли е ботоксът за коса?

Продуктът се счита за безопасен за употреба, въпреки че както при всяко лечение за коса, има риск от кожно дразнене или алергична реакция. За да намалите риска от увреждащи странични ефекти, лечението не трябва да влиза в контакт с кожата ви.

Ботокс за коса срещу кератин

Кератиновите процедури са химически обработки, които често съдържат формалдехид. Формалдехидът се използва за „заключване“ или „замразяване“ на нишките на косата в права позиция, за да ги поддържа гладки. Въпреки че формалдехидът, използван при тези лечения, предизвиква известно безпокойство, тъй като формалдехидът е канцероген, той дава дълготрайни резултати.

Кератиновите процедури за коса обикновено са малко по-евтини, за да ги закупите сами. Те струват между $70–$100, но могат да надхвърлят $150 или повече в салон.

Ботоксът за коса, от друга страна, е само кондициониращо лечение и не използва химични реакции, за да работи. Лечението с ботокс за коса не съдържа формалдехид.

За вкъщи

Ако търсите решение, за да изгладите косата си и да я направите по-пълна и лъскава, лечението за коса с ботокс може да ви помогне. Бъдете готови да похарчите няколкостотин долара и да посетите доверен салон за най-добри резултати.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss