Какви планове Advantra Medicare Advantage се предлагат през 2022 г.?

с един поглед

 • Плановете Advantra Medicare Advantage се предлагат чрез Aetna, една от най-големите застрахователни компании в Съединените щати.
 • Aetna Advantra предлага планове HMO, PPO и D-SNP Medicare Advantage в няколко области в цялата страна.
 • Плановете Advantra Medicare Advantage предлагат същото покритие като оригиналния Medicare, плюс допълнителни предимства, които варират в зависимост от конкретния план.

Aetna осигурява здравно осигуряване на милиони хора в Съединените щати и много от нейните полици покриват хора, които са записани в Medicare.

Плановете Advantra Medicare Advantage на Aetna предлагат същото основно покритие като оригиналния Medicare (части A и B), но предлагат широка гама от други предимства. Това може да ги направи добър вариант за някои хора.

Нека да разгледаме видовете предлагани планове на Advantra, включително колко струват и какви услуги предлагат.

Опции на плана Advantra Medicare Advantage

Докато разглеждате плановете, описани по-долу, помислете за въпроси като:

 • Има ли този план премии, приспадания, лимити за разходи извън джоба и доплащания, които се вписват в моя бюджет?
 • Този план покрива ли услугите, които ценя най-много?
 • Този план позволява ли ми да използвам доставчици на здравни услуги и съоръжения, които са близо до дома ми?

Advantra HMO планове

Някои политики на Advantra са планове на организацията за здравна поддръжка (HMO).

Плановете на HMO изискват членовете на плана да бъдат оценени и лекувани от лекари и други доставчици на здравни услуги, които са в мрежата на HMO. Може също да сте ограничени до определени болници.

В HMO първата ви спирка за медицинска помощ е вашият първичен лекар. Ако имате нужда от по-специализирани грижи, обикновено ще ви трябва направление от вашия лекар по първична медицинска помощ.

Advantra PPO планове

Някои опции на Advantra са планове за организация на предпочитан доставчик (PPO).

В PPO ви се предоставя списък на лекарите, които са част от тази мрежа. Вашите разходи ще бъдат по-ниски, ако използвате лекари в мрежата, доставчици на здравни услуги, аптеки и съоръжения.

Можете да излезете извън мрежата, за да видите други доставчици, но разходите ви ще бъдат по-високи.

Планове на Advantra D-SNP

Advantra Cares е двоен допустим план за специални нужди (D-SNP). D-SNPs са предназначени за хора, записани както в Medicare, така и в Medicaid.

За да се регистрирате в Advantra Cares D-SNP, може да се наложи да предоставите на Aetna документация, която потвърждава, че сте записани както в Medicare, така и в Medicaid.

D-SNP често нямат или нямат много ниски премии, приспадания и доплащания. Те също така често предоставят разширени ползи, които улесняват получаването на добро здравно обслужване при по-нисък бюджет.

Ето някои от предимствата, предоставени от Advantra Cares D-SNP:

 • еднопосочен транспорт до одобрени с план места, като медицински срещи
 • услуга, наречена Resources for Living, която ви помага да намерите жилище, дневни грижи за възрастни, субсидии за храна и местни дейности
 • домашно здравеопазване
 • стипендия от $250 на всеки 3 месеца за покриване на здравни продукти без рецепта от CVS
 • програми за отказване от тютюнопушенето
 • хранителни добавки
 • персонални системи за спешно реагиране
 • устройства за предотвратяване на падане

Опции за част D на Advantra

Повечето планове Advantra Medicare Advantage идват с покритие за лекарства, отпускани по лекарско предписание, Medicare Part D. Приспаданията варират от план до план.

Цената на вашите лекарства, отпускани с рецепта, ще зависи от начина, по който вашият план изброява лекарствата ви в формуляра си. Формулярът е списък на лекарствата, обхванати от плана; тези рецепти са разделени на нива въз основа на разходите.

Вашите разходи също ще зависят от това дали използвате предпочитана аптека или услуга за поръчки по пощата, за да попълните рецептите си.

Какво покриват плановете Advantra Medicare Advantage?

В допълнение към осигуряването на същото покритие като оригиналния Medicare (части A и B), плановете Advantra Medicare Advantage предлагат разширени предимства, които се различават от план до план.

Някои от тези предимства могат да включват:

 • грижа за очите
 • стоматологична грижа
 • слухови апарати
 • членство в онлайн или лични фитнес програми
 • хиропрактика
 • грижа за краката
 • доставка до дома на храна след болнична помощ

 • консултации за разстройство при употреба на вещества
 • 24/7 линия за консултация с медицинска сестра

Колко струват плановете Medicare Advantage от Advantra?

Aetna предлага много различни планове на Advantra на много места. Графиката по-долу показва разходите за 2022 г. за различни планове в различни зони на покритие.

Местоположение/план Месечна премия Приспадане на здравето; приспадане на наркотици Извън джоба макс Посещение за първична медицинска помощ Посещение на специалист
Филаделфия, Пенсилвания: Aetna Medicare Advantra Value (HMO) $0 $0; $0 $7,550 в мрежата $0 $45
Спрингфийлд, Иллинойс: Aetna Medicare Value Advantra (PPO) $0 $0; $0 $4650 в мрежата; $7,000 извън мрежата $0 в мрежата; 35% съзастраховане извън мрежата $40 в мрежа; 35% съзастраховане извън мрежата
Мариета, Джорджия: Предпочитан план на Aetna Medicare Advantra (PPO) $49 $0; $195 $7,550 в мрежата; $11 300 извън мрежата $5-$35 в мрежа; 35% съзастраховане извън мрежата $45 в мрежа; 35% съзастраховане извън мрежата
Джеферсън Сити, Миссури: Aetna Medicare Вариант 1 (HMO-POS) $34 $0; $0 6900 долара в мрежата; $11 300 извън мрежата $5 в мрежа; 30% съзастраховане извън мрежата $45 в мрежа; 30% съзастраховане извън мрежата

Горните цени са само примерни, за да ви дадат представа за тазгодишните цени. За да получите точни разходи за плановете, налични във вашия район, използвайте инструмента за намиране на планове на Medicare или се свържете с местно лицензиран застрахователен агент.

Какво представлява Medicare Advantage (Medicare Part C)?

Плановете Medicare Advantage (част C) са частна алтернатива на оригиналната Medicare, която се състои от част A и част B.

Всички планове Medicare Advantage се предлагат от частни застрахователни компании, но правителството на САЩ задължава плановете да покриват поне същите предимства като тези, които бихте получили чрез оригиналния Medicare.

В допълнение към задължителните предимства, плановете Medicare Advantage често предоставят допълнителни предимства и предимства като грижа за зрението, стоматологични грижи, фитнес програми и грижа за краката.

Ето защо е важно да прегледате внимателно всеки план, преди да решите да се запишете.

 • Aetna, една от най-големите застрахователни компании в страната, предлага планове Advantra Medicare Advantage на няколко пазара в Съединените щати.
 • Някои планове на Advantra са HMO, а други са PPO – техните премии, ползи и приспадания варират съответно. Advantra също така предлага опция D-SNP за хора, двойно записани в Medicare и Medicaid.
 • Някои от тези планове включват услуги за алтернативни грижи като хиропрактика или услуги по акупунктура, а повечето предлагат и предимства за лекарства с рецепта (Medicare, част D).
 • За да разберете дали плановете на Advantra са налични там, където живеете, можете да използвате инструмента за намиране на планове на Medicare или да говорите със застрахователен агент във вашия район.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss