Истината за размера на корема ви при бременност

Когато става въпрос за бременния ви корем, няма недостиг на приказки на старите съпруги, които ви казват какво да очаквате. Вашите приятели и роднини също със сигурност имат мнения, които искат да споделят с вас.

Но също така има голям шанс голяма част от съветите, които ще чуете по време на бременност относно наддаването на тегло, да не са верни. Ето истината за размера на подутината на вашето бебе и какво да очаквате.

Наддаване на тегло по време на бременност

Вашият лекар вероятно ще проследи наддаването на теглото ви по време на бременност. Но те може да не са толкова загрижени за това, колкото вие. Въпреки че има препоръчително количество, което трябва да спечелите всеки триместър, имайте предвид, че препоръките са средни.

Ако сте били с поднормено тегло в началото на бременността си, вероятно ще трябва да наддадете повече като цяло. Ако сте били с наднормено тегло, когато сте забременяли, тогава може да се наложи да наддадете по-малко за подуване на бебето.

Също така е важно да знаете, че проследяването и контролирането на наддаването на тегло при бременност обикновено не подобрява резултатите от раждането. Така че, ако наддаването на тегло не отговаря на средните стойности, погледнете диетата си, преди да се притеснявате за кантара.

Уверете се, че ядете здравословна храна и че слушате тялото си. Опитайте се да ядете, когато сте гладни, и спрете да ядете, когато сте сити. Ако се съсредоточите върху поддържането на хранителната си диета, наддаването на тегло трябва да се погрижи от само себе си.

ИТМ и бременност

Ако вашият ИТМ е среден в началото на бременността (между 18,5 и 24,9), тогава трябва да качвате между 1 и 4,5 паунда през първия триместър и 1 до 2 паунда на седмица през втория и третия триместър. Това е общо 25 до 35 паунда по време на бременността ви.

Ако вашият ИТМ е бил под 18,5, когато сте забременяли, тогава трябва да качите 28 до 40 паунда. Ако беше между 25 и 29, тогава трябва да планирате 15 до 25 паунда. Ако беше над 30, вероятно ще наддадете общо между 11 и 20 паунда.

Истината за това как изглежда коремът ви

Има една приказка на старите съпруги, която твърди, че начинът, по който носите, ви казва дали ще имате момче или момиче. С момче го носите ниско и навън отпред, докато теглото на вашето момиченце е по-високо и по-разпръснато в кръста ви. Но фактите и науката не подкрепят това.

В действителност начина, по който носите, няма нищо общо с пола на вашето бебе. Това, което прави разлика, е колко тонизирани са коремните ви мускули преди бременността, както и колко сте високи.

Ако сте имали пакет от шест преди да забременеете, вероятно ще носите по-високо, тъй като коремът ви ще поддържа теглото по-добре. Ако коремът ви е бил отпуснат отначало, ще го носите по-ниско. По-високите жени носят повече отпред, докато тежестта е по-разпределена отстрани, ако сте ниски.

Кога ще започнете да показвате

Всяка жена започва да се показва в различно време. Вашето бебе няма да е достатъчно голямо, за да се покаже до втория триместър, но много жени получават корем през първия триместър от повишено количество вода и подуване на корема.

Отново, вашето ниво на годност преди бременността играе фактор. По-силният корем означава, че ще запазите плоския си корем по-дълго. Дали сте бременна преди е друг предиктор – втората и следващите бременности се показват по-рано. Това е отчасти, защото мускулите ви са по-слаби от предишни бременности.

Измервания

Вашият лекар вероятно ще измери корема ви при пренатални посещения, започвайки около 20 седмици. Това е, за да сте сигурни, че коремът ви е на път. Това е просто още един начин да проверите растежа на вашето бебе. Това е и начин да проверите термина си, ако не сте сигурни в датата на зачеване.

Всеки носи различно, така че обикновено не е нужно да се стресирате, ако измерванията ви са малко по-различни.

Средно ще качвате около 1 сантиметър на седмица между срамната кост и горната част на матката. Ако измерванията ви са изключени, вашият лекар може да предложи ултразвук, за да се увери, че растежът на бебето е на път.

Вземането за вкъщи

За много жени наддаването на тегло при бременност е трудно да се приеме. Ако сте работили, за да поддържате здравословен ИТМ през по-голямата част от живота си, голяма промяна е внезапно да се тревожите дали качвате достатъчно тегло.

За щастие, наддаването на тегло не трябва да бъде причина за безпокойство за повечето жени. Докато се храните здравословно и следвате сигналите си за глад, през повечето време коремът на бебето ви трябва да остане в правилната посока.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss