Интервюто на Healthline: Дарил Хол

Певицата/автор на песни Дарил Хол е оцеляла душа във всеки смисъл. С Джон Оутс той сформира Hall & Oates, най-успешното звукозаписно дуо за всички времена, като отбелязва множество сингли номер 1, включително „Rich Girl“, „Kiss on My List“ и „Sara Smile“ в шест поредни мултиплатинени албума през 70 -те и 80 -те години.

Съвсем наскоро той се преоткри за дигиталната ера, като си сътрудничи с микс от легенди и по-нови изпълнители, включително Smokey Robinson, The Doors, Todd Rundgren, Train, Rob Thomas, Chromeo и Eric Hutchinson в собственото му наградено разнообразие на WEBBY Live From Къщата на Дарил. Но най -голямото предизвикателство на Хол е посрещнато в личния му живот. След последното му издание „Laughing Down Crying“, Хол откровено говори пред Healthline за своята петгодишна битка с лаймската болест, за това как успешно се справя с енигматичната болест и остава силен и остава млад на 65 години.

Дарил, ти беше диагностициран с лаймска болест преди около пет години и винаги си готов да говориш публично за това. Нека започнем отначало. Как се заразихте с лаймска болест?

Получих го така, както всички го разбират. Живял съм в страната много, много години – на границата между Ню Йорк и Кънектикът; това е огнище на елени и други животни от дивата природа. Бях ухапан през годините толкова много пъти и мисля, че най -накрая достигна критична маса и се разбих и изгорях преди около пет години.

Какви точно бяха вашите симптоми?

Мислех, че имам алергии, защото се чувствах трескав. Измервах си температурата и понякога тя беше под нормата; понякога би било малко над нормалното. Спомням си, че си мислех, че е малко странно, но си мислех, че чувството от тип треска е просто тялото ми, реагиращо на алергии.

И тогава започнах да получавам странни алергии към неща, към които никога преди не съм бил алергичен. Изведнъж получих тази наистина възмутителна алергия към целина, където очите и лицето ми се подуха като тиква и цял живот бях ял целина, затова си помислих, че това е странно. Друг път лявата ми ръка и ръката ми започнаха да треперят и започнах да получавам треперене. Тогава това странно нещо започна да се случва с алкохола. Не пия много, но изведнъж имах голяма чувствителност към алкохола, където изпих едно питие и отидох на Луната.

И тогава един ден получих наистина висока температура, вратът ми се втвърди, имах всякакви болки и болки и получих наистина лош тремор. Не знаех какво е това, затова отидох на изследвания и ерлихия – което е кърлежи заболяване – се появи в този първоначален резултат. Около седмица след това научих, че имам шест или седем болести, пренасяни от кърлежи.

Научете повече за симптомите на лаймската болест.

Дарил Хол и Джон Оутс (С любезното съдействие на Мик Рок) Каква реакция сте имали, след като сте открили диагнозата си?

Честно казано, първата ми реакция беше облекчение, защото не знаех нищо по -добро. Спомням си как си мислех: „Добре, сега знам какво имам; Имам лаймска болест! Ху, това не звучи толкова сериозно; сега просто трябва да се отърва от него. Да ви кажа … Нямах представа.

Как продължихте оттам и кога научихте за тежестта на заболяването?

Все още бях с впечатлението, че не е голяма работа, но исках да се погрижа за това веднага. Отидох онлайн, за да направя проучване и след това отидох да видя лекар, който по това време беше един от най -добрите в своята област. Той ми даде правилните тестове и ми обясни какво точно представлява болестта на Лайм, какво включва това и какво ще бъде бъдещето ми.

Трябва да бъда честен; всичко беше доста депресиращо. По времето, когато отивах при него, щях да видя някои от пациентите му в чакалнята и това, което видях, беше просто кошмар. Това бяха хора, които плачеха, крещяха, косата им падаше, всякакви неща. Това, което виждах при тези хора, бяха най-лошите сценарии на това заболяване и беше страшно.

В крайна сметка този лекар се премести в областта на изследванията, така че си намерих нов лекар и оттогава съм с него.

Казахте, че сте преминали през най -тежките части на болестта веднага след като сте били диагностицирани за първи път. Как ви се отразява днес?

Понякога това изобщо не ми влияе, но след това се връща на етапи. В момента съм във фаза, в която тя идва и си отива с малко повече редовност и когато казвам това, имам предвид, че получавам нещо, наречено реакция на херксхаймер, което е нещо като подвижна група симптоми. Той засяга различни хора по различни начини и дори ме засяга по различни начини всеки път, когато го получа.

За да дам пример, преди около месец изведнъж имах такива артритни болки в краката, че почти не можех да спя. Това продължи около седмица и след това отмина. След това започнах да получавам сърцебиене, а след това и това си отиде. И тогава започнах да получавам чувства от тип главоболие, но след това отмина.

Така че всички тези симптоми, те бродят; те се движат. Така че, ако някой има симптоми и след това се променя или продължава да се променя, може да е добра идея да се тества за лаймска болест, тъй като симптомите имитират толкова много други неща.

Да, просто щях да кажа, че всички неща, които току -що споменахте, могат да бъдат симптоматични за други неща. Притеснявате ли се някога, че някой от тези симптоми отразява несвързано заболяване?

Вижте, това е странното нещо при това заболяване. Искам да кажа, откъде знаеш? Или как не знаеш? Когато някой има сърцебиене, само като отиде при кардиолог, би разбрал дали има лошо сърце или не. Бил съм при кардиолог и знам, че нямам лошо сърце, а също така знам, че и преди съм имал сърцебиене и знам, че отминава.

Така че лаймската болест определено е нещо, с което започвате да се научавате да живеете и обикновено ако симптом имитира друг симптом – без значение какъв е той – и след това се премества и прави нещо друго, обикновено това не е истинският симптом на друго нещо; обикновено е свързано с кърлежово заболяване. (Снимката е предоставена от Марк Малио)

Това е очарователно. След като ви поставиха първата диагноза, имало ли е момент, в който да не можете да се представите?

Да, веднага след като ми поставиха първата диагноза, трябваше да отменя обиколка. Когато за първи път ме удари, беше толкова лошо, че трябваше веднага да пия лекарства и наистина бях съсипан. Опитах много да го преодолея в самото начало и стигнах до шоу във Финикс, но се сринах. Тогава разбрах, че трябва да спра. Така че аз спрях и трябваше да отменя обиколката и бях някак извън комисионна за няколко месеца и приемах доста големи дози различни лекарства.

Но тогава бях абсолютно в състояние да се върна и сега щях да го считам за поддържан и под контрол. Както казах, имам различни пристъпи, но те не изглеждат изтощителни; тези пристъпи не са нещо, с което не мога да живея на сцената. Мога да се справя.

Аз самият съм отгледан в селските райони на Ню Джърси и поради голямата популация на елени обществеността беше предупредена за лаймска болест. Но съобщенията бяха ограничени до основна превенция; просто ни казаха да се уверим, че проверяваме за кърлежи. След като чух подробности за болестта в момента – голяма част от нея за първи път Интересно ми е дали смятате, че има достатъчно обществена осведоменост за болестта.

Има толкова много противоречия и объркване около лаймската болест и мисля, че всеки, който я има – включително и аз, не може да разбере защо е така.

Поради объркването и противоречията възникват всякакви теории; всичко от правителствени до застрахователни конспирации и т.н. Не знам истински отговора, но мисля, че може да има някои хора, които наистина имат личен интерес да запазят мълчанието си. Лаймската болест не е призната от Центъра за контрол на заболяванията като хронично заболяване и за всеки, който живее с лаймска болест, фактът, че не я разпознават като такава, е почти лоша шега.

Наистина не разбирам защо CDC не го е разпознал и никой никога не ми е дал отговор, който да ме удовлетворява защо това наистина не е адресирано или разпознато. Всеки, който страда от лаймска болест, е сам по себе си.

Научете кои райони са огнища за лаймска болест.

Споменахте нещо в интервю преди няколко години за борбата с елените във връзка с това как може да помогне за контролиране на лаймската болест.

Говорих за това на The Шоуто на Хауърд Стърн, и преди да говоря за това тук, искам да отбележа, че някой може да опровергае тази история и да повтори, че просто повтарям историята, която съм чул.

Добре, чух, че преди няколко години хората идваха с лаймска болест наляво и надясно на остров Монхеган, в Мейн, и че държавата зае радикалната позиция да поеме контрола върху ситуацията и те направиха това, като убиха всички елени . Чух, че след като го направиха, това почти спря разпространението на болестта в тази област.

Не съм сигурен дали това е вярно, но въпросът е, че ако се отървете от елените, можете да помогнете да се отървете от болестта. Вижте, кърлежите наистина се нуждаят от по -големи животни, за да завършат размножителния си цикъл, и те не могат да го направят също толкова добре на мишки и бурундуци, така че елените наистина са най -големият проблем, който имаме по отношение на това заболяване в Съединените щати. Средният елен има около 1000 кърлежи; те буквално са изпълнени с кърлежи.

Винаги, когато сте включени Шоуто на Хауърд Стърн, вие и той си правите шеги за това колко много мразите елените поради болестта си. Има ли нещо в света, което мразиш повече от елените?

Всъщност не мразя горкия елен! Жал ми е за горкия елен! Просто мразя, когато се доближат до мен! [Laughs].

[Laughing]. Добре, ще завършим на друга тема. Току-що видя как се представяте и бях шокиран да науча, че сте на 65 години. Вие остарявате невероятно добре. Как го правиш?

Добре, благодаря ти. Но аз ви казвам, всичко е в гените! Той просто работи в семейството. Просто имам страхотни родители! Родителите ми са много, много млади хора в съзнанието и телата си, точно като моите братя и сестри, и аз наследих техните гени. Аз сериозно не мога да взема никаква заслуга за това.

Но също така мисля, че психическото състояние на човек има много общо с това и мисля, че да съм наистина активен, да правя това, което правя и да съм такъв човек, който върши работата, която върша, е добре за мен от гледна точка на моята физическа дейност. Но това, с което си изкарвам хляба, също поддържа мозъка ми да стреля като оръдие!

Вижте първите 10 храни за здрава кожа.

Последен въпрос. Във вашата уеб поредица, На живо от къщата на Дарил, вие сте имали невероятен списък от гостуващи артисти (The Doors, Rob Thomas, Todd Rundgren и др.), които идват във вашата селска къща и изпълняват с вас. Това кара зрителите да се чувстват сякаш живеят в съседство и могат просто да се мотаят на верандата си и да гледат безплатно шоу. Кой би бил вашият мечтан гост?

Честно казано, почти всички, които питам, се появяват! Сериозно, всеки обикновено казва „да“, но това е просто логиката да се приведе графика на всеки. Така че всъщност нямам списък с желания. Знам, че хората искат да дойдат да играят; това е само логистиката.

Но мисля, че да дойде Боб Дилън да играе би било интересно, просто защото би било странно и интересно едновременно.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss