Има ли Hydroxycut странични ефекти?

Hydroxycut е семейство хранителни добавки, които се предлагат на пазара за отслабване. Техните продукти включват смеси за напитки, протеинови барове, дъвчещи дъвки, капсули и прах, които можете да поръсите върху храната. Съставките включват фибри от водорасли, зелено кафе, екстракт от спанак и кофеин.

Ограничените медицински изследвания показват това някои от билките в Hydroxycut, заедно със съдържанието си на кофеин, може да помогне на хората да отслабнат, но само малко. Всъщност дори маркетинговата литература на компанията напомня на потребителите, че нейните продукти работят само във връзка с упражнения и диета с намалени калории.

Източник на противоречия

Продуктите Hydroxycut се появиха на пазара през 2002 г. Ранните формулировки съдържаха ефедра, растителен екстракт, за който се казва, че повишава енергията. Някои форми на екстракт от ефедра бяха забранени от САЩ Администрация по храните и лекарствата (FDA) през 2004 г. и добавките бяха преформулирани.

През 2009 г. FDA издаде a предупреждение на потребителите върху всички добавки Hydroxycut и компанията доброволно изтегли своите продукти. Агенцията посочи 23 случая на проблеми, свързани с черния дроб, свързани с употребата на Hydroxycut. Те включват жълтеница, кафява урина, умора, коремна болка, гадене и повръщане. Агенцията каза, че макар нежеланите събития да са редки, те все още са причина за безпокойство.

По-късно продуктите на Hydroxycut се върнаха на пазара с различни съставки, включително билки. Въпреки че настоящите съставки се считат за безопасни, Hydroxycut продължава да бъде свързан с няколко здравословни проблема.

Какви са опасностите?

Hydroxycut намали или елиминира някои от съставките, които предизвикаха опасения в ранните му формулировки, най-вече ефедра. Въпреки това, от 2009 г. има редица съобщени случаи на чернодробна недостатъчност, наред с други проблеми, които изследователите свързват с Hydroxycut.

Исхемичен колит

Доклад за случай от 2011 г. предполага, че един случай на исхемичен колит е причинен от Hydroxycut. Това състояние възниква, когато притокът на кръв към дебелото черво е намален, защото артериите са стеснени или блокирани. Изследователите спекулират, че високите нива на кофеин или може би една от билките в Hydroxycut биха могли да причинят проблема.

Предозиране с кофеин

Продуктите Hydroxycut се различават по това колко кофеин съдържат. Някои изобщо нямат кофеин. Формулите с високи дози, като Hydroxycut Max Advanced for Women, съдържат толкова кофеин, колкото три чаши кафе, около 400 mg. Повечето хора не трябва да приемат повече от 300 mg кофеин на ден. Предозирането с кофеин може да причини задух и нервност или дори неравномерен пулс.

рабдомиолоза

Кофеинът в Hydroxycut също беше цитиран като възможна причина за рабдомиолиза при усилие на трима американски войници в казус от 2013 г. Разкъсванията на скелетните мускули, които отделят течност в кръвоносната система, причиняват рабдомиолиза при усилие, която може да доведе до метаболитни, кръвни и чернодробни проблеми.

Други условия

Предполага се, че Hydroxycut допринася за някои случаи на улцерозен колит. И психиатрични изследователи в Австралия и Нова Зеландия са изследвали Hydroxycut като вероятно предизвикващ манийни епизоди.

Вземането за вкъщи

Ако сте се борили с наднорменото тегло, вероятно се чувствате много разочаровани. Лесно е да разберете защо бихте искали да опитате продукт за отслабване като Hydroxycut, който, след многобройните си реформи, изглежда малко по-безопасен. Но защо да залагате на възможно неотложно здравословно усложнение или да рискувате да предизвикате опасно състояние, за което дори не сте знаели, че имате? Целта на загубата на тегло е по-добро здраве, а не заплаха.

Ако искате да постигнете устойчива загуба на тегло, намалете броя на калориите, които консумирате, така че да е по-нисък от броя на калориите, които изразходвате.

Помислете да опитате медитация на вниманието или да се присъедините към програма от 12 стъпки като Overeaters Anonymous за подкрепа. Поглезете се с малки глезотии и празнувайте малки победи, докато теглото пада. Да, загубата на тегло ще изисква търпение. Но не се заблуждавайте, като си мислите, че продукти като Hydroxycut ще ускорят напредъка ви или ще направят чудото за отслабване да се случи за една нощ.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss