Диабет: Влиятелните лица с нестопанска цел от 2015 г

Диабетът засяга повече от 9 процента от хората в Съединените щати и разпространението му нараства.

Има различни различни форми на диабет. Диабет тип 2 е най-често срещаният и се счита за предотвратимо състояние на начина на живот, въпреки че има генетичен компонент. Тип 2 е най-често срещан при възрастни, но все по-голям брой деца се диагностицират и с него. По-малко от 10 процента от хората с диабет имат диабет тип 1, който се смята за автоимунно заболяване и често се диагностицира в детството.

Както диабет тип 1, така и тип 2 могат да бъдат контролирани с лекарства и избор на начин на живот. Всички хора с тип 1 и много с тип 2 са инсулинозависими и трябва да си правят инжекции всеки ден, за да помогнат за управлението на кръвната си захар. За хора от всички възрасти животът с диабет може да бъде предизвикателство.

За щастие има много организации, посветени да помагат на хората, диагностицирани с това състояние, както и на техните семейства и медицинските специалисти, които ги лекуват. След като разгледахме задълбочено пейзажа, ние идентифицирахме шестте организации с нестопанска цел, които вършат най-невероятната работа за разпространение на осведомеността за състоянието, набиране на средства за подпомагане на изследвания, насочени към преодоляването му, и свързване на хората с диабет с експертите и ресурси, от които се нуждаят. Те променят играта в здравето и ние ги поздравяваме.

Фондация за детски диабет

Фондацията за детски диабет е създадена през 1977 г., за да подпомага изследванията и семействата, живеещи с диабет тип 1. Организацията е допринесла с повече от 100 милиона долара за Центъра за детски диабет Барбара Дейвис, който подпомага семействата, предоставя клинични услуги на хора с диабет тип 1 и подкрепя научни изследвания. Можете да се свържете с организацията на Twitter или Facebook; техният блог профилира пациенти, живеещи с диабет тип 1.

diaTribe

Фондацията diaTribe е създадена, за да „подобри живота на хората, живеещи с диабет и преддиабет“. Това е информационен уебсайт, предоставящ прегледи на лекарства и устройства, новини, свързани с диабета, казуси, лични блогове от специалисти по диабет и пациенти, съвети и „хакове“ за живот с диабет и интервюта с експерти в тази област. Сайтът обслужва както диабет тип 1, така и тип 2 и е наистина ресурс на едно гише.

Сестри с диабет

Създадена през 2008 г., Diabetes Sisters е група за подкрепа специално за жени, живеещи с диабет. Повече от просто уебсайт, организацията предлага уебинари, блогове, съвети и местни събития, за да получи на жените помощта и подкрепата, от която се нуждаят. Групата улеснява жените да се включат и да си сътрудничат помежду си, за да могат да се „ангажират“, „обединяват“ и „овластяват“ – три принципа от мисията на организацията.

Фондация Diabetes Hands

Някои организации се фокусират върху диабета като болестта, но фондация Diabetes Hands Foundation се фокусира върху хората, засегнати от него. Тяхната цел, наред с други неща, е да създадат връзки между хората, живеещи с диабет и да гарантират, че никой, докоснат от него, не се чувства сам. Организацията има три основни програми: Общностите (TuDiabetes и EsTuDiabetes за испаноговорящи), Големият син тест, който насърчава управлението на здравословния начин на живот, и Diabetes Advocates, платформа за подпомагане на свързването на хора с диабет и лидери в общността.

Американска диабетна асоциация

Американската диабетна асоциация е може би най-признатата организация с нестопанска цел за диабет и след като съществува от 75 години, това не е изненада. Организацията финансира изследвания, предоставя услуги на хора с диабет в общността, осигурява образователна и информационна подкрепа и подкрепя правата на хората с диабет. Техният уебсайт служи като огромен портал с всичко – от статистика за диабета до рецепти и съвети за начина на живот.

JDRF

По-рано известен като Фондация за изследване на ювенилен диабет, JDRF е най-голямото световно проучване за финансиране с нестопанска цел за диабет тип 1. Крайната им цел: да подпомогнат лечението на диабет тип 1. Повече от това да учат хората да управляват болестта, те биха искали да видят хора с това състояние излекувани, нещо, което все още не е постигнато. Към днешна дата те са финансирали 2 милиарда долара за изследване на диабета.

Диабетът е хронично състояние, което засяга голям процент от световното население. Много хора живеят всеки ден от живота си с управлението на диабета като основна грижа. Организации с нестопанска цел като изброените тук полагат време и усилия, за да подкрепят тези хора и учените, които изследват по-добри лечения и може би един ден лек.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss