Ако работите върху краката си

Значението на грижата за краката

Работата върху стъпалата ви през целия ден може да доведе до действие върху стъпалата, краката и гърба ви. В Обединеното кралство през 2009 и 2010 г. са загубени около 2,4 милиона работни дни поради нарушения на долните крайници. Проучване от 2014 г. сред 1000 възрастни американци от Американската педиатрична медицинска асоциация установи, че половината от респондентите живеят с някаква форма на болка в краката. Голяма част от тази болка и дискомфорт могат да бъдат предотвратени чрез носене на правилната обувка за работа и спазване на ежедневна рутинна грижа за краката.

Независимо дали готвите на линия в ресторант, подстригвате коса в салон, преподавате в класна стая или сгъвате тениски в магазин за дрехи, полагането на допълнителни усилия, за да се грижите добре за стъпалата и краката си, може да доведе до дълъг път към бъдете здрави и щастливи.

Носете правилната обувка

Обувките с плоска подметка може да изглеждат като очевиден избор, ако работите на краката си, но тези обувки не се препоръчват за продължително стоене. Според канадските клиники по професионално здраве за Ontario Workers Inc. петата ви трябва да е повдигната с поне ¼-инч и трябва да бъде по-малко от 2 инча.

Работните обувки също трябва да осигуряват добра опора на арката. Това помага за намаляване на слабостта и болезнеността в краката и стъпалата. Ако обувките ви не осигуряват достатъчно опора, можете да закупите стелки за поддържане на свода от аптека или спортен магазин.

Уверете се, че са подходящи

Много хора носят твърде малки обувки. Това прекъсва кръвообращението в краката ви, увеличава шансовете ви за образуване на мехури и прави ходенето или стоенето неудобно, ако не и непоносимо. Правилният размер на краката ви може да ви помогне да вземете по-добри решения, когато става въпрос за закупуване на обувки и намаляване на дискомфорта.

Johanna Youner, DPM, сертифициран хирург на крака и педиатър в Ню Йорк, предлага да бъде монтирана за обувките си по-късно през деня. „Краката ви естествено са по -големи в края на деня“, казва тя. „И за някои купуването на обувки с половин размер по-големи, за да паснат на опори за арки или персонализирани ортопедични изделия, ще бъде изключително полезно.“

Разтягайте се, когато можете

Мускулите могат да станат твърди и болезнени, докато стоите или ходите през целия ден. Спрете на всеки час или повече, за да разтегнете, отпуснете и удължите стегнатите мускули.

Повдигането на прасеца помага за изпомпване на кръв от стъпалото (където се е събрало, докато сте стояли) и обратно към тялото.

  1. Застанете високо на ръба на стъпало или платформа, с прибрани коремни мускули.
  2. Закрепете здраво топките на краката си върху стъпалото, като петите ви висят над ръба.
  3. Повдигнете петите си няколко инча над стъпалото, докато стоите на пръсти, и задръжте за секунда.
  4. Спуснете петите си обратно, за да се изравните с платформата.
  5. Повторете 10 пъти.

Друго страхотно разтягане е разтягането на бегача.

  1. Поставете лице към стена и поставете ръцете си срещу нея.
  2. Изпънете единия крак зад тялото си.
  3. Натиснете петата си до пода, доколкото е възможно.
  4. Задръжте за момент, за да усетите разтягането и след това сменете страните.
  5. Повторете три пъти на всеки крак.

Погрижете се за краката си у дома

Когато сте в уюта на дома, можете да помогнете на краката си да се възстановят от деня и да се подготвят за утрешния ден. Опитайте едно от тези лечения.

Обледете краката си

„Колкото и хората да не искат да го чуят, потапянето на крака – стига човекът да няма съдови проблеми – в кофа с вода и лед за 20 минути действа за борба с отока и възпалението, които създава продължителното стоене. в стъпалото“, казва д-р Люсил Б. Андерсен, хирург на крака и глезена в Плезънтън, Калифорния. „Всяка стъпка, която правим или минута, в която стоим, създаваме микро-увреди, които тялото трябва да излекува. Използването на лед е лесен и ефективен начин да помогнете на тялото да се възстанови по -бързо. “

Масажирайте краката си

Превъртете крака си от пета до пръсти върху тенис топка или бейзбол, предлага Юнер. Нежният масаж на стъпалата и сводовете ви ще разтегне стегнатите мускули на краката и ще помогне на краката ви да се възстановят по-бързо.

Повдигнете краката си

Подпрянето на краката над останалата част от тялото ви ще помогне за намаляване на подуването през деня. Можете да ги поставите до стена или върху куп възглавници.

Посетете вашия педиатър, ако болката продължава

Уговорете час, за да посетите Вашия лекар, ако болката продължава, се влошава или започнете да забелязвате нарастващи симптоми като изтръпване, щипене или изтръпване на краката и пръстите на краката. „Болката е знак, че нещо не е наред“, казва Юнер. „Не минавайте през болката.”

Може да имате състояние като костни шипове или плантарен фасциит. Костните шипове са форма на израстък, а плантарният фасциит е резултат от увреждане или разкъсване на връзките на петата. Падналите арки също могат да допринесат за болката в краката ви.

Научете повече: Плантарен фасциит »

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss