Tresiba и цена: Какво трябва да знаете

Tresiba (инсулин деглудек) е лекарство с рецепта, което се използва за управление на високата кръвна захар при хора с диабет. Цената на Tresiba може да зависи от вашата доза, здравната ви застраховка и аптеката, която използвате.

Tresiba се използва при възрастни и някои деца с диабет тип 1 или тип 2 за контролиране на високите нива на кръвната захар. Предлага се като течен разтвор във флакон или предварително напълнена писалка за инжектиране. Ще получите Tresiba като подкожна инжекция.

Tresiba съдържа активната съставка инсулин деглудек. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

За повече подробности относно Tresiba вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Tresiba?

Цената, която плащате за Tresiba, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

Ако използвате Tresiba във флакони, ще трябва да закупите и инсулинови спринцовки. И ако използвате предварително напълнената писалка за инжектиране, ще трябва да закупите игли за писалка.

За да разберете колко ще платите за Tresiba, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Tresiba. Това означава, че Вашият застраховател и Вашият лекар ще обсъдят Tresiba по отношение на Вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Tresiba изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Tresiba изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Tresiba

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Tresiba и цената.

Tresiba има ли спестовна карта?

Да, производителят на лекарства Tresiba предлага спестовна карта, ако имате частна застраховка.

И ако не отговаряте на условията за спестовна карта, други опции са налични като част от програмата NovoCare.

Tresiba покрива ли се от Medicare?

Да, Tresiba е покрита от повечето планове на Medicare. Ако имате план Medicare Part D и Tresiba е покрита, цената е ограничена до $35 за месечна доставка. Ако имате въпроси относно това колко ще струва Tresiba, свържете се с вашия доставчик на Medicare, за да научите повече.

Предлага ли се Tresiba като биоподобно?

Tresiba е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични лекарства. За разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност. Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако използвате Tresiba дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Tresiba, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Tresiba. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Tresiba. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Tresiba?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Tresiba или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Спестовни програми NovoCare
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Tresiba, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Tresiba.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Ще повлияе ли моята доза Tresiba на цената?
  • Различава ли се цената на Tresiba, ако използвам писалката или формата на флакона?
  • Каква е цената на Tresiba в сравнение с другите инсулини?

За да научите повече за Tresiba, вижте тези статии:

  • Всичко за Тресиба
  • Странични ефекти на Tresiba: Какво трябва да знаете
  • Всичко за дозировката на Tresiba
  • Tresiba срещу Lantus: Каква е разликата?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да се увери, че цялата информация е фактически вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss