Tikosyn и цена: Какво трябва да знаете

Tikosyn (дофетилид) е перорална капсула с рецепта, която се използва за лечение на предсърдно мъждене и предсърдно трептене. Цената на Tikosyn може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва Tikosyn?

Цената, която плащате за Tikosyn, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Може също така да зависи от това колко трябва да платите, за да бъдете наблюдавани от медицински специалист, когато започнете лечение с Tikosyn.

За да разберете колко ще платите за Tikosyn, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Tikosyn купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Tikosyn, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от Tikosyn с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

250mcg дофетилид (60 капсули)

Реклама

Спестете от Tikosyn

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

най-добра цена

91%

Спестявания

Аптека Giant Eagle #0058

44,38 долара

на дребно 513 долара

90%

Спестявания

Walmart

50,69 долара

на дребно 513 долара

77%

Спестявания

Цел (CVS)

$114,45

на дребно 513 долара

77%

Спестявания

CVS Аптека

$114,45

на дребно 513 долара

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Tikosyn като генерично лекарство?

Tikosyn се предлага като генерично лекарство дофетилид. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Tikosyn и дофетилид, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Tikosyn и се интересувате да използвате дофетилид вместо него, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Tikosyn дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Tikosyn, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Tikosyn. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за Tikosyn. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Tikosyn?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Tikosyn или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Tikosyn

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Tikosyn и цената.

Каква е цената на Tikosyn без застраховка срещу със застраховка?

Цената на Tikosyn без застраховка в сравнение със застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Някои фактори, които могат да повлияят на цената на Tikosyn без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение и дозировката на лекарството
 • избраната от вас аптека
 • количеството Tikosyn, което получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички програми за спестяване на разходи, за които отговаряте на изискванията

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всякакви изисквания за предварително разрешение за вашия план

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозни цени за Tikosyn, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Tikosyn покрива ли се от Medicare?

Възможно е. Когато за първи път започнете да приемате Tikosyn, Вашият лекар вероятно ще Ви препоръча да го направите под наблюдение като лежащо болни в болница. Medicare Част A обикновено покрива лекарства, когато се дават в болница. За да разберете колко ще струва започването на лечение с Tikosyn, говорете с Вашия лекар или се обадете на вашия доставчик на плана.

Medicare Част D е покритието на Medicare за лекарства с рецепта. Налични са много различни видове планове и вашите разходи и покритие ще зависят от предимствата на вашия индивидуален план. За да разберете дали вашият план покрива разходите за Tikosyn, обадете се на вашия доставчик на плана.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Tikosyn. Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Tikosyn, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Tikosyn. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Tikosyn по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Tikosyn изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Tikosyn изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Tikosyn, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Tikosyn.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената ми за Tikosyn зависи ли от моята доза?
 • Ще трябва ли да платя допълнителна такса, за да получа Tikosyn в болница?
 • Има ли други налични лекарства за лечение на моето състояние, ако не мога да си позволя Tikosyn?

За да научите повече за Tikosyn, вижте тези статии:

 • Тикозин (дофетилид)
 • Странични ефекти на Tikosyn: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss