Lynparza и цена: Какво трябва да знаете

Lynparza (олапариб) е лекарство, отпускано с рецепта, използвано за лечение на някои видове рак. Цената на Lynparza може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Lynparza се използва при възрастни за лечение на:

 • рак на гърдата
 • рак на яйчниците
 • рак на панкреаса
 • рак на простатата

Lynparza се предлага като таблетка, която поглъщате. Съдържа активната съставка олапариб. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

За повече подробности относно Lynparza вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Lynparza?

Цената, която плащате за Lynparza, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Lynparza, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Lynparza. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали е покрита. Ако Lynparza изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Lynparza изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Lynparza

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Lynparza и цената.

Lynparza 150 mg струва ли повече от Lynparza 100 mg?

Възможно е. Цената на таблетките Lynparza от 150 милиграма (mg) в сравнение с таблетките от 100 mg зависи от вашата конкретна ситуация. Факторите, които могат да повлияят на разходите ви, включват:

 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • аптеката, която използвате, ако нямате застраховка
 • количеството, което ви е предписано, като 30-дневна или 90-дневна доставка

За да научите за разликата в цената между двете силни страни на Lynparza, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Lynparza покрива ли се от Medicare?

Може би. Това зависи от вашия конкретен план на Medicare и ползите от покритието на лекарствата.

Ако имате план Medicare Част C или Част D с покритие за лекарства с рецепта, свържете се с вашия доставчик на плана. Те могат да ви дадат подробности за вашите предимства, включително дали Lynparza е покрита и колко бихте платили за нея. Те могат също да ви кажат дали има някакви изисквания за предварително разрешение за това лекарство.

Вашият лекар или фармацевт също може да предостави повече информация относно покритието на Medicare за Lynparza.

Предлага ли се Lynparza като биоподобно?

Lynparza е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични лекарства. Но за разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност. Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Lynparza дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневен запас от Lynparza, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на Lynparza, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Lynparza. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Lynparza?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Lynparza или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • AstraZeneca Access 360
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Lynparza, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Lynparza.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на Lynparza зависи ли от състоянието, за което се използва?
 • Има ли опции с по-ниска цена, ако не мога да си позволя Lynparza?
 • Каква е цената на Lynparza в сравнение със Zejula?

За да научите повече за Lynparza, вижте тези статии:

 • Всичко за Lynparza
 • Дозировка за Lynparza: Какво трябва да знаете
 • Странични ефекти на Lynparza: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss