Depakote и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на епилепсия, мигрена или биполярно разстройство, може да искате да научите повече за Depakote. Това е лекарство с рецепта, което се предлага в три форми, всички от които се приемат чрез поглъщане.

Depakote таблетки със забавено освобождаване и Depakote ER (удължено освобождаване) таблетки* се използват за:

 • лечение на манийни епизоди, свързани с биполярно разстройство при възрастни
 • предотвратяване на епизоди на мигрена при възрастни
 • лечение на определени видове припадъци, свързани с епилепсия при възрастни и деца на 10 и повече години

Капсулите Depakote със забавено освобождаване се използват за:

 • лечение на определени видове припадъци, свързани с епилепсия при възрастни и деца на 10 и повече години

Активната съставка на лекарството е дивалпроекс натрий. Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.

Продължете да четете за подробности относно Depakote и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Depakote, включително употребата му, вижте тази задълбочена статия.

* „Със забавено освобождаване“ означава, че лекарството не се освобождава веднага в тялото. „Удължено освобождаване“ означава, че лекарството се освобождава в тялото бавно с течение на времето.

Колко струва Depakote?

Цената, която плащате за Depakote, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Depakote, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Depakote. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Depakote по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Depakote изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Depakote изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Depakote

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Depakote и цената.

Колко струва Depakote без застраховка?

Цената на лекарствата с рецепта обикновено е по-ниска със застраховка, отколкото без застраховка. Ако нямате застраховка, това, което плащате за Depakote, ще зависи от аптеката, която използвате, вашата дозировка и лекарствената форма.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт за цената на Depakote без застраховка. Те също могат да ви кажат дали генеричната версия на лекарството е опция за лечение за вас. Генериците обикновено са по-евтини от марковите лекарства. За повече информация вижте „Наличен ли е Depakote като генеричен продукт?“ раздел по-долу.

Производителят на лекарства има програма за подпомагане на пациенти, наречена myAbbVie Assist, за да помогне за намаляване на цената на Depakote за хора без застраховка. За ресурси, които може да ви помогнат да намерите други опции за спестяване на разходи, вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на Depakote?“ раздел по-долу.

Цената на Depakote по-висока ли е от цената на Depakote ER?

Варира. Вашата цена зависи от фактори като аптеката, която използвате, вашия план за лечение и вида на застрахователното покритие, което имате.

Производителят на лекарства има програми за спестяване на разходи като спестовна карта Depakote и аптека за поръчки по пощата Depakote за хора със застраховка. При тези програми цената за различните форми на Depakote може да не варира.

За да разберете точната цена за различните форми на Depakote, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка.

Предлага ли се Depakote като генерично лекарство?

Depakote се предлага като генерични лекарства дивалпроекс натрий таблетка със забавено освобождаване (DR), дивалпроекс натрий DR капсула за пръскане и дивалпроекс натрий ER (удължено освобождаване) таблетка.*

Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство. А генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

За да разберете за разходите на Depakote и неговите генерични версии, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Depakote и се интересувате от използването на дивалпроекс натрий вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

* „Със забавено освобождаване“ означава, че лекарството не се освобождава веднага в тялото. „Удължено освобождаване“ означава, че лекарството се освобождава в тялото бавно с течение на времето.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи.

Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

В зависимост от състоянието, за което се лекува Depakote, може да приемате лекарството дългосрочно. Ако приемате Depakote дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Depakote, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Depakote. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Depakote. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Производителят на лекарства има програма за поръчки по пощата, която може да ви осигури икономии на Depakote. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата.

Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Depakote?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Depakote или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Спестовна карта Depakote
 • Програма за поръчки по пощата Depakote
 • myAbbVie Assist
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Depakote, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Depakote.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Какви са ползите от разходите от използването на Depakote вместо генеричната му версия?
 • Различни ли са различните форми на Depakote по цена?
 • По-високите концентрации на Depakote струват ли повече от по-ниските концентрации?

За да научите повече за Depakote, вижте тези статии:

 • Depakote и Depakote ER (дивалпроекс натрий)
 • Подробности за дозировката за Depakote и Depakote ER
 • Странични ефекти на Depakote и Depakote ER: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss