Advair и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на астма или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), може да искате да научите повече за Advair.

Това лекарство с рецепта се предлага в две форми: Advair HFA и Advair Diskus. И двете съдържат активните съставки флутиказон пропионат и салметерол. (Активните съставки са това, което кара едно лекарство да действа.)

Advair HFA се предлага като аерозол в инхалатор. (Вдишвате лекарството през устата.) Използва се за лечение на астма при възрастни и деца на възраст над 12 години.

Advair Diskus идва като прах, който също се вдишва през устата. Използва се:

 • за лечение на астма при възрастни и деца над 4 години
 • за лечение на ХОББ и за намаляване на влошаващите се симптоми на ХОББ при възрастни

Продължете да четете за подробности относно Advair и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Advair вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Advair?

Цената, която плащате за Advair, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате. За да разберете колко ще платите за Advair, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Advair. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали е покрита. Ако Advair изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Advair изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Advair

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Advair и цената.

Има ли налични купони на производителя за Advair Diskus или Advair HFA?

Купоните на производителя не са налични на уебсайта на Advair.

Наличен е генеричен продукт на Advair Diskus и е по-евтин от версията на марката. (Advair HFA все още няма обща версия.)

Ако сте записани в Medicare, вашите Advair HFA или Advair Diskus може да бъдат покрити. Говорете с вашия фармацевт, за да научите повече.

Възможно е да има опции за спестяване на разходи за хора със застраховка и без застраховка. Говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка за това как можете да спестите от вашата рецепта. И вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на Advair?“ раздел по-долу.

Ще трябва ли да купя инхалатор отделно за Advair? Ако да каква е цената на инхалатора?

Advair HFA идва като инхалатор. Няма да е необходимо да купувате отделен инхалатор, но цената на вашия инхалатор може да бъде по-висока, ако имате нужда от устройство за дистанциране.*

Advair Diskus идва като прах в малки капсули в устройство. За Advair Diskus не е необходим инхалатор.

* Някои хора може да се нуждаят от помощ, когато използват Advair HFA, ако не могат да координират натискането на буталото и вдишването. Устройството за дистанция е пластмасова тръба, която позволява на лекарството да тече, докато човекът диша нормално.

Цената на Advair Diskus 250/50 по-висока ли е от тази на другите силни страни на това лекарство?

Advair Diskus се предлага в три концентрации. Те включват:

 • 100/50* микрограма (mcg)
 • 250/50 мкг
 • 500/50 мкг

По-високите концентрации на Advair Diskus може да са по-скъпи.

За да разберете цената на силата на Advair Diskus, която Ви е предписана, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик, за да видите действителната цена, която бихте платили.

* Тези числа се отнасят за количеството на всяка активна съставка в Advair Diskus. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Числото вляво е количеството флутиказон. Числото вдясно (50 mcg) е количеството салметерол.

Предлага ли се Advair като генерично лекарство?

Advair Diskus се предлага като генерично лекарство флутиказон пропионат/салметерол Diskus. Но Advair HFA все още не е наличен като генеричен продукт. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното марково лекарство, но обикновено струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Advair Diskus и флутиказон/салметерол Diskus, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Advair Diskus и се интересувате от употребата на флутиказон/салметерол Diskus вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да използвате една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Advair дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Advair, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Advair. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Advair. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Advair?

Ако имате нужда от помощ за цената на Advair или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програмата GSK за Вас на GlaxoSmithKline
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Advair, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Advair.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Колко пълнители на Advair HFA или Advair Diskus покривам всяка година?
 • Ако имам нужда от устройство за разделяне, за да използвам Advair HFA, колко често трябва да го сменям?
 • Тъй като Advair HFA не се предлага като генерично лекарство, какви други генерични аерозолни спрейове са налични за моето състояние?

За да научите повече за Advair, вижте тези статии:

 • Advair (флутиказон пропионат/салметерол)
 • Всичко за дозировката на Advair
 • Странични ефекти на Advair: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss