8-те най-добри тестови комплекта за A1C у дома

Мъж гледа телефона си

Бърз преглед на най-добрите тестови комплекти A1C у дома

 • Най-добър като цяло: Lets GetChecked
 • Най-добро за членство: Евърлиуел
 • Най-добра цена: HealthLabs
 • Най-добро за преглед от лекар: imaware
 • Най-добро за лабораторно изследване: Pixel от Labcorp
 • Най-добро за последващи грижи: кутия myLAB
 • Най-доброто за бързи резултати: DTI Laboratories
 • Най-добра цена за тестване у дома: Достъп до дома

Според а Национален статистически доклад за диабета34 милиона души на възраст над 18 години са имали диабет в Съединените щати през 2018 г. Повече за: 7,3 милиона възрастни, които отговарят на критериите за диабет, не са били диагностицирани.

Когато имате диабет, важно е да следите кръвната си захар всеки ден, но медицински специалист също ще иска да провери нивата на A1C, за да разбере как се контролира диабетът ви.

Вашият A1C или HbA1c, както понякога се нарича, е като да направите моментна снимка на показанията на глюкозата през последните 8 до 12 седмици.

Докато показанията на кръвната ви глюкоза могат да варират през деня, вашият A1C е средна стойност от тези показания. Колкото по-високо е нивото ви, толкова по-голям е рискът да имате усложнения от диабет. A1C може да се използва за скрининг или диагностициране на преддиабет или диабет или просто за наблюдение как се контролира вашият диабет.

Вашият A1C може да варира с промени в начина на живот, определени лекарства или хормонални промени, така че е важно да се уверите, че проверявате нивата си поне два пъти годишно, според Американската диабетна асоциация. Възможно е да искате да проверявате по-често, ако това е препоръчано от Вашия лекар.

Можете да направите този тест във вашата клиника, но с напредъка в телездравето вече имате повече възможности за тестване у дома.

Някои хора правят тестове у дома като допълнение към рутинното наблюдение. Но ако целта ви е да го замените с тест, поръчан от Вашия лекар, е добра идея първо да го обсъдите с Вашия лекар.

Как избрахме

За да изберем най-добрите тестови комплекти за HbA1c, ние взехме предвид следните фактори:

 • цена
 • лекота на използване и достъпност на уебсайта
 • предлага се последваща поддръжка
 • акредитации и сертификати, като напр Изменения за подобряване на клиничната лаборатория (CLIA) и Колеж на американските патолози (CAP)

Прегледахме вида на предлаганите тестове и дали тестването е извършено у дома или като отидете в лаборатория. Разнообразието от тези тестови комплекти позволява опции за уникалните нужди на всеки човек.

Изборите на Healthline за най-добрите тестови комплекти за A1C у дома

Най-доброто като цяло

Lets GetChecked

 • Цена: $49 за тест за диабет и $89 за диабет и сърдечен тест
 • Застрахователно покритие: приема карти FSA и HSA, но не сключва застраховка
 • Резултати: 2-5 дни

LetsGetChecked предлага две възможности за тестване за диабет: тест за диабет и тест за диабет и сърце.

Ако искате да знаете само своя HbA1c, тестът за диабет е точно за вас. Тестът за диабет и сърце предлага тест за HbA1c, както и процент на холестерол, HDL, LDL и HDL от общия холестерол.

Хората с диабет или преддиабет са изложени на повишен риск от сърдечни заболявания и е важно да следите нивата на холестерола.

Можете да изберете безплатна доставка за стандартна доставка или срещу заплащане можете да изберете експресна доставка.

Ще активирате своя тест, когато получите кутията и отговорите на кратък въпросник. Видеоклиповете с инструкции се намират лесно на страницата за тестване. Ако някакви резултати са извън обхвата, медицинска сестра ще ви се обади, преди резултатите ви да се появят на платформата.

Пазарувайте сега от LetsGetChecked

Най-доброто за членство

Евърлиуел

 • Цена: $49 или $24,99 на месец с членство
 • Застрахователно покритие: приема карти FSA и HSA, но не сключва застраховка
 • Резултати: в рамките на 5 дни

Everlywell стартира през 2015 г. и предлага широка гама от тестове у дома, включително тест за HbA1c.

Ако решите да станете член, ще имате достъп до значителни отстъпки от опциите за тестване. За $24,99 на месец можете да получите един квалификационен тест.

След като поръчате и платите за вашия тест, той ще бъде изпратен до дома ви в рамките на 5 до 10 работни дни. Ще регистрирате комплекта си, след като бъде доставен, като използвате идентификационен номер на кутията.

Тестването се извършва чрез убождане на пръста ви, а на сайта са достъпни видеоклипове с инструкции.

Лекар ще прегледа резултатите ви и ще получите тези резултати до вашия онлайн акаунт в рамките на 5 работни дни. Този отчет съдържа и подробности за това как да интерпретирате резултатите си. Ако резултатите са положителни или са извън нормалните граници, лекар ще се свърже с вас, за да прегледа резултатите и да обсъди следващите стъпки.

Пазарувайте сега в Everlywell

Най-добра цена

HealthLabs

 • Цена: $29 за HbA1c тест и $69 за диабет панел
 • Застрахователно покритие: приема карти FSA и HSA, но не таксува застраховка (Ще трябва да представите свои собствени разписки за възстановяване на разходите.)
 • Резултати: 1-2 дни

Ако не искате сами да правите теста A1C, можете да изберете да направите тестване в едно от местата на HealthLabs. Ще поръчате и ще платите за теста и ще използвате уебсайта им, за да намерите място за тестване близо до вас. Не е необходима среща, а лабораторният тест отнема само няколко минути.

HealthLabs предлага голямо разнообразие от тестове за диабет, освен индивидуалния A1C. Панелът за диабет включва също така произволния микроалбумин и цялостния метаболитен панел (CMP).

Случайният микроалбумин е тест, който проверява бъбречната функция. Панелът CMP включва 14 различни теста за проверка на функцията на черния дроб и бъбреците, както и тестове за диабет. И двете са важна част от цялостното тестване за диабет, което вашият медицински специалист обикновено поръчва ежегодно.

Пазарувайте сега в HealthLabs

Най-доброто за преглед от лекар

imaware

 • Цена: $69
 • Застрахователно покритие: приема карти FSA и HSA, но не поема застраховка (Ще трябва да представите собствените си разписки за възстановяване на разходите.)
 • Резултати: в рамките на 7 дни

Основана през 2017 г., imaware предоставя тестове, прегледани от лекар. Вашият тест се преглежда от същия лекар, който е поръчал вашия тест. Но можете също да поръчате тест онлайн без лекарско предписание.

На сайта има много видеоклипове с инструкции и подробни инструкции за администриране на вашия конкретен тест.

Скрининг тестът за преддиабет/диабет проверява нивата на HbA1c и включва тест за глюкоза. Този тест за глюкоза показва нивото на кръвната Ви захар в момента на изследването. Това число ще варира в зависимост от времето на деня, храната, която сте яли, и цялостното ви здравословно състояние.

Ще администрирате своя A1C с натискане на пръст. За устройството за събиране са необходими пет капки кръв. След като изпратите пробата си обратно в поверителна опаковка, трябва да получите резултатите си след около 7 дни.

Включен е дигитален лабораторен доклад, който ви дава действия, които да предприемете въз основа на вашите резултати. Въпреки това, все още е ваша отговорност да докладвате всички положителни резултати при вашия здравен специалист.

Пазарувайте сега от imaware

Най-подходящ за лабораторни изследвания

Pixel от Labcorp

 • Цена: $33 за тест за риск от диабет (HbA1c).
 • Застрахователно покритие: приема карти FSA и HSA, но не сключва застраховка
 • Резултати: варира

Labcorp е основана през 1969 г. и оттогава се разраства до широка мрежа от лаборатории, които са акредитирани по CAP и CLIA.

Компанията обработва милиони тестови проби седмично. Pixel by Labcorp е клонът за тестване у дома, където можете да поискате тестов комплект, изпратен до дома ви. Няма допълнителни такси, които трябва да плащате, когато отидете в лабораторията.

Тестът за риск от диабет (HbA1c) е специфичен за A1C, но има и тестове, свързани с диабета, включително кръвен тест за управление на диабет. Този тест съдържа четири теста: A1C, холестерол и липиден панел, цялостен метаболитен панел и съотношение албумин:креатинин.

Ще трябва да създадете акаунт в Pixel и да платите онлайн за теста, поръчан от лекар. Pixel ще ви изпрати по имейл номер на заявка, който ще занесете в център за тестване на Labcorp заедно с вашия документ за самоличност.

Резултатите ви ще се върнат през сайта на Pixel. Ако резултатите ви се върнат извън обхвата, лекар ще ви уведоми отделно.

Пазарувайте сега от Pixel by Labcorp

Най-добър за последващи грижи

кутия myLAB

 • Цена: $69
 • Застрахователно покритие: нито един
 • Резултати: 1-5 дни

myLab Box предоставя услуги за домашни тестове от 2014 г. Специалността на компанията е тестване на полово предавани инфекции (ППИ), но има много други тестове.

За разлика от други компании, myLAB Box предлага тестване във всичките 50 щата. Въпреки че тестът A1C временно не е наличен в Ню Йорк.

Поръчването на вашия тест онлайн е лесно и той ви доставя в дискретна опаковка.

Ще активирате своя A1C тест онлайн с предоставения идентификационен номер и след това ще вземете пробата си с помощта на метода на убождане с пръст, който отнема само 5 минути.

Пробата ще трябва да бъде изпратена по пощата в деня, в който полагате теста. Ако резултатите ви се върнат извън обхвата, имате възможност за безплатна телездравна консултация с лекар.

Пазарувайте сега от myLAB Box

Най-доброто за бързи резултати

DTI Laboratories

 • Цена: $47,95
 • Застрахователно покритие: нито един
 • Резултати: в рамките на 24 часа

Считани за лидер в тестването на HbA1c, тестовите комплекти на DTI Laboratories са одобрени от FDA от 1998 г. Компанията е специализирана в тестването на диабет.

В допълнение към теста A1C, DTI Laboratories предлага и обучение и консултиране за диабет. Има и комплекти, свързани с грижата за диабета, като монофиламенти за тестване на загубата на усещане на краката ви.

Доставката обикновено е 2 дни от момента на плащане. Ще ви бъде назначен защитен ID и парола за сайта. Вашият тестов комплект идва с идентификатор на пациента, устройство за вземане на проби и капилярно устройство за убождане на пръста ви. Необходима е само една капка кръв и пробата ви може да бъде изпратена обратно веднага – без да чакате да изсъхне.

Комплектът за домашни тестове AccuBase A1C е одобрен от FDA, за разлика от много други комплекти за домашни тестове. Комплектът използва HPLC-IE, който е метод за тестване, известен с по-точни резултати, тъй като тества за анормални хемоглобини, които могат да попречат на резултатите от A1C.

Пазарувайте сега в DTI Laboratories

Най-добра цена за тестване у дома

Достъп до дома

 • Цена: $40
 • Застрахователно покритие: нито един
 • Резултати: варира

Основана през 1996 г. в Илинойс, Home Access предоставя услуги за лабораторно тестване у дома.

Тестовете A1C отговарят на стандартите, определени от Националната програма за стандартизация на гликохемоглобина (NGSP) и са одобрени от FDA.

Ще направите теста чрез убождане с пръст и ще трябва да оставите пробата да изсъхне за 15 минути, преди да изпратите комплекта обратно. Компанията предоставя видео демонстрация на това как се извършва теста и подробно PDF ръководство с инструкции със снимки.

За съжаление, онлайн резултатите не са налични. Ще трябва да се обадите на номер 1-800 между 6:00 сутринта и 19:00 CT.

Според сайта резултатите са налични „в рамките на дни“, но няма ясна времева рамка какво да очаквате. Също така няма никаква подкрепа за положителни резултати, така че е важно да се свържете с вашия медицински специалист възможно най-скоро, за да споделите резултатите с тях.

Пазарувайте сега от Home Access

Често задавани въпроси

Точни ли са тестовите комплекти A1C?

Според Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания (NIDDK)има фактори, които могат да изкривят резултатите и вашето домашно четене никога не трябва да се използва за диагностициране на диабет.

Като цяло е доказано, че някои тестови комплекти A1C са толкова точни, колкото и лабораторните тестове.

Можете ли да получите фалшиво отчитане на A1C?

Възможно е да има фалшиво отчитане на A1C.

Определени условия, като хемолитична анемия или спленомегалия, могат да причинят фалшиво ниско отчитане. По-възрастната възраст, високото кръвно налягане или затлъстяването могат да повишат нивата на A1C – дори ако нямате диабет.

Какви са симптомите на висок A1C?

Ако имате висок A1C, това е знак, че диабетът ви е неконтролиран и кръвната ви захар е твърде висока.

Може да изпитате следните симптоми:

 • повишена жажда
 • умора
 • гадене
 • суха уста
 • недостиг на въздух
 • често уриниране
 • плодова миризма на дъха ви

За вкъщи

Важно е да използвате вашия A1C като част от мониторинга на диабета, но той не замества ежедневните проверки на кръвната захар.

Има случаи, когато вашият A1C може да не е точен. Винаги трябва да сте сигурни, че информирате Вашия медицински специалист за резултатите и всички симптоми, които може да имате.


Риса Керслейк е регистрирана медицинска сестра, писател на свободна практика и майка на две деца от Средния Запад. Тя е специализирана в теми, свързани със здравето на жените, психичното здраве, онкологията, следродилното и плодовитостта. Тя обича да събира чаши за кафе, да плете на една кука и да се опитва да напише мемоарите си. Прочетете повече за работата й при неяуебсайт.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss