8 от най-добрите видео бебефони

 • Най-добрият видеобебефон с приложение: Google Nest Cam Indoor
 • Най-лесният за използване видеобебефон: Babysense Compact Video Baby Monitor (V24R)
 • Най-добрият видеобебефон с функция за увеличение: Бебефон Eufy SpaceView
 • Най-гъвкавият видеобебефон: Motorola Halo+
 • Най-високотехнологичният видеобебефон: Нанит Плюс
 • Най-добрият видеобебефон без Wi-Fi: Оптика за бебета DXR-8
 • Най-добрият бюджетен видео бебефон: HelloBaby Monitor
 • Най-добрият видеобебефон с допълнителни функции: Owlet Monitor Duo

Въпреки че няма нищо по-сладко от спящо бебе, всеки родител трябва да навакса списъка си със задачи – или сам да си осигури много необходимия сън! Може да е трудно да оставите този малък нов пакет сам в креватчето, но видеобебефоните могат да ви помогнат да осигурите спокойствие, когато не сте в стаята.

Видео бебефоните ви позволяват да виждате и чувате бебето си от разстояние.

Това може не само да предостави ценна информация, когато трябва да ги накарате да спят или да ги събудите за деня, но също така може да ви предупреди за всякакви проблеми, в които бебето ви може да бъде.

Никога няма да забравя първия път, когато чух малкото си да повръща на бебефона – никога не съм тичал по стълбите толкова бързо.

Всяко семейство има различни нужди от видеобебефон, така че ние събрахме нашите осем най-добри избора в различни категории, за да ви помогнем да изберете най-подходящия за Вашият семейство. Включихме и някои съвети за безопасност на дома си, докато използвате технология за наблюдение.

Защо да използвате видео бебефон?

Не всеки може да избере да използва видеобебефон.

Някои родители предпочитат простотата (и цената) на мониторите само с аудио, докато други не чувстват нужда да проверяват всяко движение на бебето си. Ако попитате наоколо, много по-възрастни родители ще ви уверят, че децата им „се оказаха добре“, без да бъдат наблюдавани.

Като цяло, по-голямата част от родителите предпочитат спокойствието, което идва с наличието на монитор. Някои бебета с медицински състояния всъщност може да се нуждаят от постоянно наблюдение, така че постоянното им наблюдение може да бъде изключително полезно.

Освен това, базираните на Wi-Fi камери ви позволяват да проверявате бебето си, докато сте на работа и то е с болногледач. Някои доставчици на грижи за деца дори използват камери в дневните грижи, така че родителите могат да надникнат от време на време в своето малко дете през работния ден.

И накрая, въпреки че насоките за превенция на SIDS на Американската академия по педиатрия препоръчват споделяне на стая с бебето през първите 6 месеца до 1 година от живота им, това не винаги е възможно. В този случай видеомониторът ще ви позволи да виждате и чувате почти сякаш сте в стаята с тях.

Съвети за безопасност

Докато високотехнологичните бебешки принадлежности ви осигуряват спокойствието, което идва с виждането и чуването на вашето малко дете от разстояние, вие ще искате да вземете предпазни мерки, за да защитите дома си от натрапници. В някои случаи хакерите може дори да имат достъп до камерите за бебефон.

Това звучи доста странно, но има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да защитите детето и дома си:

 • Потърсете радиомонитор FHSS — тези монитори пропускат радиочестотите с много бърза скорост, което помага за предотвратяване на хакване.
 • Изберете цифров, а не аналогов монитор. (Всички избрани в нашия списък са цифрови.)
 • Поддържайте софтуера си актуализиран.
 • Защитете домашната си Wi-Fi мрежа със защитен ID, парола и безжично криптиране.

Прочетете повече съвети за предотвратяване на хакерство от Националния алианс за киберсигурност.

Как избрахме

Не успяхме да тестваме лично всяка отделна опция (въпреки че тествахме няколко) и не ни бяха дадени никакви продукти в замяна на отзиви. В допълнение към тестването, ние претърсихме онлайн ревюта, анкетирахме родители и оценихме данните на производителя, за да определим нашите най-добри избори за видео бебефони.

Ръководство за цените

 • $ = под $100
 • $$ = $100–$200
 • $$$ = $200–$300
 • $$$$ = над $300

Най-добрите бебефони

Най-добрият видеобебефон с приложение

Google Nest Cam Indoor

Цена: $$

Технически вътрешна камера за сигурност, Google Nest Cam Indoor може да се използва и като видеобебефон. Освен това може да се интегрира с цялото ви Система за интелигентен дом Nest.

Някои функции, които родителите обичат в тази камера: Можете да поставите множество из къщата и тя да предава на живо направо на вашия телефон. Нямате нужда от отделен монитор за гледане и можете да проверите кадрите навсякъде.

С тази камера ще можете да гледате кадри на живо на телефона си (ако приложението работи) и да превъртате назад, за да гледате видео от последните 3 часа. Ако искате да записвате за по-дълги периоди от време, можете да се абонирате за Услуга Nest Aware.

Както при всички Wi-Fi монитори, препоръчително е да поддържате фърмуера си актуален и да гарантирате, че мрежата ви е защитена.

Най-лесният за използване видеобебефон

Babysense Compact Video Baby Monitor (V24R)

Цена: $

Друг фаворит на родителите (на много достъпна цена) е Babysense Compact Video Baby Monitor.

Този прост монитор е лесен за използване и се предлага с функции като увеличение, панорамиране, накланяне, широкоъгълен обектив, нощно виждане, двупосочно говорене и вградени приспивни песни. Има дори уред за температура, който улеснява поддържането на вашето малко дете безопасно и удобно.

Последната версия – висока само 2,4 инча – има още повече функции, включително обхват от 900 фута и вградена опция за нощно осветление. Освен това този монитор работи с радиосигнали FHSS, така че може да е по-сигурен от камерите, базирани на Wi-Fi.

Най-добрият видеобебефон с функция за увеличение

Бебефон Eufy SpaceView

Цена: $$
Бебефонът Eufy SpaceView, по-новото допълнение към сцената на бебефона, събра възторжени отзиви от родителите. Той включва всички функции на други монитори с най-висок рейтинг на по-достъпна цена.

Той има 720-пиксела, 5-инчов HD екран — от голямата страна за видео монитори — който ви дава невероятно остра картина на вашия малък спящ. Опциите за мащабиране, панорамиране и накланяне ви позволяват да видите всеки детайл.

Бонус функциите включват изключително дълъг живот на батерията, нощно виждане, двупосочно говорене, незабавни сигнали, ако бебето ви плаче, включен широкоъгълен обектив, стойка за стена, термостат и лесна настройка.

Ако сигурността е проблем, това също е FHSS радио монитор, а не поддържан от Wi-Fi.

Най-гъвкавият видеобебефон

Motorola Halo+

Цена: $$$

Ако да имате много опции е вашият основен приоритет, Motorola Halo+ може да бъде мониторът за вас.

Този бебефон от космическа епоха разполага с подвижна камера, която може да седи на всяка повърхност или да се държи в „ореол“, който се прикрепя към креватчето на вашето бебе. Тази функция за закрепване на креватчето е супер лесна за инсталиране и позволява перфектен изглед от въздуха на вашето бебе.

Можете да видите бебето си или чрез приложението Хъбъл на телефона си, или чрез включения монитор. Това ви позволява да използвате отделния монитор, когато сте вкъщи, но да се регистрирате, когато сте навън, като използвате приложението.

Halo+ също е оборудван със светлинно шоу, което се проектира върху тавана над бебешкото креватче, приспивни песни, двупосочно говорене, уред за температурата и инфрачервено нощно виждане.

Въпреки че е една от по-скъпите опции в нашия списък, Halo+ все още събира много високи оценки на удовлетвореността на родителите за гъвкавостта и многото функции, които предлага.

Най-високотехнологичният видеобебефон

Нанит Плюс

Цена: $$$

Ако сте много за цифрите, Nanit Plus може да бъде чудесен избор за вас. Този високотехнологичен видеобебефон използва компютърно зрение, за да проследява и оценява движенията и моделите на съня на вашето бебе.

Всички тези данни се регистрират в приложение на вашия телефон и ви позволяват да видите тенденциите в съня на вашето бебе. Въз основа на тези тенденции, приложението ще предлага персонализирани предложения за сън за вашето бебе – ако сте били в сълзи, опитвайки се да разберете защо бебето спи само когато луната е пълна и температурата е точно 72°F, това приложение може да бъде спасител.

Подобно на Halo+, Nanit може да предава поточно към приложение или отделен видеомонитор, което позволява гъвкавост за проверка на вашето бебе у дома или докато сте далеч.

Все пак имате нужда от абонамент за услугата Nanit Insights, за да получите достъп до всички тези статистически данни. Получавате 1 безплатна година с вашето устройство, след което плащате около $100 на година след това. В комбинация с цената на самия монитор, това е една от най-скъпите опции в този списък.

Най-добрият видеобебефон без Wi-Fi

Оптика за бебета DXR-8

Цена: $$

В продължение на няколко години Infant Optics DXR-8 е един от най-високо оценените бебефони – почти всички родители просто обичат това нещо.

Любима функция на DXR-8 е дистанционното управление, което ви позволява да се движите или да регулирате ъгъла на камерата (това е особено страхотно, ако имате малки деца, които споделят стая). Този радиомонитор FHSS включва всички функции от висок клас, които бихте искали, като същевременно остава лесен за използване.

Много родители продължават да използват този монитор, докато детето им навлиза в детска възраст, тъй като закупуването на широкоъгълен обектив ви позволява да виждате цялата стая (чудесно, когато вашето палаво 3-годишно дете разтоварва кутията си с играчки и не спи).

Заслужава да се отбележи: Някои родители съобщават, че получават съобщение „извън покритието на сигнала“, когато мониторът е близо до мобилния им телефон или Wi-Fi рутер.

Най-добрият бюджетен видео бебефон

HelloBaby Monitor

Цена: $

За по-малко от $100, HelloBaby Monitor предоставя много от функциите на по-скъпите монитори, като камера за “пан, накланяне и увеличение”, двупосочен разговор, нощно виждане, наблюдение на температурата и предварително заредени приспивни песни. Въпреки че не е толкова известен като някои от нашите избрани, той е оценен добре като цяло от родителите.

Заслужава да се отбележи: Някои родители съобщават за загуба на живот на батерията с течение на времето. И този монитор също има по-малък екран (3,2 инча) от някои други.

Най-добрият видеобебефон с допълнителни функции

Owlet Smart Baby Monitor Duo

Цена: $$$$

Въпреки че този монитор оглавява нашия списък по отношение на цената, тези пари ви купуват много невероятни функции.

Може би сте чували за Owlet Smart Sock, който е мек сензор, който се държи върху крака на вашето бебе от чорап. В тази версия добавянето на монитор извежда тази концепция на следващото ниво.

Сензорът на чорапа следи жизнените показатели на вашето бебе, като сърдечен ритъм и ниво на кислород – въпреки че тази информация може да бъде успокояваща за новите родители, Owlet не трябва да се използва като медицински монитор за бебета със здравословни проблеми.

Като цяло обаче, това е мечта на родител, който разбира в технологиите. В допълнение към жизнените данни от сензора, камерата предава поточно към приложението Owlet, така че да имате цялата си информация в реално време на едно място.

Камерата Owlet получава добри отзиви и много родители оценяват спокойствието, което придружава както визуалното наблюдение, така и мониторинга на данните. Освен това камерата Owlet включва много функции за безопасност, като AES 128-битово криптиране, за да се гарантира сигурна Wi-Fi връзка.

За проверка на вашето бебе, когато не сте в стаята, видеобебефонът може да бъде ценен инструмент.

Можете да избирате измежду различни опции, от много прости до много високотехнологични. В зависимост от това колко камери искате, бюджета ви и дали искате камерата да предава поточно към вашия телефон или отделен монитор, има видео бебефон, който да отговори на вашите нужди.

Надяваме се тези отзиви да ви помогнат да изберете най-добрия видео монитор за вашето семейство и желаем на вас и вашето мъниче спокоен сън! (Човек може да мечтае, нали?)

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss