Тръбни гърди

Какво представляват тръбните гърди?

„Тръбни гърди“ е името на състояние, причинено от това, че гръдната тъкан не пролиферира правилно по време на пубертета. Състоянието се нарича още грудкови гърди или хипоплазия на гърдата.

Макар че не са изключително често срещани, тръбните гърди не могат да се считат за редки, защото много жени не търсят лечение. Въпреки че тръбните гърди не представляват пряка заплаха за вашето здраве, някои жени може да се опита да го коригира. Тръбните гърди също могат да представляват проблеми за жени, които желаят да кърмят.

Симптоми на тубулна гърда

Тръбните гърди се диагностицират въз основа на начина, по който изглеждат гърдите. Изследователите все още научават за тръбните гърди, така че това е донякъде субективна диагноза, която може да приеме няколко форми. Общото между тръбните гърди е, че им липсва гръдна тъкан както във вертикална, така и във хоризонтална посока.

Тръбните гърди обикновено имат разлика от повече от 1,5 инча между тях. Зоната, която заобикаля зърното може да изглежда свита или свита. Тъмната област на ареолата може да изглежда увеличена. На чифт тръбни гърди често им липсва симетрия и едната ще изглежда забележимо по-голяма от другата. Вместо кръгъл вид, тръбните гърди могат да изглеждат като овални, заострени или квадратни.

Причини за тръбни гърди

Не е точно ясно какво причинява тръбни гърди. Някои лекари предполагат, че това е резултат от нещо, което се случва в утробата. Тръбните гърди не стават ясни до пубертета, когато гърдите придобиват формата си за възрастни. Често по време на пубертета се развива недостатъчна тъкан на гърдата. В почти всички случаи пръстенът от тъкан, който свързва ареолата с останалата част от гърдата, не е оформен по начина, по който трябва да бъде. Това води до „увиснал“ външен вид.

Тубулна корекция на гърдите

Понастоящем единственото медицинско лечение за тубулни гърди е козметичната хирургия. Ако изберете козметична хирургия за промяна на външния вид на тръбните гърди, трябва да се уверите, че гърдите ви са били правилно оценени и диагностицирани от лекар, който е запознат със състоянието. Традиционната козметична хирургия за увеличаване на бюста няма да промени напълно тръбните гърди.

Тръбна хирургия за увеличаване на бюста

Корекцията на тръбните гърди обикновено се случва в две стъпки, но може да се нуждаете само от една. Първо, ще се подложите на операция за освобождаване на стеснената тъкан на гърдата. Козметичен хирург ще извърши тази процедура в болница. Те ще направят малък разрез в гърдата ви, за да поставят тъканен разширител или гръдния имплант, докато сте под обща анестезия. Възстановяването от тази операция ще включва поне една нощ в болницата. Обикновено хората трябва да планират поне една седмица време, за да останат у дома и да се възстановят от тази операция. Вашият лекар ще Ви предпише болкоуспокояващи, за да се справите с дискомфорта от разрезите Ви.

В повечето случаи, когато се коригират тръбни гърди, ще трябва да се извърши последваща операция. Тъканният разширител, ако се използва, ще бъде отстранен и на негово място ще бъде поставен гръдния имплант. Можете също така да изберете външния вид на зърната ви да бъде модифициран чрез процедура, наречена мастопексия.

Разходи

Тъй като това е козметична процедура, вашата здравна застраховка най-вероятно няма да я покрие. Очаквайте да платите поне 4000 долара от джоба си, ако решите операция за промяна на външния вид на гърдите си.

Следваща грижа

След всякакъв вид уголемяване на бюста вашите дейности ще бъдат ограничени за известно време. Ще трябва да внимавате, за да избегнете всеки сценарий, който може да доведе до инфекция, като сауни или горещи вани. Също така ще трябва да избягвате сърдечно-съдови упражнения в продължение на поне 12 седмици. Остър оток и „подпухналост“ вероятно ще присъстват до три до четири седмици след операцията, въпреки че по-голямата част от болката трябваше да отшуми.

Козметичното уголемяване на бюста се извършва редовно и се счита за много безопасно. Всъщност това е най-популярната козметична хирургия в Съединените щати, с близо 300 000 извършвани годишно. Но операцията носи риск от кървене, анестезия, инфекция или белези. Някои хора, които имат уголемяване на гърдите, губят усещане в зърната си. Има случаи, когато гръдните импланти са поставени на грешно място или са дефектни и текат. Всичко това трябва да имате предвид, когато решавате дали искате да се подложите на операция за промяна на външния вид на гърдите си.

За вкъщи

Няма нищо медицинско свързано с тръбните гърди. Гърдите на всеки са оформени по различен начин и външният вид на гърдите варира значително от човек на човек. Ако решите да преминете по пътя на операцията, направете много изследвания за вашия пластичен хирург. Вижте дали можете да намерите лекар, който е извършил подобни операции, или дори такъв, който е специализиран в тръбната модификация на гърдата.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss