Сравнение на матраци Casper и Tempur-Pedic

Матраците са инвестиция, която трябва да издържи поне едно десетилетие, така че изборът на подходящия за вас отнема значително количество мисли и изследвания.

Две марки, Casper и Tempur-Pedic, произвеждат висококачествени матраци, които може да искате да разгледате.

Прочетете, за да научите как тези две компании се подреждат една срещу друга, плюс плюсовете и минусите на техните най-популярни матраци: Casper Original и Tempur-Pedic Adapt.

Бързо сравнение на марките

Каспър

Casper Sleep Inc. е основана през 2014 г. Тя е един от първите производители на компресирани матраци тип легло в кутия.

Има три типа матраци Casper, от които да избирате. Всеки тип се предлага като изцяло дунапрен или хибриден матрак. Нивата на поддръжка варират от мек плюш до средно твърд.

Можете да намерите пълния ни преглед на Casper тук.

Темпур-Педик

Марката Tempur-Pedic се продава от Tempur-Sealy International Inc. Tempur-Pedic първоначално е основана през 1992 г. и се сля с Sealy Corporation през 2012 г.

Има пет типа матраци Tempur-Pedic с нива на подкрепа, вариращи от меки до твърди. Някои са изцяло от пяна, а други са хибридни, направени от комбинация от пяна плюс вътрешен пружинен слой.

Темпур-Педик Каспър
Проба и гаранция Всеки матрак Tempur-Pedic се предлага с пробен период от 90 нощувки и 10 години гаранция. Всеки матрак Casper се предлага със 100 нощувки, безрисков пробен период и 10-годишна ограничена гаранция.
Доставка Безплатна доставка с бели ръкавици, включително премахване на стария ви матрак и пружината. Каспър предлага безплатна доставка на всички матраци, които пристигат компресирани в кутия. Ще трябва да изчакате 24–48 часа, докато матракът се разшири напълно.
Тичане на размера Всички матраци Tempur-Pedic се предлагат в пълна гама от размери, от двойни до Cal king. Някои модели се предлагат и в размери split king и split Cal king. Всичките шест матрака Casper се предлагат в пълна гама от размери, от двойни до Cal king.
Ценови диапазон за цялата линия $1,699 – $8,398 $595 – $2,995
Сертификати Матраците Tempur-Pedic са изработени от сертифицирана пяна CertiPUR-US. Матраците Casper са изработени с CertiPUR-US сертифицирана пяна.
Добри характеристики Матраците Tempur-Pedic са конструирани със специален тип бавна пружинираща пяна, която първоначално е разработена от учени от НАСА за космически совалки. Casper предоставя отстъпки на активен военен персонал и техните семейства, ветерани, медицински сестри, учители, студенти и медицински доставчици. Casper също така използва бутилки от рециклирана вода, за да направи своите калъфи за матраци.

Ключови разлики

Има няколко ключови разлики между Tempur-Pedic и Casper:

 • Цена. Като цяло матраците Casper са по-достъпни от Tempur-Pedic. Има почти 1000 долара разлика между матраците на всяка марка с най-ниска цена.
 • Персонализиране. Матраците Tempur-Pedic предлагат повече възможности за персонализиране от моделите на Casper. С някои модели Tempur-Pedic можете да изберете „ниво на охлаждане“, докато други ви позволяват да изберете нивото на поддръжка.
 • Доставка. Матраците Casper се доставят компресирани в кутия, докато матраците Tempur-Pedic се доставят напълно разширени. Доставката с бели ръкавици на Tempur-Pedic включва помощ при настройка, докато Casper струва допълнително.

Сравняване на матраците

Каспър Оригинален матрак

 • височина: 11 инча
 • Опции за размери: Близнак, близнак XL, пълен, кралица, крал, крал на Калифорния
 • Оценка на твърдост: Средно до средно твърдо
 • Гаранция: 100 нощувки, безрисков пробен период и 10-годишна ограничена гаранция

Оригиналният матрак Casper е най-популярният матрак на компанията. Можете да изберете да вземете Casper Original в пълна пяна или като хибрид.

Този матрак има три „поддържащи зони“: По-меката пяна около раменете и горната част на гърба е предназначена да осигури комфорт и омекотяване, а по-твърдата пяна под бедрата, талията и долната част на гърба е предназначена да поддържа подравняването на гръбначния стълб.

Пяната версия на Casper Original има дънна основа от пяна, докато хибридната версия има затворена пружинна основа, която може да осигури по-добър вариант за хора, които предпочитат малко отскачане. Хибридът също има твърда граница, предназначена да поддържа спалните и по краищата на матрака.

Каспър оценява хибридната версия на този матрак като средна до средна твърдост, което може да помогне за облекчаване на нощните болки. А Проучване от 2015 г показва, че средно твърдите матраци може да са най-добри за насърчаване на качеството на съня, комфорта на съня и подравняването на гръбначния стълб.

Купете оригиналния матрак Casper онлайн.

За кого е?

Много спящи на гърба, настрани и корема споменават намаляване на болките в горната и долната част на гърба с този матрак. Струва си да се отбележи, че мемори пяната има тенденция да се чувства по-мека за хора с по-високо телесно тегло.

И двете версии са солиден избор за двойки, които търсят изолация на движението.

Ревюта на Healthline: Оригинален матрак Casper

Tempur-Pedic Tempur-Adapt

 • височина: 11 инча
 • Опции за размери: Близнак, близнак дълго, пълен, кралица, крал, калифорнийски крал, разделен калифорнийски крал
 • Оценка на твърдост: Среден
 • Гаранция: 90-нощен пробен период за сън, безплатна доставка с бели ръкавици и 10-годишна гаранция

Tempur-Adapt се предлага и като изцяло дунапрен или хибриден матрак. Той е проектиран да осигури облекчаване на точката на натиск и абсорбиране на движение. Помните ли рекламата с чаша вино на леглото? Това е Tempur-Pedic!

Всеки матрак е изработен от материал за облекчаване на налягането, разработен от НАСА, за да абсорбира G-силата (еквивалент на гравитационната сила) на астронавтите, участващи в изстрелвания на совалки.

Рецензентите казват, че изцяло пяната или „средната“ версия на матрака Adapt осигурява комбинация от подкрепа и нежно усещане, подобно на прегръдка. Долният слой на хибридната версия се състои от 1000 или повече пружинни намотки, предназначени да добавят слой на отскачане.

И двете версии на Adapt разполагат с хладен на докосване калъф за матрак на Tempur-Pedic, който насърчава по-хладен сън.

За кого е?

И двете версии на Tempur-Adapt може да са твърде меки, за да се чувстват комфортно някои спящи на корема, но потребителите казват, че това е удобен избор за спящи настрани и отзад.

Купете Tempur-Pedic Tempur-Adapt онлайн.

Сравняване на услугата за доставка

Каспър

Casper Original се доставя директно до вашата врата, компресиран и опакован.

Ще трябва да го извадите от опаковката и да го оставите да се разшири до пълния си размер. Това може да отнеме до 2 дни, въпреки че много клиенти споменават, че този процес е почти мигновен.

Подобно на повечето марки легло в кутия, вероятно ще изпитате неприятна миризма за първия ден или така. Оставянето на вашия матрак да седи на веранда или балкон през първия ден може да помогне.

Ако предпочитате услугата за настройка, можете да я закупите отделно срещу $149 доставка до дома и такса за настройка, при условие че сте закупили и рамка за легло или калифорнийски матрак с голям размер.

Като част от тази услуга, Casper ще изхвърли стария ви матрак, стига да живеете в една от пазарните зони на компанията за доставка и настройка.

Темпур-Педик

Tempur-Pedic предоставя безплатна доставка с бели ръкавици при закупуване на матрак Tempur-Adapt. Това включва доставка, настройка и премахване на вашия стар матрак и пружинна кутия, ако го поискате.

Поради COVID-19 опциите за доставка с бели ръкавици може да са ограничени на някои места.

Сравняване на политиките за връщане и гаранция

Каспър

Casper Original има 100-нощна пробна версия за сън без риск и 10-годишна ограничена гаранция.

Ако решите да върнете или замените, Casper може да организира вземане на вашия матрак чрез местна благотворителна организация или организация с нестопанска цел и да ви възстанови цялата сума.

В случай на замяна, възстановяването на суми и пробната версия на 100-нощния сън не се отнасят за втория ви матрак.

Темпур-Педик

Tempur-Adapt се предлага с пробен период от 90 нощувки и 10-годишна гаранция. Можете да направите връщане или замяна, след като сте имали матрак в продължение на 30 дни, до 90 дни. Пробният период започва веднага след като вашият матрак бъде доставен.

Тази оферта е валидна само за матраци, закупени чрез уебсайта на Tempur-Pedic, водещ магазин или чрез системата за директни поръчки на компанията. Не е валидно за матраци, закупени от търговци на дребно на трети страни, или за матраци, които са готови.

За разлика от Каспър, ако ти направи решите да върнете матрака си, може да се наложи такса за връщане от $175.

Сертификати

Casper Sleep има одобрение от Американската асоциация по хиропрактика. Това одобрение се дава на избрана група от компании, които произвеждат качествени продукти, както е определено от преглед, направен от лекари по хиропрактика и одобрение от борда на управителите на асоциацията.

И матраците Tempur-Pedic, и матраците Casper съдържат пяна, която е сертифицирана от CertiPUR-US. Това означава, че са направени от материали, които са добри за озона и околната среда, както е регламентирано от Комисията за безопасност на потребителските продукти. Пяните не съдържат химикали като:

 • PBDE забавители на горенето
 • водя
 • живак
 • формалдехид
 • фталати
 • тежки метали

И матраците Casper и Tempur-Pedic отговарят на стандартите на федералното правителство за възпиращи възпламеняемостта, съгласно 16 CRF 1633 и 1632.

Репутация

Каспър

Casper Sleep Inc. има акредитиран бизнес рейтинг A+ от Better Business Bureau и 4,3 (отличен) рейтинг от Trustpilot.

През 2020 г. инвеститорите заведоха колективен иск срещу Casper Sleep Inc. за покриване на финансови загуби.

Темпур-Педик

Tempur-Sealy International Inc. има бизнес рейтинг А от Бюрото за по-добър бизнес. Tempur-Pedic има оценка 2,6 (лоша) от Trustpilot.

Отзиви

Casper получава последователни възторжени отзиви в множество сайтове за електронна търговия за качество на матрака, комфорт и поддръжка на клиенти.

Tempur-Pedic постоянно получава високи оценки за качество и комфорт, както и за намаляване на болката в гърба. Получава много добри отзиви за обслужване на клиенти, но и оплаквания, особено на уебсайта на Better Business Bureau.

Casper и Tempur-Pedic произвеждат висококачествени матраци, които са предназначени да подобрят подравняването на гръбначния стълб и да поддържат и насърчават хладен сън.

Casper Original и Tempur-Adapt са популярни матраци, които се предлагат като изцяло пяна или хибриди. Всеки от тях идва с изпитания за сън у дома и 10-годишна гаранция.

Най-големите разлики между Casper и Tempur-Pedic са цената на марките, услугата за доставка и опциите за персонализиране.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss