Резултати на Healthline: Как оценяваме матраците

Защо проверяваме щателно всички марки и продукти

Вероятно сте забелязали, че в повечето от нашите продуктови обзори ние споменаваме нашия обширен процес на проверка и как всеки продукт се оценява внимателно, преди да бъде включен в нашите статии.

Тук разбиваме нашия мисловен процес, когато става въпрос за проверка на матраци и обсъждаме критериите зад нашата система за оценяване.

Строгият процес на проверка на Healthline гарантира, че ще виждате само препоръки за продукти и марки, зад които стоим.

Всеки продукт, който препоръчваме, и всяка марка, с която работим, е щателно проверена от нашия екип за:

 • медицинска достоверност
 • качество на продукта
 • фирмена репутация
 • добри бизнес практики

Нашият процес на проверка на матраци

Всеки матрак, който обмисляме, трябва първо да премине през нашия процес на проверка. Ето какво смятат нашите експерти на Healthline:

 • състав на продукта
 • сертификати за материали и текстил
 • здравни претенции
 • репутация на фирма или марка

Нашият процес на точкуване за матраци

Ако даден матрак премине проверката, ние го поставяме през нашата рубрика за оценяване. Оттам нататък ние му даваме оценка Healthline въз основа на следните фактори:

 • достъпност
 • Гаранция
 • доставка
 • пробен период
 • допълнителни функции
 • наличност на размера
 • потребителски оценки
 • качество на материалите

Колкото по-висок е резултатът за един матрак, толкова по-голяма е стойността на продукта в нашите очи. Разбиваме ги за вас по-долу.

Достъпност

Ние използваме цените на матраците с кралица размер, за да определим достъпността.

Въз основа на разнообразието от матраци, които сме проверили, стандартната цена на един матрак е около $1500 – $2000. Така че, когато разглеждаме достъпността, ние определяме горния край на този ценови диапазон като наша базова линия. Матраци, които са под $2000, получават максимум четири точки, докато тези по-горе получават три точки.

Финансирането винаги е плюс, така че даваме допълнителна точка на марките с тази опция.

Цена Точки
под $2000 4
над $2000 3
налични възможности за финансиране 1

Гаранция

В света на матраците гаранциите могат да варират значително. Затова присъждаме точки въз основа на продължителността на гаранциите. Доживотните гаранции получават най-много точки.

Стандартните гаранции за повечето марки матраци варират от 10 до 25 години. Разбихме този диапазон и даваме повече точки на марките с по-дълги гаранции.

Гаранция Точки
живот 5
25+ години 4
16–24 години 3
10–15 години 2
0–9 години 1
нито един 0

Доставка

Повечето компании за матраци предлагат безплатна доставка и безплатно връщане, което ние виждаме като бонус. Но няколко избрани ще ви помолят да платите такса за връщане на матрака – в този случай ние приспадаме точка. Някои компании също ще изискват от вас да върнете матрака в рамките на определен период от време, извън гаранционния период.

Доставка Точки
безплатна доставка 2.5
безплатно връщане 2.5
безплатна доставка и връщане с ограничения (в рамките на X дни) -1

Пробен период

Когато става въпрос за намиране на най-добрия матрак за вас, може да ви трябва време, за да решите дали той наистина отговаря на начина ви на живот. Марките с 1-годишен пробен период получават 5/5 в нашата книга, защото предлагат лукса на времето.

Много марки предлагат 100 дни за изпробване на матрак, което вероятно е достатъчно дълго, за да разберете дали харесвате продукта.

Някои марки матраци предлагат пробен период между 100 дни и една година, така че имаме предвид това, когато даваме точки.

Пробен период Точки
365+ дни 5
101–364 дни 4
51-100 дни 3
0–50 дни 2
нито един 0

Допълнителни функции

Да, матраците са готини, но дали са всъщност охлаждане? Могат ли да се адаптират с вас? Умни ли са?

Това са само част от въпросите, които задаваме, когато проверяваме матраците. Ако имат допълнителни функции, това е страхотно — допълнителни точки за тях! Ако не, това също е добре.

Особеност Точки
технология за охлаждане 1.5
съвместим с регулируема основа 1.5
технология за интелигентно легло 2

Наличност на размери

Стандартните размери на матраците са двойни, пълни, кралица, крал и калифорнийски крал. Но има и други размери, което може да се окаже изненада за някои купувачи на матраци. Тези размери включват split kings, цели XL матраци и др.

Колкото повече размери предлага една марка, толкова повече точки й даваме.

Някои марки матраци имат специални серии матраци, които се предлагат само в един или два размера. В тези случаи ние ги оценяваме с една точка за всеки наличен размер матрак. Например, ако съществуваше Healthline Preferred Golden Mattress и имаше налични само размери queen и king, ние бихме присъдили две точки на себе си.

Наличност Точки
5+ 5
4 4
3 3
2 2
1 1

Потребителски оценки

Матраците са инвестиция и когато става въпрос за избор на място, където ще почивате главата си за препоръчителните 7–9 часа, трябва да сте сигурни, че купувате правилния.

Ето защо прегледите са важни — можете да се учите от тези, които са купили преди вас. Така че, когато проверяваме матрак или марка, ние преглеждаме потребителските оценки на Trustpilot и ги оценяваме въз основа на средните оценки със звезди.

Качество на материалите

Качеството на материалите може да направи голяма разлика в това колко добра инвестиция е един матрак, особено ако търсите органичен или устойчив на алергени матрак.

Ние оценяваме матраците за качество в следните три области: сертификати, издръжливост и устойчивост на алергени.

Разглеждане на качеството Точки
сертификати 2
издръжливост 2
устойчивост на алергени 1

Сертификати

Има редица организации, които трети страни тестват матраци и имат строги изисквания, за да спечелят своя печат на одобрение. Повечето от тези сертификати гарантират, че материалите не са токсични за хората.

Когато избираме матраци за представяне, ние търсим тези с някой от следните сертификати:

 • CertiPUR-US сертифициран
 • eco-INSTITUT Сертифициран
 • Сертифициран от GOLS: Глобален стандарт за органичен латекс
 • GREENGUARD сертифициран
 • OEKO-TEX сертифициран
 • OTCO (Oregon Tilth Certified Organic) сертифициран
 • USDA органичен
 • Wool Integrity NZ сертифициран

Издръжливост

Латексовите матраци печелят най-много точки, защото предлагат добра стойност и имат няколко други солидни характеристики.

Те са издръжливи и имат продължителност на живота над 20 години, в сравнение с хибридни матраци и матраци с мемори пяна, които издържат 10–15 години, и пружинни матраци с продължителност на живот 5–8 години.

Естественият латекс също е екологичен материал и осигурява естествен охлаждащ ефект, който много видове матраци нямат.

Латексовите матраци също се приспособяват към тялото ви, но отскачат назад, когато се движите по време на сън или ставате.

Материал Точки
латекс 2
хибридна/мемори пяна 1
бобини, пружини, други 0

Устойчивост на алергени

Когато избираме матраци, които да включим в нашите статии, ние също питаме: Продуктът изработен ли е от устойчив на алергии материал, който включва мемори пяна, латекс или естествени материали? Ако е така, даваме му точка.

Резюме

Само марки матраци, които отговарят на нашите строги критерии, преминават нашия процес на проверка.

Това помага да сте сигурни, че докато проучвате и пазарувате матрак, можете да определите най-добрия продукт за вашите нужди, приоритети и бюджет.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss