Прометазин (Promethegan) и цена: Какво трябва да знаете

Прометазин е генерично лекарство с рецепта, което се използва за алергични реакции, гадене и повръщане, болест на движението и седация. Цената на Promethazine може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Прометазин се използва при възрастни и някои деца за:

 • лечение на определени алергични реакции, включително:
  • сенна хрема
  • алергичен конюнктивит
  • дерматография
  • някои реакции на кръвопреливане
  • анафилаксия след прилагане на спешни лекарства
 • лечение и предотвратяване на морска болест
 • лечение и предотвратяване на гадене и повръщане след операция и анестезия
 • осигуряват седация
 • помагат за справяне с болката по време и след процедури, когато се прилагат с меперидин или други лекарства за болка

Прометазин се предлага в няколко форми. Те включват:

 • разтвор, който може да се приложи като интрамускулна инжекция (инжекция във Вашия мускул) или като интравенозна (IV) инжекция (инжекция във Вашата вена)
 • супозитория, която поставяте в ректума
 • три форми, които поглъщате: таблетка, течен разтвор или сироп

Лекарството се предлага и като марковото лекарство Promethegan.

За повече подробности относно прометазин вижте тази задълбочена статия.

Колко струва прометазин?

Цената, която плащате за прометазин, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, вашето здравноосигурително покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Ако получавате прометазин чрез инжекция, може да имате допълнителни разходи за лекар или медицинска сестра, които да ви го дадат.

За да разберете колко ще платите за прометазин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие прометазин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят прометазин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако прометазинът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали прометазинът изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси за цената и прометазин

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно прометазин и цената.

Силата на прометазин от 25 mg струва ли по-малко от другите силни страни на лекарството?

Цената на прометазин може да зависи от силата. Ако имате здравна застраховка, вашият доставчик може да покрие определени силни страни на прометазин, но не и други.

За да разберете разликата в цената между различните концентрации на прометазин, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка.

Има ли разлика в цената между супозиториите с прометазин и другите форми на лекарството?

Различните форми на прометазин могат да имат различна цена. Например, супозиторията от 25 милиграма (mg) и таблетката от 25 mg могат да варират в цената.

За да разберете разликата в цената между прометазинови супозитории и други форми, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка.

Предлага ли се прометазин като марково лекарство?

Прометазин е генерично лекарство. Това означава, че е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство, но обикновено струва по-малко.

Прометазин се предлага във версия с марка, наречена Promethegan. За да разберете как се сравняват разходите за Promethegan и promethazine, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан прометазин и се интересувате от използването на Promethegan вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате прометазин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на прометазин, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на прометазин. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за прометазин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на прометазин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за прометазин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на прометазин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за прометазин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е разликата в цената между приема на пълна таблетка от 12,5 mg и приема на половин таблетка от 25 mg?
 • Има ли алтернативи без рецепта за прометазин за болест на пътуването, които струват по-малко?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя прометазин?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss