Накисване за крака с английска сол

Epsom сол за крака

Epsom солта е съединение на магнезиев сулфат, за разлика от натриевата готварска сол. Epsom сол се използва от стотици години като лечебно средство и болкоуспокояващо. Днес най-често се добавя към горещи вани и киснения на краката, за да се намали стреса.

Магнезият в английската сол се абсорбира само минимално през кожата и към днешна дата няма научни доказателства, които да показват, че действително повишава нивата на магнезий в тялото. Но английската сол може да облекчи болката, свързана с възпаление, което може да бъде от полза за здравето на краката.

Поддръжниците твърдят, че освен че намалява симптомите на болка и насърчава заздравяването, английската сол може да се разтвори в топла вода, за да облекчи болката от подагра, да премахне миризмата и да помогне за лечение на инфекция. Необходими са повече изследвания в подкрепа на тези твърдения.

Как да си направим накисване на крака

За да направите накисване на крака от английска сол, следвайте тези прости стъпки:

  1. Напълнете вашата вана или леген с топла вода, докато стане достатъчно дълбока, за да покрие краката ви.
  2. Добавете 1/2 чаша английска сол към топлата вода.
  3. Накиснете краката си за 30 до 60 минути два пъти седмично.
  4. За подсилване на ароматерапията, помислете за добавяне на няколко капки разредено етерично масло от лавандула, мента или евкалипт към ваната за крака.
  5. Овлажнявайте добре краката си, след като ги накиснете.

Този вид накисване може да причини суха кожа, особено на краката ви. Не забравяйте да овлажните кожата си след накисване на крака с английска сол, за да предотвратите напукана кожа и дразнене.

Ако започнете да изпитвате болка, зачервяване или рани преди или след използване на вана за крака, насрочете посещение с Вашия лекар, за да обсъдите алтернативно лечение.

Ползите от накисването на краката с английска сол

Ваната с английска сол често се използва за намаляване на стреса. Въпреки това, има и други предимства за накисване на крака с английска сол, включително:

  • лечение на гъбични инфекции
  • ексфолиране
  • облекчаване на болката
  • отстраняване на трески

Въпреки че има много твърдения, че английската сол е ефективно средство за облекчаване на стреса, трябва да се направят повече изследвания, за да се докаже, че е ефективен антибактериален и противогъбичен агент. Обсъдете вашите възможности за лечение с Вашия лекар, преди да използвате това лекарство.

1. Лечение на гъбична инфекция

Epsom сол се използва за лечение на рани и инфекции, но се препоръчва повишено внимание, тъй като може също да раздразни раната. Въпреки че не лекува инфекцията, английската сол може да се използва за изтегляне на инфекцията и омекотяване на кожата, за да се засили ефектът на лекарствата.

Epsom накисванията могат да се използват за подпомагане на работата на лекарствата, предписани от Вашия лекар. Преди да използвате това лечение, обсъдете възможностите си с лекар. Някои инфекции, като стафилококова инфекция, се влошават от гореща вода или смес от сол.

При гъбични инфекции на краката или ноктите накиснете краката си два пъти на ден за около 20 минути. Помислете за добавяне на масло от чаено дърво или други етерични разредени масла, за които е известно, че насърчават заздравяването.

2. Ексфолиране

Epsom сол може да се използва като ексфолиант за омекотяване на груби, напукани крака. Заедно с накисването на краката си, масажирайте шепа английска сол в кожата си за допълнителен тласък.

3. Облекчаване на болката

Epsom сол, приемана през устата, премахва токсините от тялото, които могат да причинят дразнене, възпаление и болка в тялото. Ако имате възпалени крака или мазоли, накисвайте краката си редовно, за да намалите болката.

4. Премахване на трески

Накисване за крака с английска сол също може да помогне за премахване на трески. Минералните съединения в солта помагат за намаляване на възпалението около засегнатата област. След това ще омекоти кожата ви, за да позволи лесно отстраняване на остатъците или ноктите.

За леки болки, накисването на английска сол може да бъде безопасна допълнителна домашна алтернатива на лекарствата. Въпреки това, обсъдете вашите възможности с лекар, преди да използвате това лекарство за лечение на инфекции и други здравословни състояния.

Хората с диабет, бъбречно заболяване или сърдечни проблеми или които са бременни трябва да говорят с лекаря си, преди да използват английска сол.

Въпреки че има някои успешни истории, включващи използването на английска сол като лечебен агент, са необходими повече изследвания, за да се разбере как и къде е ефективна.

Планирайте посещение с Вашия лекар, за да обсъдите най-добрия курс на лечение за Вашето състояние, ако то не се подобри. Накисванията от английска сол обикновено са безопасно домашно лечение, което помага за справяне с заболяванията на краката.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss