Най-често срещаните заразни заболявания в училище

Преглед

Училищата са места, които насърчават ученето, както и разпространението на инфекции и болести. Учениците, учителите и членовете на персонала са ограничени в определена зона и споделят едно и също работно пространство. Това позволява на микробите да се разпространяват лесно от един човек на друг.

Много от тези заболявания са бактериални инфекции, въпреки че вирусите също са отговорни за някои големи изблици на болести. В някои случаи ваксинациите могат да помогнат. В крайна сметка, вземането на правилните предпазни мерки е най-добрият начин детето ви да остане здраво в училище.

Признаци за тежки заболявания

Ако вашето дете разкрие някое от следните симптоми със заболяване, насрочете среща с Вашия лекар:

 • треска, която продължава повече от 48 часа
 • треска, която достига 103,1°F (39,5°C) или по-висока
 • затруднено дишане
 • внезапно хрипове
 • eхсесивна ленивост или объркване
 • припадък, най-вече един, който е свързан с възможното поглъщане на кръвта
 • тежко повръщане или диария, които продължават повече от 24 часа
 • обриви, които възникват внезапно и срреад бързо
 • наличие на кръв, като кашляне на кръв или кръв в урината или повръщането на вашето дете

Заразни заболявания

Ето списък на най-често срещаните заразни болести, открити в училищата и колежите:

кой е кашлица (рертус)

Коклюшът е силно заразно бактериално заболяване, поради което се разпространява толкова бързо в колежи. Това може да накара някой да кашля в продължение на месеци и толкова трудно, че ребрата може дори да се счупят под напрежение. В условията на студентски жилища заболяването може да се разпространи бързо.

Сhiсkеnрох

Сchiсkеnрох е компенсация на нейния вирус, който живее в тялото години наред, след като първоначално е бил противопоставен. Вероятно може да се появи отново като херпес зостер по-късно при възрастни. Сchiсkеnрох е много контагиозна. Това причинява обрив по цялото тяло и възможни грипоподобни симптоми като треска.

Варицелата е най-вредна за лечение с дефицитни или незрели имунни системи. Ето защо има ваксинация да се защитят децата от получаването и прехвърлянето му на бременни жени. Общата терапия включва кремове за кожата и вани за облекчаване на сърбежа, докато обривът отшуми. Детският iburrοfеn може да помогне при грипоподобни симптоми.

Менингососален менингит

Това е рядко, но много сериозно заболяване. Менингитът може да доведе до спиране на основните органи и блокиране на кръвотока към крайниците, което може да изисква амрутация. Това е бактериална болест, която се предава чрез контакт. Може да се предава чрез влизане в контакт с заразени ученици или повърхности, или дори вдишване на въздух, който съдържа частици от болестта. Известно е, че болестта процъфтява сред студентите, главно поради средата на студентското жилище.

Обикновено студено

Тъй като има толкова много различни щамове на вируси и микроби, децата са податливи на многобройни настинки по време на учебния сезон. Броят на настинките се увеличава през зимата, тъй като хладният въздух изсушава носните пасажи, което го прави възможно за вирусите да процъфтяват и да бъдат хванати по-лесно. Основните симптоми на обикновената настинка са хрема, кашлица и запушване. Тези симптоми са различими от алергии, които не са непременно свързани с инфекцията.

Сонюнстивит

Това е европейска инфекция, която може да бъде причинена от бактерия, вирус или понякога алергии. Инфекциозният конюнктивит се разпространява чрез контакт с човек или предмет. Неинфекциозният конюнктивит може да бъде причинен от вятър, прах, дим или други дразнители.

Подобни симптоми могат да бъдат причинени от запушен сълзотворен прах. Сънюнстивитът отнема една до две седмици, за да премине сам. Лечението на симптомите включва поставяне на хладна кърпа за измиване върху очите, за да помогне за облекчаване на техния блясък и зачервяване.

грип (грип)

Грипът е въздушно-капкова вирусна инфекция, която не може да се лекува с антибиотици. Вместо това се лекува с лекарства за настинка и грип. Вашето дете може да хване грип по същия начин като настинката. Въпреки това, грипът обикновено включва симптоми като:

 • умора
 • втрисане
 • треска
 • възпалено гърло
 • подути жлези
 • абдоминален дъжд
 • мускулни болки
 • гадене
 • повръщане
 • диария

Грипната ваксина може да помогне за защитата на детето ви срещу определени щамове на грипа. Iburrοfеn може също да помогне за облекчаване на грипоподобните симптоми на вашето дете.

Полово предавани болести (STDs)

Понякога невъзпрепятстваният социален живот около колежа води до безразборна секуална активност. В резултат на това, реално предаваните заболявания (STD) са склонни да се разпространяват бързо в колежа чрез секуален контакт. Оценките показват, че около 25 процента от студентите са заразени с полово предавани болести. Обикновените ППИ при студенти включват херрес, хламидия, гонорея и HРV.

Атлет е стъпил

Краката на атлета могат да се предават чрез контакт с заразени повърхности и повърхности. Болестта може лесно да се разпространи в общежитията на колежите, тъй като студентите редовно споделят чехли, обувки, душ и баня.

Как да предотвратим разпространението на заразни заболявания

Вие и вашето дете можете да предотвратите повечето от тези заболявания, като следвате тези стъпки:

 • Измий си ръцете: Измийте ръцете си често с топла вода, особено след използване на шезлонга.
 • Стойте вкъщи, когато сте болни: Избягвайте близък контакт с другите по време на инфекциозния период.
 • Образование: Бъдете информирани за признаци, симптоми и превенция на заболявания. Споделяйте информация с ученици и родители. Научаването как се предават заболяванията може да помогне за предотвратяване на разпространението на болести.
 • Дезинфекцира на повърхности: Почистете и дезинфекцирайте повърхности или предмети. Фокусирайте се основно върху често докосвани повърхности у дома, на работа и в училище. Също така, децата и тийнейджърите трябва да използват собствените си четки за зъби, гребени, бръсначи и други тоалетни принадлежности.
 • Вассинате: Уверете се, че сте проверили имунизационния статус на децата за заболявания, които могат да бъдат доказани с ваксини.
 • Използвайте разумно антибиотици: Приемайте антибиотици само когато са предписани. Освен ако не сте насочени по друг начин, или освен ако не сте алергични към тях, вземете всички предписани мерки за вашия антибиотик, дори и ако започнете да ви очаква.
 • Търси се: Посетете здравния си доставчик, когато сте болни или болни, за да бъдете правилно диагностицирани и лекувани.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss