Модафинил (Provigil) и цена: Какво трябва да знаете

Модафинил е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение на прекомерна сънливост. Цената на модафинил може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Модафинил се използва за подобряване на събуждането при възрастни с:

 • нарколепсия
 • обструктивна сънна апнея
 • разстройство на съня при работа на смени

Модафинил идва като орална таблетка. Лекарството се предлага и като версия с марка, наречена Provigil.

За повече подробности относно модафинил, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Колко струва модафинил?

Цената, която плащате за модафинил, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за модафинил, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие модафинил. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят модафинил по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако модафинил изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали модафинил изисква предварително разрешение.

ЧЗВ относно цената и модафинила

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно модафинил и цената.

Силата от 200 mg модафинил струва ли повече от силата от 100 mg?

Цената на таблетките от 200 милиграма (mg) спрямо таблетките от 100 mg може да зависи от няколко фактора.

Например цената ви за силата на модафинил може да зависи от:

 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • вашия план за лечение
 • всякакви спестовни програми, налични за лекарството
 • аптеката, която използвате без застраховка

За да разберете как цената на модафинил 200 mg се сравнява с тази на 100 mg, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Каква е цената на модафинил със застраховка срещу без застраховка?

Цената на модафинил със застраховка спрямо без застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Факторите, които могат да повлияят на цената на модафинил без застраховка, включват:

 • Вашият план за лечение и дозировка
 • избраната от вас аптека
 • количеството модафинил, което получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички спестовни програми, за които отговаряте на изискванията

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на конкретния ви план
 • всякакви изисквания за предварително разрешение за вашия план

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за модафинил, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предлага ли се модафинил като марково лекарство?

Модафинил е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Модафинил се предлага във версия с марка, наречена Provigil. За да разберете как се сравняват разходите за Provigil и модафинил, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан модафинил и се интересувате от приема на Provigil вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате модафинил дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на модафинил, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на модафинил. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за модафинил. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на модафинил?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за модафинил или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на модафинил, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за модафинил.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на модафинил зависи ли от състоянието, за което се лекува?
 • Моят план Medicare ще покрие ли разходите за модафинил?
 • Как се сравнява цената на модафинил с цената на други подобни лекарства?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss