Матракът Saatva срещу WinkBed

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна Ето нашия процес.

Здравна линия показва ви само марки и продукти, зад които стоим.

Нашият екип задълбочено проучва и оценява препоръките, които правим на нашия сайт. За да установим, че производителите на продукта са спазили стандартите за безопасност и ефикасност, ние:

 • Оценете съставките и състава: Имат ли потенциала да причинят вреда?
 • Проверете фактите на всички здравни твърдения: Съвпадат ли те с настоящите научни доказателства?
 • Оценете марката: Работи ли почтено и спазва ли най-добрите практики в индустрията?

Ние правим проучване, за да можете да намерите надеждни продукти за вашето здраве и уелнес.

Прочетете повече за нашия процес на проверка.

Много онлайн предложения за матраци изглеждат подобни на пръв поглед. Може да се почувствате претоварени от опциите и ние го разбираме! Ето защо създадохме тези ръководства за сравнение, за да ви помогнем да пазарувате за нов матрак.

Тази статия ще разбие разликите (и приликите) между матраците Saatva и WinkBed. Ще ви дадем бърз преглед на двете компании и ще се задълбочим, за да сравним техните политики и репутации.

Бързо сравнение

Ето кратко сравнение на The WinkBed и Saatva Classic:

WinkBed Saatva Classic
Тип матрак Хибрид Хибрид
Твърдост 4 нива на твърдост 3 нива на твърдост (на 2 височини)
Сертификати OEKO-TEX Standard 100 и CertiPUR-US CertiPUR-US
производство Ръчна изработка по поръчка в САЩ; ангажимент за устойчиво производство Ръчно изработени в САЩ; намотки, изработени от рециклирана стомана
Пробен период 120 нощувки 180 нощувки

Сравнение на матраци

WinkBeds

Матракът WinkBed

 • Височина: 13,5 инча
 • Твърдост: Предлага се в 4 нива на твърдост, включително по-меко, луксозно твърдо (средно), по-твърдо и плюс
 • Информация за гаранцията: Доживотна гаранция

Матракът WinkBed разполага с горна част на възглавницата и гел пяна, която е предназначена за освобождаване на налягането и регулиране на температурата.

Рецензенти с болки в гърба съобщават за спокоен сън с този модел. Въпреки това, някои клиенти се оплакват, че най-здравият вариант е малко прекалено подобен на камък.

Като цяло, матракът получава високи оценки от клиенти, които казват, че осигурява добро облекчаване на болката и прилична поддръжка на ръбовете. Клиентите добавят, че и те не забелязват кога партньорът им влиза и става от леглото.

Купете The WinkBed онлайн.

Саатва

Матрак Saatva Classic

 • Височина: 11,5 или 14,5 инча
 • Твърдост: 3 опции за твърдост, включително плюшено меко, луксозно твърдо (средно) и твърдо
 • Информация за гаранцията: 15 години гаранция

Подобно на The WinkBed, можете да избирате от няколко различни нива на твърдост, когато купувате Saatva Classic.

Хибридната конструкция със стоманени намотки е предназначена да осигури опора, докато горната част на възглавницата е предназначена да придаде известна мекота. Рецензентите харесват луксозното, меко усещане на Saatva.

Много клиенти обаче отбелязват, че матракът клони към по-твърдата страна – дори плюшено-меката версия.

Въпреки че няма конкретно споменаване на охлаждащите способности на матрака, рецензенти коментират, че матракът им е помогнал да избегнат прегряване.

Купете матрак Saatva Classic онлайн.

Сравняване на услугата за доставка

Ето как се различава доставката между WinkBeds и Saatva. Независимо откъде получавате матрака си, очаквайте забавяне на доставката, свързано с COVID-19.

Доставка WinkBeds

WinkBeds предлага безплатна доставка чрез UPS. Доставката е безплатна в съседните Съединени щати. Включва само доставка до входната ви врата.

Saatva доставка

Ще получите безплатна доставка с бяла ръкавица в рамките на съседните Съединени щати, когато закупите матрак Saatva. Това включва настройка и премахване на вашия стар матрак.

Сравнение на правилата за връщане и гаранция

Ето как компаниите се различават по отношение на политиките за обслужване на клиенти.

WinkBeds

WinkBed се предлага с пробен период от 120 нощувки. Ще трябва да изпробвате матрака за минимум 30 дни, преди WinkBeds да приеме връщане или замяна.

След като върнете матрак, вече не отговаряте на условията за пробен период при бъдещи покупки на матраци. За обмен ще получите 60 нощувки, за да изпробвате втория модел.

Матракът се предлага с доживотна гаранция, която покрива вдлъбнатини от 1,5 инча или повече. Можете да прочетете пълните подробности за гаранцията тук.

Саатва

Получавате малко повече време, за да изпробвате Saatva със 180 нощувки. Върнете го по време на пробния период и ще получите по-голямата част от парите си обратно, с изключение на таксата за транспорт от $99.

Ако замените матрака, не можете да го изпробвате за още 180 нощувки или да получите възстановяване на сумата.

Матракът се предлага и с 15-годишна, непропорционална ограничена гаранция. Това включва замени през първите 2 години, без въпроси.

Сертификати

Както Saatva Classic, така и WinkBed съдържат пяна за матраци, която е сертифицирана от CertiPUR-US. Това означава, че те не съдържат нито едно от следните:

 • тежки метали като олово или живак
 • PBDE забавители на горенето
 • фталати
 • формалдехид

Матракът WinkBed също така съдържа материали, които са сертифицирани по OEKO-TEX Standard 100. Това означава, че матракът е бил независимо тестван за вредни вещества.

Според продуктовата страница на матрака, Saatva Classic има печат за одобрение от Конгреса на държавните асоциации на хиропрактиката.

Какво означават тези сертификати?

Обикновено независима трета страна тества матраците за здравето и безопасността на определени материали. Тези материали могат да повлияят на качеството на въздуха в помещенията, поради което са важни фактори за някои хора.

WinkBeds срещу Saatva репутация

И двете компании имат относително сходна репутация. Не успяхме да намерим информация за скорошни съдебни дела, свързани с бизнес практики.

Най-съществената разлика е, че Saatva е малко по-стара компания в сравнение с WinkBeds, така че има повече време да изгради положителен кредит.

WinkBeds

WinkBeds не е акредитиран от Better Business Bureau, но има рейтинг B. Има само две оценки за матрака на Trustpilot, и двете положителни.

Саатва

Saatva е акредитиран от Better Business Bureau и има рейтинг A+. Освен това има най-високи оценки на Trustpilot.

Моментна снимка на отзиви на клиенти

И двете компании обикновено имат положителни отзиви от клиенти от всички страни. Матраците получават високи точки както за комфорт, така и за качество.

WinkBeds е само на 6 години, така че няма твърде много клиентски отзиви, които се отнасят до издръжливостта. Saatva обаче съществува малко по-дълго от 10 години и изглежда печели висока оценка от клиентите за издръжливостта на матраците.

Saatva и WinkBeds също получават положителни коментари за обслужването на клиентите. И двете компании обаче имат няколко оплаквания, регистрирани на уебсайта на Better Business Bureau.

Някои от скорошните оплаквания относно проблеми с доставката на Saatva може да са свързани със закъснения, свързани с пандемията.

Що се отнася до WinkBeds, шепата оплаквания са предимно от хора, които са получили дефектни матраци, които според тях са ги оставили с болки в гърба.

Матраците Saatva Classic и WinkBed са популярни модели от компании със солидна репутация. Както Saatva, така и WinkBeds правят своите матраци в Съединените щати. Те също така се ангажират да използват висококачествени материали.

И двата матрака получават най-високи оценки от клиентите и се предлагат в различни опции за твърдост. Тъй като и двата са хибридни матраци, те предлагат много опора, която се приземява от по-твърдата страна, така че може да не са идеалният избор за хора, които предпочитат по-меко легло.


Стеф Коелю е писател на свободна практика с хронична мигрена, който има особен интерес към здравето и благосъстоянието. Когато не трака по клавиатурата си, вероятно е затънала до носа в добра книга.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss