Какво означава, ако имате двойна корона в косата си?

Най-високата точка на върха на главата ви е известна още като вашия връх или вашата корона.

Косата ви, която расте от тази точка на скалпа ви, е подредена в кръгла формация, която се нарича „вихър“. Когато имате две „вихри“ на темето на главата си, това се нарича „двойна корона“.

Наличието на двойна корона се свързва с всичко – от определени здравословни състояния до особено интелигентност.

Много от тези асоциации са просто митове или дългогодишни културни предположения, които нямат никакви подкрепящи данни.

Според Националния институт за изследване на човешкия геном, 5 процента от хората имат двойно въртене на главите си.

Тази характеристика се среща при жените и при мъжете. Нека да разгледаме какво означава наличието на двойна корона и какво не.

Външен вид

Модел за коса с двойна корона. Снимка: HorsePunchKid, CC BY-SA 3.0, чрез Wikimedia Commons

Типична „корона“ на главата ви е просто космените ви фоликули в кръгъл модел, всички следващи една посока.

Когато косата ви е късо подстригана, можете ясно да видите този модел, образуващ кръгла „корона“ на главата ви с малко петно ​​в центъра, където не расте коса.

Когато имате двойна корона, има два от тези кръгли модели. Те могат да растат в противоположни посоки или да растат в една и съща посока, на разстояние няколко инча.

Причина

Доколкото знаем, моделът на косата ви на върха на главата ви не служи за основна цел, за да помогне на тялото ви.

Космите ви падат, където могат, и няма много изследвания, които установяват точно защо е така. Ние знаем, че в допълнение към хората, повечето други космати животни имат някакъв вид навивки.

едно Проучване от 2004 г от 500 участници мъже показаха, че 75 процента са имали въртележки, които вървят по посока на часовниковата стрелка, докато 11 процента са имали въртелки, които вървят обратно на часовниковата стрелка.

Моделите на въртене, наблюдавани в това проучване, изглежда са свързани с етническата принадлежност, което подкрепя идеята, че двойна корона на главата ви може просто да работи във вашето семейство.

Какво означава?

Някои митове за двойните корони на главата ви са лесни за отхвърляне, докато други са малко по-сложни. Нека да разгледаме някои от по-често срещаните вярвания за двойна корона.

Мит 1: Да имаш двойна корона е свързано с оплешивяването

Особено в случай на оплешивяване по мъжки тип, косата има тенденция да изтънява около слепоочията ви и на темето на главата ви.

Изпитването на загуба на коса в темето на косата ви може да направи двойната коса да изглежда по-изпъкнала. Но няма доказателства, които свързват наличието на двойна корона с плешивост или загубата на косата ви по-рано в живота.

Мит 2: Да имате двойна корона означава, че сте надарен човек или гений

Няма причина да вярвате, че двойна корона на главата ви означава, че сте изключително талантливи. Може би в семейството ви има двойна корона и семейството ви по съвпадение има тенденция да бъде отлично по математика.

Има толкова много фактори, които влизат в генетичната връзка на надареността, че е невъзможно просто да се проследи надареността обратно до двойните въртелки на главата ви.

Мит 3: Да имате двойна корона означава, че ще бъдете в аутистичния спектър

Няма добре установена връзка между това да имаш двойна корона и да си аутист.

едно малко проучване от 2013 г в Турция показаха, че участниците от мъжки пол с аутизъм имат повече навивки на косата. Изследователите обаче отбелязват също, че хората в проучването, които са били левичари, са по-склонни да бъдат аутисти.

Тъй като в следните преживявания има генетичен компонент, има смисъл да има някаква връзка с:

  • аутизъм
  • с множество навивки на косата
  • е левичар

Обаче просто като има множество навивки на косата не означава, че човек е аутист.

Има много хора, които имат двойни корони на главите си и са аутисти – точно както има много хора, които са левичари и не са аутисти.

Как да го стилизирате

Ако искате да оформите или скриете двойна корона, ключът е да пораснете косата си малко по-дълго. След като косата ви има известна дължина, можете да експериментирате с инструменти за обем като:

  • гел
  • мус
  • лак за коса

Можете да използвате тези продукти, за да оформите косата си в различни посоки и да създадете разхвърлян, обемен вид, който прикрива двойната корона.

Може също да опитате да срешете косата си на една страна или да промените начина, по който разделяте косата си, за да скриете двойната корона. В крайна сметка няма абсолютно нищо лошо в това да имате двойна корона.

Можете да изберете да го скриете, ако желаете, но това не е медицинско състояние и няма причина да смятате, че трябва да прикривате начина, по който расте косата на тила.

Кога да говоря с професионалист

Ако двойната ви корона ви притеснява, може да искате да говорите с професионалист за начините, по които можете да оформите косата си около нея.

Вашият стилист ще има идеи за продукти, които можете да използвате, и стилистични стратегии, които можете да опитате, за да направите двойното въртене по-трудно за забелязване.

Долния ред

Двойната корона е характеристика, подобна на цвета на косата или формата на очите. Това е свързано с вашата генетика и не показва категорично повече за вас.

Възможно е да има определени генетични характеристики, които хората с двойно завъртане са по-склонни да имат, но науката не е установила тези връзки като окончателни.

Ако двойната ви корона ви кара да се чувствате неудобно, можете да говорите със стилист за съвет.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss