Какво да очаквате след лазерно лечение на паяжини

Лазерното лечение на паяжини е минимално инвазивна процедура, която включва разтваряне на целевите съдове с насочен лъч светлина. След процедурата може да минат няколко седмици, преди да видите резултатите.

Лазерното лечение е един от най-разпространените начини за лечение на паяжини, наричани още телеангиектазии. Въпреки че паякообразните вени обикновено не са медицински проблем, някои хора може да искат да ги премахнат по естетически причини.

След сеанс на лазерно лечение паякообразните вени постепенно се разпадат в продължение на няколко седмици. В зависимост от размера и местоположението на вашите паякообразни вени, може да се нуждаете от допълнителни сесии, за да ги премахнете напълно.

Ето какво още трябва да знаете за предстоящото лечебно пътуване.

Видове лазерно лечение

Двата основни вида лазерно лечение включват:

  • Повърхностна лазерна терапия: Този подход се използва по-често за лечение на по-големи паяжини и разширени вени. Това включва насочване на лъч светлина към целевите вени, който ги нагрява и в крайна сметка ги разгражда.
  • Ендовенозна лазерна терапия (EVLT): Този метод включва направата на малък разрез на кожата, позволяващ лазерна сонда да бъде поставена директно във вената.

Въпреки че терапията с интензивна импулсна светлина технически не е вид лазерно лечение, тя е подобна. Вместо фокусиран лъч светлина, той включва насочване на интензивна импулсна светлина във вените извън кожата.

Снимки преди и след

Изображенията са предоставени с любезното съдействие на Celibre Medical Corporation.

Ще имам ли нужда от няколко сесии?

Много хора забелязват, че паякообразните им вени са значително по-малко видими след една сесия на лазерно лечение. Но за да премахнете напълно паякообразните вени, вероятно ще ви трябват няколко сесии.

Броят на сесиите, от които може да се нуждаете, може да варира значително в зависимост от размера, количеството и местоположението на вените, които искате да премахнете. Повечето хора очакват да се нуждаят от 1 до 6 сесии, за да постигнат желаните резултати.

Кога ще започна да забелязвам резултати?

При по-малки паяжини някои резултати може да са незабавни. Но по-големите вени може да отнеме няколко седмици, за да се разпаднат, разрушат и избледнеят.

Отново, може да се нуждаете от няколко сесии, преди вената да изчезне напълно.

Колко време отнема пълното излекуване?

След третиране областта може да изглежда насинена, зачервена и подута до няколко часа. Вероятно ще изпитате и парене, почти като слънчево изгаряне. През това време може да се използва хладен пакет, за да се успокои всяко раздразнение.

След това ще можете да възобновите ежедневните задачи както обикновено. Вените ще продължат да се разпадат през следващите няколко седмици. За да подпомогнете заздравяването, носете SPF и дръжте третираната зона далеч от слънцето колкото е възможно повече.

Колко дълго ще продължат ефектите?

Технически резултатите от лазерното лечение са постоянни. Докато първоначалната вена, заедно с всички прикрепени вени, е успешно отстранена, тогава тя не може да се върне.

Все пак е възможно с течение на времето да се появят нови паяжини. Поддържането на активност и редовното повдигане на краката може да помогне за предотвратяване на образуването на нови паяжини.

Долния ред

След лазерно лечение за премахване на паякообразни вени кожата ви може да изглежда зачервена и натъртена до няколко часа. Може да забележите резултати за малки паяжини, но по-големите ще станат по-малко видими в течение на няколко седмици. Имайте предвид, че може да са ви необходими няколко сесии, за да премахнете напълно паякообразните вени.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss