Изграждане на график за сън с хипертрофична кардиомиопатия

Ако имате хипертрофична кардиомиопатия (HCM), сърцето ви също се бори да работи. Това причинява умора и други симптоми.

Получаването на достатъчно сън е важно за поддържане на вашето физическо и психическо здраве, включително здравето на сърцето. Но много хора със сърдечни проблеми изпитват трудности с достатъчно сън. HCM също повишава риска от сънна апнея, нарушение на съня, което може да понижи качеството на съня ви и да повиши риска от сърдечно-съдови усложнения.

Определянето на редовен график за сън, практикуването на благоприятни за съня навици и лечението на сънна апнея или други нарушения на съня може да ви помогнат да получите почивката, от която се нуждаете.

Съвети за изграждане на по-добра рутина за сън
Инфографика от Бретан Англия

Вземането

Ако имате HCM, висококачественият сън е важен за поддържане на здравето на вашето сърце и други телесни системи. Но на много хора с HCM и други сърдечни заболявания може да им е трудно да спят достатъчно.

За да получите повече сън, може да помогне да настроите редовен график за сън и да създадете релаксираща рутина за лягане. Може да се наложи да коригирате средата си на сън, за да блокирате излишната светлина и шум. Може също така да намерите за полезно да избягвате електронните екрани, кофеина, тютюна, алкохола, обилните хранения и дрямките твърде близо до времето за лягане.

Ако все още ви е трудно да заспите, да спите или да се чувствате отпочинали, може да имате нарушение на съня, което изисква лечение. Уведомете Вашия лекар, ако имате проблеми със съня или се чувствате уморени, въпреки че спите много. Те могат да ви насочат към специалист по съня за диагностика и лечение.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss