Дневници за болничен ден: 8 дейности, които занимават децата ми в дните за болничен

Болничните дни на децата са спектър. Понякога болните малки спят цял ​​ден. Други дни те отскачат от стените веднага щом се обадите в тяхно отсъствие — и оставате да се чудите дали може би все пак не е трябвало да ходят на училище.

През годините, като майка, която работи от вкъщи, се научих да имам готов арсенал от дейности, които да занимават децата ми, когато са болни вкъщи.

Независимо дали трябва да се обадя, да изпразня входящата си кутия или да изпратя фактура, просто има моменти през работния ден, когато не мога да бъда на разположение за гушкане и приготвяне на пилешка супа, колкото и да ми се иска.

Също така вярвам, че е добре за цялото семейство, когато децата могат да се забавляват сами – поне през част от времето – когато са в лошо време. Това не само им предлага самодостатъчност, но също така поддържа моето психично здраве като зает родител.

Ето осем прости, незначителни дейности, които предлагам на децата си, когато болест ги кара да си стоят вкъщи.

1. Страници за оцветяване

Има причина дори възрастните да харесват страниците за оцветяване. Оцветяването може да бъде медитативно изживяване, което ни отвлича от стресовите фактори – включително болестта – и дори може помагат за намаляване на негативните емоции.

Когато децата ми са болни вкъщи, изваждам кутията с пастели и отпечатвам нов лист за оцветяване от интернет. След това ги оставих да отидат в града, създавайки многоцветен шедьовър.

За да удължа продължителността на тяхната сесия за оцветяване (така че да мога да работя малко повече), моля ги да създадат няколко страници и след това да ми покажат, за да мога да избера любима.

Ако детето ви е надраснало страниците за оцветяване, помислете дали да не му предложите подобно артистично начинание, като рисуване с акварел. И за да предотвратя неизбежния въпрос „Какво да нарисувам?“ помолете ги за много конкретно изображение. (Бих отишъл с таралеж с парти шапка, но това съм само аз.)

2. Тетрадки за дейности

Всеки път, когато съм в магазина за долари, не мога да пропусна възможността да разгледам пътеката с тетрадките.

Никога не знам кога децата ми може да имат болничен ден и така необходимото забавление може да е полезно. Книги за дейности като кръстословици, търсения на думи и страници със стикери са златна мина за спокойно, но все пак трудолюбиво свободно време.

3. Четене

Нашето семейство е четящо семейство и не мисля, че можете да сбъркате, като насърчите децата да грабнат книга всякакви време – особено когато денят по болест ги преброява.

Един ден в леглото е идеалното време да се потопите в любима приключенска поредица или графичен роман. Ако детето ви все още не е читател, опитайте да му предоставите няколко цветни книжки с картинки.

4. Пъзели

Когато децата ми бяха малки, ги забавлявахме с гигантски подови пъзели от пяна. Сега, когато са пораснали, мозайката от 1000 части може да ги занимава с часове.

Пъзелите са класическа тиха дейност за хора от всички възрасти. Проучване от 2018 г. дори показа, че озадачаването засяга множество когнитивни способности – вижте, това е почти като училище!

5. Нисък ключ занаяти

В ден по болест не очаквам децата ми да пресъздадат Тадж Махал от пръчици за сладко, но занаятите с малко усилия предлагат форма на фокусирана игра, която ми позволява да бъда доста свободен за известно време.

Опитайте някоя от тези лесни занаятчийски идеи:

  • животни, направени от хартия, филц, копчета или стикери
  • календар за обратно броене до следващата ви ваканция или празник
  • хартиена чиния със забавно лице
  • бинокъл на ролка тоалетна хартия
  • кутия за кафе, преустроена като поставка за молив или прибори
  • чудовища от хартиена торба

6. Форт-строителство

Крепостите с възглавници не са само за дъждовни дни. Те също могат да бъдат чудесно занимание за болничен ден.

Ако децата ми се чувстват достатъчно добре, за да участват в изграждането на крепости, ще ги накарам да се присъединят към усилията. Ако не, аз приготвям най-добрата си конструкция от възглавници и столове за диван във всекидневната. (Бонус точки за чаршаф отгоре.)

Най-добрата част: Когато крепостта е завършена, тя прави хубаво скривалище, където децата могат да се отпуснат и да си починат.

Съвет за партньор

Пазете микробите от полепване наоколо, като почиствате в движение в дните по болест.

Дезинфекциращата мъгла Clorox® може да се използва за дезинфекция на петна и дезодориране на меки повърхности. Освен това убива 99,9%* от бактериите и вирусите върху твърди, непорести повърхности. Няма нужда да избърсвате – просто напръскайте и си тръгнете.

*Повърхността трябва да остане мокра за 30 секунди. Използвайте според указанията.
**спонсориран

Беше ли Ви полезно?

7. Сензорна игра

Какво е общото между тестото за игра, крема за бръснене и кофата с лед? Всички те работят добре за сензорна игра — вид игра, която ангажира обонянието, докосването, зрението и много други на вашето дете.

Определете пространство в дома или двора си, в което нямате нищо против да се разхвърляте (ваната или задният двор са идеални), след което ги оставете да копаят.

Предпочитате да не правите бъркотия? Когато децата ми бяха малки, създавах сензорна чанта или кошче, пълно със забавни на допир предмети.

Или ги организирах с игра, която обичахме да наричаме „Мирисно приключение“, където подреждах чаши с билки, подправки, етерични масла или дори паста за зъби, завързвах им очите и ги карах да отгатват миризмите. (Ако детето ви е болно със запушен нос или гадене, може да искате да запазите това за друг път.)

8. Писане на любим човек

Писането на писма може да е излязло от мода като форма на кореспонденция, но все още е значимо умение.

Когато децата ми са болни вкъщи, ги насърчавам да напишат новинарска бележка на своите баби и дядовци извън щата или да наваксат благодарствени картички от рождени дни.

Ако детето ви е достатъчно голямо, за да пише, настанете го с малко канцеларски материали и му дайте писма с писалка до приятели, баба и дядо или дори родител или брат или сестра, които не са вкъщи с тях този ден. Това е печелившо – детето ви ще остане заето, а любим човек ще получи писмо, което може да цени.


Сара Гароне е диетолог, писател на свободна практика и хранителен блогър. Намерете я да споделя обикновена информация за храненето в A Love Letter to Food или я последвайте Twitter.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss