Депресия и военни семейства

Нарушенията на настроението са група психични заболявания, характеризиращи се с драстична промяна в настроението. Депресията е едно от най -честите разстройства на настроението, което може да засегне всеки по всяко време. Военнослужещите обаче са изложени на особено висок риск от развитие на тези условия. Последните проучвания показват, че депресията се наблюдава много по -често при военнослужещите, отколкото при цивилните.

Смята се, че до 14 % от членовете на службата изпитват депресия след разгръщането. Този брой обаче може да бъде дори по -висок, защото някои служители не търсят грижи за състоянието си. Освен това около 19 % от военнослужещите съобщават, че са претърпели травматични мозъчни наранявания по време на битка. Тези видове наранявания обикновено включват сътресения, които могат да увредят мозъка и да предизвикат депресивни симптоми.

Множественото разгръщане и стресът, свързан с травма, не само увеличават риска от депресия при членовете на службата. Съпрузите им също са изложени на повишен риск, а децата им са по -склонни да изпитват емоционални и поведенчески проблеми.

Симптоми на депресия при войниците и техните съпрузи

Военнослужещите и техните съпрузи имат по -висок процент на депресия от общото население. Депресията е сериозно състояние, характеризиращо се с продължително и силно чувство на тъга за продължителни периоди. Това разстройство на настроението може да повлияе на настроението и поведението ви. Това може да повлияе и на различни физически функции, като апетит и сън. Хората с депресия често имат проблеми с извършването на ежедневни дейности. Понякога те също могат да се чувстват така, сякаш животът не си струва да се живее.

Честите симптоми на депресия включват:

 • раздразнителност
 • трудности при концентрация и вземане на решения
 • умора или липса на енергия
 • чувство на безнадеждност и безпомощност
 • чувство на безполезност, вина или омраза към себе си
 • социална изолация
 • загуба на интерес към дейности и хобита, които преди са били приятни
 • спи твърде много или твърде малко
 • драматични промени в апетита заедно със съответното наддаване или загуба на тегло
 • мисли за самоубийство или поведение

В по -тежки случаи на депресия някой може да изпита и психотични симптоми, като заблуди или халюцинации. Това е много опасно състояние и изисква незабавна намеса от специалист по психично здраве.

Симптоми на емоционален стрес при военни деца

Смъртта на родител е реалност за много деца във военни семейства. Над 2200 деца загубиха родител в Ирак или Афганистан по време на Войната срещу тероризма. Преживяването на такава опустошителна загуба в млада възраст значително увеличава риска от депресия, тревожни разстройства и поведенчески проблеми в бъдеще.

Дори когато родителят се завърне безопасно от войната, децата все още трябва да се справят със стреса на военния живот. Това често включва отсъстващи родители, чести премествания и нови училища. В резултат на тези промени могат да възникнат емоционални и поведенчески проблеми при децата.

Симптомите на емоционални проблеми при деца включват:

 • тревожност при раздяла
 • изблици на раздразнение
 • промени в хранителните навици
 • промени в навиците за сън
 • проблеми в училище
 • настроение
 • гняв
 • действайки
 • социална изолация

Психичното здраве на родител у дома е основен фактор за начина, по който децата се справят с разгръщането на родителите си. Децата на депресирани родители са по -склонни да развият психологически и поведенчески проблеми, отколкото тези, чиито родители се справят положително със стреса от разгръщането.

Въздействието на стреса върху семействата на военните

Според Министерството на ветераните на САЩ 1,7 милиона войници са служили в Ирак и Афганистан до края на 2008 г. От тези войници, почти половината имат деца. Тези деца трябваше да се сблъскат с предизвикателствата, свързани с това, че родител е разположен в чужбина. Те също трябваше да се справят с това да живеят с родител, който може да се е променил след войната. Извършването на тези корекции може да има дълбоко въздействие върху малко дете или тийнейджър.

Според 2010 г. проучване, децата с разпределен родител са особено податливи на поведенчески проблеми, стресови разстройства и разстройства на настроението. Те също така са по -склонни да изпитват трудности в училище. Това до голяма степен се дължи на стреса, който децата изпитват по време на разполагането на родителите си, както и след като се приберат у дома.

Родителят, който остава по време на разполагане, също може да изпита подобни проблеми. Те често се страхуват за безопасността на съпруга си и се чувстват претоварени от повишените отговорности у дома. В резултат на това те могат да започнат да се чувстват тревожни, тъжни или самотни, докато съпругът им отсъства. Всички тези емоции в крайна сметка могат да доведат до депресия и други психични разстройства.

Изследвания за депресия и насилие

Изследванията на ветерани от Виетнамската епоха показват разрушителното въздействие на депресията върху семействата. Ветераните от тази война са имали по -високи нива на развод и семейни проблеми, домашно насилие и страдание от партньори от други. Често войниците, които се връщат от битка, ще се откъснат от ежедневието поради емоционални проблеми. Това затруднява тяхното поддържане на отношения със съпрузите и децата.

По-новите проучвания на ветерани от Афганистан и Ирак са изследвали семейната функция в близко бъдеще след разполагането. Те открили, че дисоциативното поведение, сексуалните проблеми и проблеми със съня имат най -голямо влияние върху семейните отношения.

Според една оценка на психичното здраве, 75 % от ветераните с партньори са съобщили за поне един „проблем с приспособяването на семейството“ при завръщането си у дома. Освен това около 54 процента от ветераните съобщиха, че са бутнали или крещяли на партньора си месеци след завръщането си от разполагане. По -специално, симптомите на депресия най -вероятно ще доведат до домашно насилие. Служителите с депресия също са по -склонни да съобщават, че децата им се страхуват от тях или им липсва топлина.

Получаване на помощ

Консултант може да помогне на вас и членовете на вашето семейство да разрешите всички проблеми. Те могат да включват проблеми в отношенията, финансови затруднения и емоционални проблеми. Многобройни програми за военна подкрепа предлагат поверителни консултации на военнослужещите и техните семейства. Консултант може също да ви научи как да се справяте със стреса и скръбта. Military OneSource, Tricare и Real Warriors могат да бъдат полезни ресурси, за да започнете.

Междувременно можете да изпробвате различни стратегии за справяне, ако наскоро сте се завърнали от разполагането и имате проблеми с приспособяването към цивилния живот:

Бъди търпелив.

Може да отнеме време, за да се свържете отново със семейството след завръщането си от войната. Това е нормално в началото, но може да успеете да възстановите връзката с течение на времето.

Говорете с някого.

Въпреки че в момента може да се чувствате сами, хората могат да ви подкрепят. Независимо дали става въпрос за близък приятел или член на семейството, говорете с някой, на когото имате доверие, за предизвикателствата си. Това трябва да е човек, който ще бъде до вас и ще ви слуша със състрадание и приемане.

Избягвайте социалната изолация.

Важно е да прекарвате време с приятели и семейство, особено с партньора и децата си. Работата по възстановяване на връзката ви с близки може да облекчи стреса ви и да повиши настроението ви.

Избягвайте наркотици и алкохол.

Може да е изкушаващо да се обърнете към тези вещества по време на предизвикателства. Това обаче може да ви накара да се почувствате по -зле и да доведе до зависимост.

Споделяйте загубите с други.

Първоначално може да не сте склонни да говорите за загуба на съотборник в битка. Натрупването на емоции обаче може да бъде пагубно, така че е полезно да говорите по някакъв начин за преживяванията си. Опитайте да се присъедините към група за военна подкрепа, ако не желаете да говорите за това с някой, когото познавате лично. Този тип група за подкрепа може да бъде особено полезен, защото ще бъдете заобиколени от други, които могат да се свържат с това, което изпитвате.

Тези стратегии могат да бъдат много полезни, докато се приспособявате към живота след битка. Въпреки това, ще се нуждаете от професионално медицинско лечение, ако изпитвате тежък стрес или тъга.

Важно е да насрочите среща с Вашия лекар или специалист по психично здраве, веднага щом имате някакви симптоми на депресия или друго разстройство на настроението. Навременното лечение може да предотврати влошаване на симптомите и да ускори времето за възстановяване.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss