Всичко, което трябва да знаете за оргазмичната йога

Атолас/Стокси Юнайтед

Ако харесвате суши и харесвате бурито, има вероятност да харесате суши бурито. Използвайки подобна логика, е добро предположение, че ако обичате да правите оргазъм и практикувате йога, ще ви хареса оргазмичната йога.

Да, оргазмичната йога е нещо. Прочетете, за да научите какво е, плюс ако е всъщност включва наличието на голямо О.

какво точно е то?

Оргазмичната йога е изследователска практика, която използва възбуда, за да помогне на хората да свържат хората с тяхната вътрешна сексуалност чрез:

 • йога
 • дихателна работа
 • контракции на тазовото дъно
 • бурлеска
 • кючек

„Цялото нещо е чувствена, оргазмична практика, която стимулира сексуалната енергия чрез движения на бедрото и основна ангажираност“, обяснява Габриел Айседора, наследен собственик на OYoga, доставчик на оргазмична йога.

Откъде се зароди това?

Оргазмична йога – понякога известна като йога за оргазъм, йогазъм, Ойога и оргазмична медитация – може звук като някакъв трик от новата ера. Но практиката (предимно) произтича от Шакти йога.

На индуистки, Шакти означава сила или женска енергия. Шакти йога е практика, която се върти около това да ви помогне да впрегнете вътрешната женска сила, предимно чрез движение.

Според Айседора практиката включва и малко Кундалини йога.

„Кундалини йога, подобно на оргазмичната йога, е свързана с дишане, активиране на сексуалната енергия и свързване с вътрешните ви чакри“, казва той.

Това същото нещо като тантрическата йога ли е?

Не, но двете практики са сходни.

Подобно на оргазмичната йога, тантрическата йога съчетава йога пози с дишане, медитация и от време на време работа с чакрите и пеене.

Основната разлика е, че целта на оргазмичната йога е (обикновено) въплъщение, овластяване и оргазъмдокато целта на тантрическата йога е (обикновено) въплъщение, овластяване и удоволствие.

„Когато OYoga се превърне в партньорско изживяване, можете да видите повече от връзката с тантра, защото ще видите позиции като Yab Yum включени“, казва Айседора.

(Яб Юм, ако не знаете, е емблематичната тантрическа позиция.)

Какво ще кажете за оргазмичната медитация?

Понякога термините „оргазмична йога“ и „оргазмична медитация“ се използват взаимозаменяемо, но това са две (много!) различни практики.

Докато оргазмичната йога се прави предимно като самостоятелна, облечена практика, оргазмичната медитация най-често се прави с партньори и без дрехи.

По-конкретно, оргазмичната медитация обикновено включва някой, който получава директно генитално поглаждане от някой друг, а оргазмичната йога не.

Какъв е смисълът на оргазмичната йога?

„Основната цел на оргазмичната йога е да стимулира сексуалната енергия и да придобие сексуална власт“, ​​казва Айседора. „Хората също са имали оргазъм, докато правят оргазмична йога, въпреки че това не е първата цел.

Възможни ли са всъщност „йогазмите“?

Йогазмът (това е йога + оргазъм) са точно както звучат: оргазми, които се случват по време на йога практика.

И, да, те са истински.

Това обикновено са същия вид оргазми като оргазмите, предизвикани от упражнения, или корегазмите, казва Деби Хербеник, доктор по философия, професор в Училището по обществено здраве на Университета в Индиана и автор на „Тренировката за корегазъм: Революционният метод за по-добър секс чрез упражнения“.

Тези оргазми, обяснява тя, обикновено се появяват в отговор на упражнения, изискващи ядрото. Това е така, защото мускулите на тазовото дъно са част от ядрото и някои изследвания показват, че оргазмите по същество са просто много малки контракции на тазовото дъно.

„Не знаем как точно работи корегазмът, но изглежда има нещо в изтощаването на основните мускули, което увеличава шансовете за корегазъм за подгрупа от хора“, добавя тя.

Тъй като много йога пози са взискателни към сърцевината, възможно е някой да изпита оргазъм, докато ги прави.

Кой може да го направи?

Тъй като хората от всички полове и полови органи имат мускули на тазовото дъно, хората от всички полове и генитали могат да имат йогазъм, казва Хербеник.

Има ли определени пози, които да опитате?

Ако целта ви е да постигнете оргазъм, Хербеник препоръчва да се съсредоточите върху пози, изискващи основни изисквания.

Например:

 • Потупвания за раменете с висока планка
 • Триъгълна поза
 • Котешка поза хрускане
 • Надолу куче от коляно до лакът
 • Глутни мостове

„Наистина не чуваме хора, които имат корегазъм само от една или две коремни преси или римско повдигане на крака на стола, но често го правим от 50 или 100“, казва тя. „Така че един от начините за увеличаване [your] Вероятността за оргазъм е чрез увеличаване на броя на повторенията.”

Друг вариант е да правите повече упражнения, които наистина използват ядрото, като брадички и набирания.

“За [these] може да отнеме по-малко повторения, тъй като те са много по-взискателни към ядрото и следователно могат по-бързо да изтощават мускулите“, казва тя.

Има ли някакви минуси?

Зависи.

Според Хербеник много хора, които могат да имат корегазми и йогазми, всъщност не искат. Защо? Защото може да бъде объркано! Особено за тези, които шприцват или еякулират.

„Разбира се, някои хора направи радвайте се да ги имате”, казва тя. “Всеки трябва да намери своя път.”

Ами ако опитате оргазмична йога, но не получите оргазъм?

Няма проблем.

„Проучването как можете да маневрирате с тялото си по нови и приятни начини е достатъчна награда“, казва Хербеник.

И, разбира се, ако искате, винаги можете да опитате отново.

Къде мога да го пробвам?

Най-добрият начин да намерите доставчик на оргазмична йога близо до вас е като попитате Google. Търсете „оргазмична йога близо до мен“ или „оргазмична йога в [insert city here]”

Може също да разгледате някои онлайн доставчици на оргазмична йога. Например:

 • Псалм Айседора
 • Дамски продукти
 • Татяна Делепиан

Можете също така да практикувате сами с помощта на „Оргазмична йога: мастурбация, медитация и всичко между тях“ от Марта Тара Лий, DHS.


Габриел Касел е базирана в Ню Йорк писателка за секс и уелнес и треньор на CrossFit ниво 1. Тя се превърна в сутрешен човек, изпробва над 200 вибратора и яде, пия и намазва с въглен — всичко това в името на журналистиката. В свободното си време тя може да бъде намерена да чете книги за самопомощ и любовни романи, да натиска пейка или да танцува на пилон. Следвайте я в Instagram.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss