Амитриптилин и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на депресия, може да искате да научите повече за амитриптилин.

Амитриптилин е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение на голямо депресивно разстройство, обикновено наричано депресия, при възрастни и някои деца. Това лекарство не се предлага без рецепта.

Амитриптилин принадлежи към група лекарства, наречени трициклични антидепресанти. Предлага се само като таблетка, която поглъщате. Не се предлага в други форми, като например течен разтвор.

Продължете да четете за подробности относно амитриптилин и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно амитриптилин вижте тази задълбочена статия.

Колко струва амитриптилин?

Цената, която плащате за амитриптилин, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за амитриптилин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие амитриптилин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят амитриптилин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито.

Ако амитриптилинът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството. Така че не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали амитриптилин изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и амитриптилина

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно амитриптилин и цената.

Цената на таблетките амитриптилин от 25 mg по-висока ли е от тази от 10 mg?

Възможно е. Таблетките амитриптилин се предлагат в няколко концентрации, с 10 милиграма (mg) и 25 mg в долния край на диапазона. Вашата цена на амитриптилин може да варира в зависимост от силата, която приемате. Може също така да зависи от това колко таблетки Ви е предписал Вашият лекар.

Ако имате покритие с рецепта, попитайте вашия доставчик на застраховка дали амитриптилин е покрит и какво ще платите с вашия план. Ако нямате застраховка, попитайте вашия фармацевт каква е цената на лекарството в брой. Това е сумата, която ще платите без никакви отстъпки.

Каква е цената на амитриптилин без застраховка?

Може да варира в зависимост от няколко фактора, включително аптеката, която използвате.

Ако нямате застраховка, която да покрива лекарства с рецепта, попитайте вашия фармацевт каква е цената на амитриптилин в брой. Това е сумата, която ще платите без никакви отстъпки.

Ако срещате затруднения при плащането на рецептата за амитриптилин, вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на амоксицилин?“ раздел по-долу за няколко ресурса.

Предлага ли се амитриптилин като марково лекарство?

Амитриптилин идва само като генерично лекарство. Понастоящем не се предлага във версия с търговска марка. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Elavil, маркова версия на амитриптилин, се предлагаше преди, но беше спрян.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи.

Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате амитриптилин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на амитриптилин, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на амитриптилин. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за амитриптилин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата.

Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на амитриптилин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за амитриптилин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на амитриптилин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за амитриптилин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Броят таблетки, които са ми предписани, ще повлияе ли на цената?
  • Има ли други лекарства с по-ниска цена, които биха могли да лекуват моята депресия?
  • Какво мога да направя, ако не мога да си позволя лекарствата?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss