Qsymia и цена: Какво трябва да знаете

Qsymia (фентермин/топирамат) е перорална капсула с удължено освобождаване с рецепта, използвана за регулиране на теглото. Цената на Qsymia може да зависи от фактори като вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва Qsymia?

Цената, която плащате за Qsymia, може да варира. За да разберете колко ще платите за Qsymia, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Qsymia купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Qsymia, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от Qsymia с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

7,5-46 mg Qsymia (30 капсули)

Реклама

Спестете от Qsymia

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

най-добра цена

$185,19

Walgreens

$185,19

188,78 долара

Цел (CVS)

188,78 долара

188,78 долара

CVS Аптека

188,78 долара

203,80 долара

Walmart

203,80 долара

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Qsymia като генерично лекарство?

Qsymia идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. (Общото лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко.)

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Qsymia дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Qsymia, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на Qsymia, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Qsymia. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ при плащането на Qsymia?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Qsymia или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • множество начини за спестяване на Qsymia
 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Qsymia

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Qsymia и цената.

Каква е цената на Qsymia без застраховка спрямо със застраховка?

Цената на Qsymia без застраховка в сравнение със застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Някои фактори, които могат да повлияят на цената на Qsymia без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение и дозировката на лекарството
 • аптеката, която използвате
 • дневната доставка на лекарства, които са ви предписани (30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички програми за спестяване на разходи, за които отговаряте и кандидатствате

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всякакви изисквания за предварително разрешение за вашия план

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозни цени за Qsymia, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Qsymia покрива ли се от Medicare?

Може би. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за Qsymia, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от ползите от вашия план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Qsymia. (Вижте раздела по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Qsymia, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Qsymia. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Qsymia по отношение на вашето лечение. След това вашата застрахователна компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Qsymia изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Qsymia изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Qsymia, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Qsymia.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Влияе ли моята доза на цената ми за Qsymia?
 • Каква е цената на Qsymia в сравнение с Contrave?
 • Има ли други налични опции с по-ниска цена, ако не мога да си позволя Qsymia?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss