Belsomra и цена: Какво трябва да знаете

Belsomra (suvorexant) е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на безсъние. Цената на Belsomra със и без застраховка може да зависи от няколко фактора, включително вашата дозировка и аптеката, която използвате.

Belsomra се използва за лечение на безсъние при възрастни, които имат проблеми със заспиването или поддържането на съня.

Активната съставка в Belsomra е суворексант. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Лекарството идва като таблетка, която поглъщате. За повече подробности относно Belsomra вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Belsomra?

Цената, която плащате за Belsomra, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Belsomra, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Belsomra. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Belsomra по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Belsomra изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Belsomra изисква предварително разрешение.

Предлага ли се Belsomra като генерично лекарство?

Belsomra идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Често задавани въпроси относно цената и Belsomra

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Belsomra и цената.

Belsomra покрива ли се от застраховка?

Възможно е. Някои здравноосигурителни планове може да покрият разходите за Belsomra. Ако имате здравна застраховка, можете да се свържете с вашия доставчик на план, за да разберете дали Belsomra е покрита от вашите обезщетения. В някои случаи вашият план може да има изискване за предварително разрешение, преди да покрие Belsomra. (За да научите повече за предварителното разрешение, вижте раздела „Колко струва Belsomra?“ по-горе.)

Вашият лекар или фармацевт също може да предостави повече информация относно вашето застрахователно покритие и Belsomra.

Има ли наличен купон за Belsomra?

да Ако имате частна застраховка, производителят на Belsomra разполага с купонна спестовна карта, за да ви помогне да спестите от цената на Belsomra. Можете да научите повече, като посетите уебсайта на Belsomra.

Можете също така да попитате вашия лекар, фармацевт или вашия доставчик на здравно осигуряване за повече информация относно спестовната програма.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Belsomra дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си, като използвате аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство.

Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Belsomra. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Belsomra?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Belsomra или за разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Купон за спестявания Belsomra
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Belsomra, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Belsomra.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Цената на Belsomra зависи ли от моята доза?
  • Каква е цената на Belsomra в сравнение с Dayvigo?
  • Какви опции имам, ако не мога да си позволя Belsomra?

За да научите повече за Belsomra, вижте тези статии:

  • Всичко за Belsomra
  • Странични ефекти на Belsomra: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss