Abilify и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на определени състояния на психичното здраве, може да искате да научите повече за Abilify (арипипразол). Това е лекарство с рецепта, използвано за лечение на:

 • раздразнителност, свързана с разстройство от аутистичния спектър при някои деца

 • голямо депресивно разстройство при възрастни

 • манийни и смесени епизоди, свързани с биполярно I разстройство при възрастни и някои деца

 • шизофрения при възрастни и някои деца

 • Синдром на Турет при някои деца

Abilify се предлага в няколко различни версии на марка:

 • Abilify идва като таблетка, която поглъщате.
 • Abilify MyCite идва като таблет със сензор, който поглъщате.*
 • Abilify Maintena идва като течна суспензия с удължено освобождаване. В този случай прахът се разтваря във вода, за да се образува течна суспензия. Суспензията се прилага като инжекция в мускула от медицински специалист. Удълженото освобождаване означава, че лекарството се освобождава бавно във вашата система с течение на времето.

* Таблетите Abilify MyCite съдържат сензор. След като погълнете таблетката, сензорът изпраща сигнал до лепенка, поставена на корема ви. Пачът се свързва с приложение на вашия смартфон. След като пластирът получи сигнал от сензора, приложението записва, че сте приели дозата си от лекарството. Този сензор е направен от естествени съставки и се разгражда в тялото ви, след като вземете таблета.

Активната съставка във всички форми на Abilify е арипипразол. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Арипипразол принадлежи към група лекарства, наречени атипични антипсихотици. Различни форми на лекарството се използват за лечение на специфични състояния в определени възрастови групи:

 • Abilify Maintena и Abilify MyCite се използват за лечение на шизофрения и биполярно I разстройство при възрастни.
 • Abilify Mycite се използва и за лечение на голямо депресивно разстройство при възрастни.
 • За биполярно I разстройство Abilify MyCite може да се използва заедно с друго лекарство, като литий или валпроат.

Продължете да четете за подробности относно Abilify и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Abilify вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Abilify?

Цената, която плащате за Abilify, може да варира. Може да зависи от няколко фактора, като например:

 • вашия план за лечение
 • формата на лекарството, което приемате
 • вашето застрахователно покритие (ако го имате)
 • аптеката, която използвате

Ако имате нужда от инжекция Abilify Maintena, това също може да увеличи разходите ви. Това е така, защото може да се наложи да платите за посещение в лекарски кабинет или клиника, за да получите инжекцията.

За да разберете колко ще платите за Abilify, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Abilify. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Abilify по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Abilify изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Abilify изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Abilify

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Abilify и цената.

Ще варира ли цената на Abilify, Abilify MyCite или Abilify Maintena в зависимост от предписаната ми доза?

Възможно е. В някои случаи цената ви за Abilify, Abilify MyCite или Abilify Maintena може да варира в зависимост от вашата дозировка и план за лечение. Вероятно ще платите повече, ако нямате застраховка или ако вашият застрахователен план не покрива формата на Abilify, която ви е предписана.

Abilify се предлага в различни дозирани форми и силни страни, включително:

 • Abilify Maintena инжекционна суспензия с удължено освобождаване*: 300 милиграма (mg), 400 mg
 • Abilify MyCite перорална таблетка със сензор†: 2 mg, 5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg, 30 mg
 • Abilify перорална таблетка: 2 mg, 5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg, 30 mg

* При тази форма прахът се разтваря във вода, за да се образува течна суспензия. Прилага се като инжекция в мускула от медицински специалист. Удълженото освобождаване означава, че лекарството се освобождава бавно във вашата система с течение на времето.
† Таблетите Abilify MyCite съдържат сензор. След като погълнете таблетката, сензорът изпраща сигнал до лепенка, поставена на корема ви. Пачът се свързва с приложение на вашия смартфон. След като пластирът получи сигнал от сензора, приложението записва, че сте приели дозата си от лекарството. Този сензор е направен от естествени съставки и се разгражда в тялото ви, след като вземете таблета.

Abilify Maintena се предлага в по-високи концентрации от Abilify MyCite и Abilify перорални таблетки. Това е така, защото лекарството се инжектира ежемесечно и се освобождава бавно във вашата система, след като бъде инжектирано. Но пероралните таблетки Abilify MyCite и Abilify съдържат по-малки концентрации, които се приемат ежедневно.

Поради тази причина цената на Abilify Maintena може да е по-висока от Abilify MyCite и Abilify перорални таблетки. Друг фактор, който влияе върху цената, е необходимостта да отидете в лекарски кабинет или клиника, за да получите инжекции Abilify Maintena. Това означава, че ще трябва да платите отделна такса за срещите в допълнение към цената на лекарството.

Цената на Abilify MyCite също може да бъде по-висока от еквивалентната доза на Abilify таблетки. Това е така, защото Abilify MyCite е специална лекарствена форма, която се предлага със сензор за проследяване кога сте приели дозата си.

Вашият лекар или фармацевт може да предостави повече информация за различните форми, дозировки и разходи за всеки вид Abilify.

Колко струва Abilify на месец без застраховка?

Вероятно разходите ви за Abilify без застраховка ще бъдат по-високи от разходите ви със застраховка. Вашите разходи на месец без застраховка зависят от няколко фактора, включително:

 • формата на лекарството, което приемате
 • вашия план за лечение
 • дали отговаряте на условията за някакви програми за спестяване на разходи

Месечните ви разходи от джоба също могат да варират в зависимост от това коя аптека използвате. Ако нямате застрахователно покритие, проверете в няколко аптеки за най-добра цена.

Може да има опции за спестяване на разходи, ако нямате застраховка. Вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на Abilify?“ По-долу. И говорете с Вашия лекар или фармацевт за всички други програми, които може да съществуват.

Предлага ли се Abilify като генеричен продукт?

Abilify се предлага като генерично лекарство арипипразол. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното марково лекарство, но обикновено струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Abilify и арипипразол, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Abilify и се интересувате да приемате арипипразол вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да приемате една версия на лекарството вместо другата. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Abilify Maintena и Abilify MyCite се предлагат само като маркови лекарства, те нямат генерични версии.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Abilify дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Abilify, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на Abilify, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Abilify MyCite се предлага само в специализирани аптеки. Ако ви е предписан Abilify MyCite, вижте този уебсайт за информация относно спестяванията, които може да са налични. Можете също да говорите с Вашия лекар и фармацевт за други възможности, които може да съществуват.

Abilify Maintena се предлага само при посещение в кабинета на Вашия лекар или в клиника.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Abilify. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Abilify?

Да, има определени програми за спестяване на разходи за тези, които отговарят на изискванията.

Налична е спестовна карта за таблети Abilify. За да научите повече, посетете уебсайта на производителя на лекарства. Можете също да изпратите съобщение „ПЕТ” на 37500 или да се обадите на 888-922-4543.

Може да отговаряте на условията за спестяване на разходи с Abilify MyCite. Можете да посетите този уебсайт за подробности.

Abilify Maintena има спестовна карта за тези, които отговарят на условията. Вижте уебсайта на програмата за повече информация.

За повече информация относно подпомагане на разходите или разбиране на вашата застраховка вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате други въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Abilify, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа какво ще платите въз основа на формата на лекарството, което ви е предписано. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Abilify.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Има ли голяма разлика в цената между генеричния и марковия Abilify?
 • Цената ми за Abilify ще зависи ли от формата на лекарството, което ми е предписано?
 • Бих ли спестил от цената на Abilify, ако имах доставка за 90 дни?

За да научите повече за Abilify, вижте тези статии:

 • Всичко за Abilify
 • Взаимодействия на Abilify: алкохол, лекарства и други
 • Странични ефекти на Abilify: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss