4 Предимства на кората от диня

Общ преглед

Динята може да е един от най-подходящите плодове. Това е пъпеш 92 процента вода. Освен това има здравословно количество витамин А и С, калий, магнезий и други важни хранителни вещества.

Най-популярната част от динята е розовата плът, но като нейния братовчед, краставицата, цялото нещо е годно за консумация. Това включва зелените отпадъци, които обикновено завършват в контейнера за компост.

Кората, която е зелената обвивка, която пази всички тези вкусни плодове с вода, е напълно годна за консумация. Ето само няколко причини, поради които трябва да помислите да не го изхвърляте.

1. Може да ви направи по-добре в леглото

Не, кората от диня не е задвижвана от природата Виагра, но някои изследвания показват, че тя може да помогне на мъже с лека до умерена еректилна дисфункция. Силата му за повишаване на либидото идва от аминокиселината цитрулин, която е концентрирана в кората.

Едно проучване показа, че приемането на добавки с L-цитрулин може да подобри ерекцията без много от потенциалните странични ефекти, свързани с Виагра.

Опитайте да напръскате кората на динята с лимонов сок и да поръсите малко чили на прах. И двете добавки също са полезни за сърцето ви и за вашия, хм, друг любовен орган.

2. Това може да даде тласък на вашата тренировка

Освен че подобрява представянето ви в леглото, цитрулинът може да подобри и следващото ви атлетично представяне. Повечето доказателства за това обаче са анекдотични.

Цитрулинът насърчава разширяването на кръвоносните съдове. Едно проучване предполага, че добавките с цитрулин подобряват доставката на кислород до мускулите, потенциално подобрявайки упражненията.

За да го получите естествено, опитайте кисели кори от диня, старомодно лакомство в южните щати.

3. Може да намали кръвното Ви налягане

Ако Вашият лекар Ви е инструктирал да намалите кръвното си налягане, опитайте да ядете кората от диня и всичко останало. Някои изследвания показват, че добавките с екстракт от диня са в състояние да помогнат на възрастните със затлъстяване да контролират кръвното си налягане.

Въпреки това, добавките с цитрулин вероятно са по -ефективни. Повечето проучвания предлагат добавки с цитрулин да намалят кръвното налягане при хора с хипертония.

Динята също е потенциален диуретик, който често се предписва на хора с високо кръвно налягане. Опитайте да замразите цели резени диня за приятно удоволствие през летния ден.

4. Богат е на фибри

Друго предимство на кората от диня е, че тя е богат източник на фибри. Диета с високо съдържание на фибри има редица ползи за здравето, включително следното:

  • Фибрите помагат за поддържане на редовни движения на червата и могат да помогнат за намаляване на риска от развитие на заболявания на дебелото черво.
  • Фибрите могат да помогнат за понижаване на нивата на холестерола и кръвната захар.
  • Храните с фибри ви зареждат по -бързо, помагайки за постигане и поддържане на здравословно тегло.

Само за 5 процента от възрастните в Съединените щати получават препоръчителната дневна стойност на фибри. Помислете за изяждане на кората, за да повишите нивата на фибрите си!

За вкъщи

Следващия път, когато нарязвате диня, помислете да запазите кората. Това е бърз и вкусен начин да подобрите цялостното си здраве.

Как се реже: диня

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss