12-те най-добри продукта в помощ на пациентите с Алцхаймер

Около 5,3 милиона американци имат болестта на Алцхаймер. От тях около 5,1 милиона са на възраст над 65 години. Поради нарастващото възрастно население тези цифри само ще се увеличават всяка година. Асоциацията на Алцхаймер прогнозира, че до 2025 г. броят на възрастните хора с болестта ще достигне 7,1 милиона – 40% увеличение спрямо 2015 г.

Не всички хора с болестта влизат в старчески домове или центрове за подпомагане на живот. Всъщност мнозина искат да живеят независимо. Има много продукти, които хората или лицата, които се грижат за тях, могат да използват, за да им помогнат да упражняват паметта си и да поддържат независим живот.

Часовници

Те могат да бъдат важно устройство, което да помогне на лицето да следи датите и часовете. Часовници като този има големи цифрови лица, които изписват пълната дата. Освен това има остър дисплей без отблясъци, който може да бъде полезен за всеки със зрителни увреждания. В случай, че объркването между различните часове от деня е постоянен проблем, този часовник ви казва дали е сутрин, следобед, вечер или нощ.

Големи календари

Календари с голям печат като това е ефективен начин да запомните важни дати. А големият стенен календар също е трудно да се пропусне, като помага на всеки да следи дати, срещи и специални поводи.

Мисловни игри

Игрите не само могат да бъдат прекрасни, за да поддържат ума ни активен, но могат също така да въведат социален аспект. Match the Shapes е направен специално за хора, които имат деменция и болест на Алцхаймер, както е Съпоставете точките. Последното включва съпоставяне на точките върху плочките домино, което също може да предизвика положителни спомени. Хората, които обичат да играят карти, може да харесат Match the Suits, който има подобна концепция. Хората, които харесват игрите с думи, вероятно ще оценят Вземете и отидете Пъзели за търсене на думи, които се отличават с просто оформление и по-голям печат.

Кутии за хапчета

Добрата кутия за хапчета може да предотврати объркване и да помогне на човек с болестта на Алцхаймер да гарантира, че приема правилните лекарства в точното време – и да не приема хапчета отново и отново. Този има пет различни времена за аларма, плюс таймер за обратно отброяване, за да се гарантира, че лекарството се приема навреме.

Картинни телефони

Поддържането на връзка е важно, особено когато вашият приятел или любим човек има деменция или болест на Алцхаймер. Телефонът с памет може да бъде програмиран с числа и изображения, така че потребителят трябва само да натисне снимката на лицето, за да му се обади. VTech прави телефон, който има същите функции, плюс преносима висулка за безопасност, която можете да използвате, в случай че имате нужда от спешна помощ, но не можете да стигнете до телефона.

Локатори

Гривната за спешна медицинска помощ може да е добър вариант, ако човекът, за когото се грижите, се скита. Ако QR кодът на гривната бъде сканиран, скенерът ще види съобщение, което казва „предоставете местоположение“. Когато той или тя предостави местоположението чрез смарт телефон, таблет или компютър, всички контакти за спешни случаи ще получат известие с местоположението на пациента.

Днес на пазара има много иновативни продукти, които позволяват на хората с болест на Алцхаймер, деменция или други форми на загуба на паметта да живеят безопасно, независимо дали са напълно независими или не. Тези продукти не само помагат на индивида, но могат да предложат така необходимото спокойствие за заети лица, които се грижат за тях, които искат да се уверят, че техните близки винаги са в безопасност.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss