10-те най-добри маратона на североизток

Деветте щата, които съставляват североизточната част на САЩ, съдържат някои от най-големите градове в страната и грандиозни природни пейзажи. Независимо дали обичате да бягате в градските джунгли, в поддържаните от Апалачите планини или по крайбрежието, има вероятност да има маратон, който е точно за вас в този малък, но разнообразен пейзаж.

Открихме някои от най-уникалните, живописни и направо запомнящи се маратонски събития в североизточната част на САЩ.

Филаделфийски маратон

Кога: ноември

Където: Филаделфия, Пенсилвания

Прекарайте пътя си през парковете, улиците и историческите забележителности на Филаделфия, докато се състезавате до финала при красивите стъпала на Музея на изкуствата. Докато бягате през Филаделфия, помнете историята, направена от Джордж Вашингтон и Бенджамин Франклин точно под краката ви с всяка стъпка.

За тези, които не са готови за пълен маратон, има и опции за полумаратон и 8K и дори забавно бягане за дете, така че цялото семейство може да участва! Теренът е равен и времето като цяло е спокойно и подходящо за бегачи.

Регистрирайте се тук.

Мейн маратон

Кога: октомври

Където: Портланд, Мейн

Маратонът в Мейн е пълен маратон, квалификационен за Бостън, но има и опция за бягане на полумаратон или маратонска щафета. Състезателното трасе навън и назад включва както хълмисти, така и равни участъци, а гледката за по-голямата част от състезанието е задният залив на красивия Inner Bay на Мейн.

Приходите от състезанието са в полза на Dream Factory of Maine, която е благотворителна организация, която предоставя мечти на критично болни деца.

Регистрирайте се тук.

Бостънският маратон

Кога: април

Където: Бостън, Масачузетс

Бостънският маратон е събитие, което всеки сериозен бегач иска да предприеме, за да докаже своята сила. Само за да кандидатствате като възможен участник, ще трябва да имате време за квалификация от курсове, сертифицирани от USATF или AIMS.

Официалните участници ще бъдат избрани от групата регистранти въз основа на възраст, пол и най-бързо време за квалификация. Има и възможност за влизане, като се състезавате за една от избраните от тях благотворителни организации. Така или иначе, Бостън е този, който трябва да бягате, ако се отнасяте сериозно към маратоните.

Бонус полза: Участвайте в най-дългия маратон в света!

Регистрирайте се тук.

Маратон на Провидънс

Кога: Може

Където: Провидънс, Роуд Айлънд

Това състезание е добро за тези, които се интересуват да се класират за Бостънския маратон, тъй като това е друго квалификационно състезание. Трасето за маратона на Провидънс е предимно равно. Въпреки това, трябва да сте подготвени за наклона на 23 миля. Тъй като 2016 г. е 9-та година, то се счита за най-бързо растящото и най-достъпното състезание в североизточната част.

Това е събитие, което продължава уикенда и включва пълния маратон, полумаратон и 5K. И трите състезания започват на едно и също място и завършват на една и съща финална линия, така че всички състезатели да се насладят на тържествата на финалната линия. Можете също да се регистрирате като отбори, а набирането на средства е достъпно за любимата ви благотворителна организация.

Регистрирайте се тук.

Маратон в Ню Джърси и полумаратон

Кога: Може

Където: Оушънпорт, Ню Джърси

Маратонът в Ню Джърси е състезателно състезание от точка до точка. Това е и квалификационно състезание за Бостънския маратон. Въпреки това, бегачи от всяко ниво ще могат да участват. Освен пълния маратон, има полумаратон, както и щафетен полумаратон за тези, които обичат малко екипни усилия.

Дори и да не сте бегач, можете да развеселите тези, които са от красивата финална линия на брега на океана. След състезанието всички празнуват на Финския фестивал точно отвъд финалната линия с храна, забавление и музика.

Регистрирайте се тук.

Покрити мостове полумаратон

Кога: юни

Където: Помфрет, Върмонт

Въпреки че е само полумаратон, Covered Bridges заслужава да се спомене заради уникалния си и живописен маршрут. Състезателите ще се движат по четири емблематични покрити моста, докато пътуват по трасето в Уудсток, Върмонт. За да се запази интимното усещане и да се побере ограниченото количество паркинг, състезанието в момента е ограничено до 2300 участници и се разпродава в рамките на минути след откриването на регистрацията.

Ако се интересувате от бягане, продължете да проверявате уебсайта им за датата на регистрация и не забравяйте да се регистрирате веднага щом се отвори.

Регистрирайте се тук.

Нюйоркският маратон

Кога: ноември

Където: Ню Йорк, Ню Йорк

Дори небегачите знаят за маратона в Ню Йорк и за престижа да можеш да кажеш, че си го завършил. Що се отнася до списъците, това е точно там с Бостънския маратон.

Въпреки че е трудно да влезете, след като си осигурите място, вие сте аплодирани от милиони по улиците на града и тези, които гледат по телевизията.

Регистрирайте се тук.

„Тренировъчен” бягане

Кога: юни

Където: Пискатауей, Ню Джърси

Този уникален маратон се провежда ежегодно в чест на Националния ден на пътеките. Участниците, които искат да пробягат целия 34,6 мили от буксирната пътека на Delaware & Raritan Canal, се срещат рано в Джонсън Парк в Пискатауей. Оттам сте откарани до Трентън за старта на състезанието. За бегачи, които не са на това разстояние, ще има по-къси маршрути, определени по Towpath, където можете да бъдете качени и транспортирани обратно до парк Джонсън.

Това е неконкурентна група, бягаща по пътека, така че ще има плевели, за да се избегне, но спокойната атмосфера, страхотните гледки и другарството обещават да си струва усилията.

Регистрирайте се тук.

Зелена планина маратон и полумаратон

Кога: октомври

Където: Южен герой, Върмонт

Каква по-добра мотивация да продължите да бягате от перфектен пейзаж? Ако никога не сте виждали Нова Англия през есента, тогава това е състезание, което не можете да пропуснете. Маршрутът на Green Mountain Marathon, друг Бостънски квалификационен турнир, минава през живописни ферми, ябълкови градини и вили, покрити с ярки цветове на сезона.

Теренът е равен и подвижен, а някои участъци са с добре поддържани черни пътища, така че бъдете готови за разнообразие!

Регистрирайте се тук.

Маратон на острова на пустинята

Кога: октомври

Където: Бар Харбър, Мейн

Гласуван за състезание на 2015 г. от „New England Runner Magazine“, маратонът на Mount Desert Island предлага възможност за Instagram на всяка крачка. Курсът за квалификация в Бостън включва хълмове, стръмни наклони и спиращи дъха гледки навсякъде.

Първият хълм е 3 мили и 150 фута изкачване с други хълмове по пътя, но наградата ще бъде състезанието на 1,2 мили надолу до финалната линия!

Регистрирайте се тук.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss