Фуроземид и цена: Какво трябва да знаете

Фуроземид е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение на оток (натрупване на течност) и високо кръвно налягане. Цената на фуроземид може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва фуроземид?

Цената, която плащате за фуроземид, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате. Ако ви е предписана инжекционната форма на лекарството, може да имате допълнителни разходи, за да получите инжекцията от медицински специалист в болница или клиника.

За да разберете колко ще платите за фуроземид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или вижте следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон Optum Perks.

Фуроземид купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за фуроземид, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете фуроземид с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Застраховка

Застраховани

Местоположение

47201

Дозировка

40 mg фуроземид (30 таблетки)

Спестете от фуроземид

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

реклама
най-добра цена

3,68 долара

Walgreens

3,68 долара

$4,00

Walmart

$4,00

5,76 долара

Цел (CVS)

5,76 долара

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се фуроземид като марково лекарство?

Фуроземид е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Фуроземидът се предлага в маркови версии, наречени Lasix и Furoscix. За да разберете как се сравняват разходите за Lasix, Furoscix и furosemide, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан фуроземид и се интересувате от негова версия вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат една версия вместо друга. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате перорална форма на фуроземид в дългосрочен план, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Ако бъде одобрено от вашата застрахователна компания, може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на фуроземид перорални таблетки или перорален разтвор. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на фуроземид. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на фуроземид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за фуроземид. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на фуроземид?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за фуроземид или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и фуроземид

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно фуроземид и цената.

Каква е цената на фуроземид в сравнение с тази на подобни лекарства, като спиронолактон?

Цената на фуроземид в сравнение с цената на спиронолактон или други подобни лекарства може да зависи от няколко фактора.

Фуроземид се предлага като перорална таблетка, перорален течен разтвор и инжекция. Спиронолактон се предлага като перорална таблетка и перорална суспензия (вид течна смес). Ако ви е предписана инжекционната форма на фуроземид, цената ви може да е по-висока от пероралната форма на спиронолактон. Това е така, защото може да имате допълнителни разходи за получаване на инжекции с фуроземид от медицински специалист.

Други фактори, които могат да повлияят на сумата, която плащате, включват:

 • дали има налични програми за спестяване на купони за лекарството, което ви е предписано
 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • колко време продължава вашето лечение
 • вашата доза

Ако имате въпроси относно цената на фуроземид в сравнение с цената на подобни лекарства, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да споделят повече подробности относно разходите за лечение въз основа на вашата конкретна ситуация.

Колко струва фуроземид без застраховка?

Цената на фуроземид без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка.

Вашата цена за фуроземид може да зависи от фактори като:

 • Вашата доза и формата, която Ви е предписана
 • дали отговаряте на условията за някакви спестовни програми
 • аптеката, която изберете (ако е предписана перорална форма)
 • ако ви е предписана перорална форма, доставката на фуроземид, която получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на фуроземид без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Също така може да поискате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените за пероралните форми на фуроземид.

Имайте предвид, че ако ви е предписана инжекционната форма на фуроземид, може да имате допълнителни разходи за получаване на лекарството от медицински специалист в болница или клиника.

Можете също така да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за пероралните форми на фуроземид, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие фуроземид. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят фуроземид по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако фуроземидът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали фуроземидът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на фуроземид, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за фуроземид.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Как ще разбера дали ще имам допълнителни разходи за получаване на инжекции с фуроземид в клиника или болница?
 • Каква е цената на фуроземид в сравнение с цената на марковите версии Lasix и Furoscix?
 • Има ли други опции с по-ниска цена, ако не мога да си позволя фуроземид?

За да научите повече за фуроземид, вижте тези статии:

 • Всичко за фуроземид перорални таблетки
 • Странични ефекти на фуроземид перорални форми: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss