Калории, изгорени в молитва

Миналата седмица на конференцията по спортна медицина разговарях с изследовател от Кувейтския университет. Д -р Джасем Рамадан представи прекрасно малко изследване, наречено Биоенергия на ислямските молитви, измерващо количеството кислород и калориите, които физическите движения на изгорените молитви.

Пет стандартни молитви (салат) са задължителни всеки ден за всеки възрастен мъж и жена мюсюлманка. Всяка молитва има непрекъсната последователност от движения на тялото (Rakkas), състояща се от изправяне, поклон, коленичене и седене. Всяка Rakka трае между 3 и 6 минути. Д-р Рамадан разгледа енергийните разходи за две и четири молитви Ракка при тридесет и двама възрастни мъже и жени. Той откри, че салатите имат положителен ефект върху метаболитната функция. За човек с тегло 80 кг енергийните разходи за ежедневните молитви са били около 80 калории на ден и биха могли да се считат за форма на физическа активност, която подобрява годността.

Д -р Рамадан ми каза: „Молитвите се правят хиляди години и никой не мисли за това като за физическо упражнение.“ Казах му, че често мисля така. Казах му, че руската православна молитва е доста физическа. Литургията продължава часове, като се прави изправена и непрекъснато се пресича от пода в клек до висока глава. Всички, включително най -възрастните хора, правят това, нагоре и надолу, и нагоре и надолу, и нагоре и надолу, разтягайки се и клякайки, достигайки и огъвайки се. Винаги съм смятал, че това е групова здравна дейност в общността, която вероятно отдавна е била предпазваща от много заболявания (и приписвана божествено). Първоначалните йоги бяха същите, достигащи нагоре, за да издигнат небесата, покланяйки се, коленичили, покланяйки се, издигайки се отново и отново.

Казах на д -р Рамадан, че много западняци не могат удобно да правят коленичащата Ракка, показана в разтягането на здрави пръсти, или да се изправят на стойка, без да използват ръцете си, както в публикацията Бързи и лесни упражнения за сила и баланс, не само възрастните хора, но и останалата част от населението.

Изглеждаше изненадан и заинтересован. Казах му, че вярвам, че тази липса на елементарно човешко движение за реалното ежедневие е допринесла значително за епидемичния брой хора, които са твърде слаби и нестабилни, за да стават без помощ, да ходят без бастуни и проходилки, имат проблеми с качването по стълбите, имат лош баланс и за много болки в коляното и тазобедрената става и дегенерация. Д -р Рамадан каза, че старейшините в неговата страна не страдат в голям брой от артрит на коляното и тазобедрената става и лесно могат да се издигнат от пода до дълбока старост. Казах му, че много западняци са запознати с износено устройство, с бутон за натискане на помощ, ако не могат да станат от пода или стола. В този момент той беше сигурен, че се шегувам.

Ако не можете лесно да станете от пода или ниския стол, без да използвате ръцете си, вероятно имате опасно намалена сила и баланс на краката. Използвайте добро огъване, за да укрепите краката и коленете си много пъти на ден и да подобрите физическата си форма, обяснено в публикацията Колко често трябва да сте здрави? Използвайте здравословно движение всеки ден, за да седнете, да се издигнете, да се наведете надясно, да почистите, да градите, да благодарите, да се разтегнете, да се качите по стълби и да играете, за да получите здравословни функционални упражнения и да предотвратите обичайните болки в ставите. Това е фитнесът като начин на живот.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss