Добавки за биполярно разстройство

Думата „добавка“ може да обхваща широка гама от продукти, от хапчета и таблетки до диетични и здравни средства. Може да се отнася и за основни ежедневни мултивитамини и таблетки с рибено масло, или по -екзотични неща като гинко и кава.

Някои добавки могат да бъдат полезни за подобряване на ежедневното хранене. Други, като жълт кантарион, кава и гинко, се продават като антидепресанти. Смята се, че други помагат за функционирането на мозъка и нервната система.

Как добавките се вписват в биполярното лечение?

Няма консенсус относно полезността на добавките при директно лечение на биполярно разстройство. Някои ги виждат като опция, докато други смятат, че са загуба на време и пари.

Например, въпреки че има някои доказателства за това Жълт кантарион може да има някакъв ефект при лека или умерена депресия, има малко, което подкрепя неговата полезност при тежка депресия.

Как действат добавките?

Някои добавки, като мултивитамини и капсули от рибено масло, имат за цел да предотвратят недостиг на определени вещества в организма. Направени са връзки между промени в настроението и недостиг на необходими вещества като витамини от група В.

Други се продават като антидепресанти или средства за сън, но има различни мнения относно тяхната ефективност и безопасност. Поради това е важно да уведомите Вашия лекар, преди да започнете да приемате някакви добавки.

Какви са страничните ефекти?

Някои добавки могат да взаимодействат със стандартните биполярни лекарства по различни начини. В зависимост от добавката и как тя взаимодейства с тялото, някои добавки могат да влошат симптомите на депресия или мания.

Мултивитаминни хапчета или таблетки и капсули с рибено масло се предлагат в повечето магазини за хранителни стоки или аптеки. Други могат да бъдат закупени в магазини за натурална храна или за здраве.

Контролът на качеството в производството може да бъде важен момент за разглеждане. Също така, на много добавки липсват множество доказателства в подкрепа на тяхната полезност, което предполага, че те могат да бъдат неефективни.

Прегледите на добавките сред редица източници са смесени. Някои експерти смятат, че имат поне някои ограничени приложения при лечението на биполярно разстройство, докато други ги смятат за неефективни в най -добрия случай и опасни в най -лошия.

Контролът на качеството може да варира в зависимост от добавките, което затруднява сигурността, че получавате полезен или безопасен продукт.

Преди да добавите някаква добавка към вашия план за лечение, не забравяйте да говорите с Вашия лекар.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss