Spinraza и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на спинална мускулна атрофия, може да искате да научите повече за Spinraza (nusinersen). Това е лекарство с рецепта, използвано за лечение на спинална мускулна атрофия при възрастни и деца. Предлага се като течен разтвор, който получавате като инжекция в гръбначния стълб.

Продължавайте да четете за подробности относно Spinraza и цената, както и как можете да спестите пари от вашите лечения.

Забележка: За повече подробности относно Spinraza вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Spinraza?

Цената, която плащате за инжекции Spinraza, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение и вашето застрахователно покритие (ако имате такова). Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в център за лечение, където ще получите инжекции Spinraza.

За да научите колко ще платите за Spinraza, включително каква може да бъде цената ви за доза или годишните разходи, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Spinraza. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Spinraza по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Spinraza изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена за него.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Spinraza изисква предварително разрешение.

Предлага ли се Spinraza като генерично лекарство?

Spinraza идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за плащането на Spinraza?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Spinraza или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • SMA360°
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да заплатите лечението си, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Spinraza, говорете с Вашия лекар. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Spinraza.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя разходите за лечение със Spinraza?
  • Броят на леченията, от които се нуждая, ще определи ли цената ми?
  • Предлагат ли се по-евтини лечения за моето състояние?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Или за да се свържете с други, които може да имат вашето заболяване, присъединете се към общност на Bezzy.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss