BlueChew срещу Hims: продукти, услуги, цени и отзиви

Откакто първите лечения се появиха на пазара преди повече от 20 години, лекарствата за еректилна дисфункция се превърнаха в индустрия за милиарди долари. Има много налични лечения и тъй като опциите се преместиха от лекари само към онлайн услуги и услуги за поръчки по пощата, двама нововъзникващи лидери са BlueChew и Hims.

И двете компании предлагат няколко различни лечения за ЕД и подобен бизнес модел, но точно какви са разликите между BlueChew и Hims и кое може да е подходящо за вас?

Как работят

BlueChew

Стартирането на поръчка с BlueChew изисква посещение на техния уебсайт. Там ще изберете предпочитано лекарство и ще планирате и попълните формуляр за медицински профил. Въпросите обхващат основна информация за вашата възраст и здравословно състояние, заедно с по-конкретни, които помагат на техните лекари да се уверят, че лекарствата на BlueChew ще бъдат безопасни за употреба.

Ще трябва също да им изпратите снимка, на която държите документ за самоличност със снимка, за да потвърдите самоличността си. Повечето медицински прегледи отнемат само 1 до 2 дни и след това ще получавате доставка на хапчета, изпращани всеки месец. Можете също така да изберете вашите рецепти да бъдат изпълнени в аптека за смесване близо до вас.

Започнете с BlueChew

Него

Процесът на поръчка и консултация за Hims е много подобен на този на BlueChew. Основната разлика е, че след като попълните формуляра на уебсайта на Hims, можете да получите незабавна видео, телефонна или онлайн чат консултация с лекар. След като открият правилното лекарство за вас, те ще ви напишат рецепта, която можете да използвате, за да поръчате от сайта на Hims или да занесете в предпочитаната от вас местна аптека или аптека за поръчки по пощата.

Започнете с Hims

Ценообразуване

BlueChew

Към момента на писане, BlueChew предлага всеки от трите си продукта в четири нива: активен, зает, популярен и професионален. Нивата за силденафил и тадалафил са на цена от $20, $30, $50 и $90 на месец, но получавате различни количества от всяко лекарство на всяко ниво. Със силденафил получавате шест таблетки с активния план, 10 със заетия план, 17 за популярния план и 34 на професионалното ниво. Месечните доставки за тадалафил са 4, 7, 14 или 28 таблетки, а с варденафил получавате 4, 8, 15 или 30 таблетки – на цена от $20, $35, $65 и $120 всеки месец – в зависимост от плана, който изберете.

Него

Ценообразуването на продуктите на Hims ще варира в зависимост от вашата доза и дали поръчвате от сайта или изпращате рецептата до друга аптека. Разходите ще варират от няколко долара на хапче до близо 1000 долара за месечна доставка на лекарство за ЕД на известна марка.

Други продукти

BlueChew

BlueChew не предлага други продукти освен таблетките за дъвчене силденафил, тадалафил и варденафил. Те са генеричните еквиваленти на Виагра, Сиалис и Левитра.

Него

Hims предлага продукти, покриващи редица нужди извън еректилната дисфункция. Сертралин и пароксетин се предлагат за лечение на преждевременна еякулация, заедно със силденафил PE и локално лечение, което се предлага под формата на спрей или кърпа. Те също така предлагат генеричен валацикловир за лечение на генитален херпес.

Наред с техните лечения за ЕД, Hims продава спрейове и течни версии на финастерид и миноксидил, две лекарства, използвани за предотвратяване на косопад. Те също така предлагат миноксидилна пяна и специален сгъстяващ шампоан и балсам.

Наскоро Hims разшири своите предложения, за да включи линия продукти за грижа за кожата. Те включват кремове против стареене, овлажняващи и против бръчки, както и серум с витамин С, почистващ препарат за кожа и слънцезащитен фактор SPF 50+. Предлага се и гел крем с персонализирана формула за лечение на акне.

Hims също се разклонява, за да предлага първични грижи и консултации за психично здраве.

Репутация

BlueChew

BlueChew е в бизнеса от 2014 г. и има рейтинг A+ от Better Business Bureau. Повечето от оплакванията на клиентите изглежда са свързани с проблеми с доставката.

Него

Hims се предлага от 2017 г. — и компанията-майка Hims & Hers, Inc. — се радва на същия рейтинг A+ от BBB, както BlueChew. За разлика от BlueChew обаче има много отрицателни доклади от клиенти на Hims, които са недоволни от отменени или забавени срещи или постоянни такси за лекарства, които не искат.

поверителност

Както BlueChew, така и Hims предприемат няколко мерки, за да гарантират, че вашата медицинска информация е поверителна. Те са обвързани от същите закони на HIPAA като всеки друг медицински специалист, така че всички консултации са толкова поверителни, колкото и чатовете в офиса. И двете компании изпращат продуктите си в обикновени опаковки, което гарантира вашата поверителност.

Отзиви от клиенти

BlueChew

Към момента на писане на това издание BlueChew има много малко клиентски отзиви, налични онлайн, освен светещите на собствения им уебсайт. Трима души изпратиха рецензии на сайта на Better Business Bureau, като двама от тях дадоха на Blue Chew 1 от 5 звезди, а другият оцени компанията с 5 от 5. Тримата клиенти, които оцениха BlueChew в Trustpilot, дадоха идентични резултати.

Него

Hims има много повече клиентски отзиви онлайн, но те са смесени. При последния ни преглед на сайта 59-те души, които изпратиха оценки на сайта на Better Business Bureau, му дадоха само 1,13 от 5 звезди. Това силно контрастира с техния резултат от 4,3/5 в Trustpilot, въпреки че 12% от повече от 1000 рецензенти там дадоха само една звезда.

Сравняване на BlueChew срещу Hims

BlueChew Него
Продукти таблетки за дъвчене силденафил, тадалафил и варденафил генерични и маркови лечения за еректилна дисфункция; също преждевременна еякулация, косопад и продукти за грижа за кожата; онлайн психично здраве и първична медицинска помощ
Скорошни ценови диапазони $20-$120/месец $3-$139/доза, $82-$958/месец
Наличен от 2014 г 2017 г
Наличност Уебсайт на BlueChew и аптеки за смеси Уебсайт на Hims и аптеки в цялата страна
Застрахователно покритие нито един; може да е в състояние да използва средства от HSA нито един; може да е в състояние да използва средства от HSA
Наличност всички американски щати с изключение на Северна Дакота и Южна Каролина всичките 50 американски щата
Одобрение от FDA само активни съставки; неодобрени продукти да
Приема се връщане не не

Как Hims и BlueChew се сравняват с други конкуренти?

Основният конкурент на Hims и BlueChew е Roman. Роман продава генерични и маркови Виагра и Сиалис, както и други продукти за лечение на косопад, генитален херпес, нисък тестостерон, алергии, екзема и прекомерно изпотяване. Те също така продават шампоан против пърхот и лечения за преждевременна еякулация, което прави Роман много по-сходен с Hims, отколкото с BlueChew. Докато Hims и BlueChew доставят месечно, Roman предлага месечни и тримесечни опции. Подобно на Химс, Роман започна да продава на обществеността през 2017 г.

Често задавани въпроси

Как можете да избирате между BlueChew и Hims?

Ако имате други състояния, с които искате да се справите, като косопад или кожни проблеми, може да искате да опитате Hims, защото те имат много по-голяма продуктова линия. Ако живеете в Северна Дакота или Южна Каролина, изборът е направен за вас, тъй като само продуктите на Hims се предлагат в тези два щата. Ако имате проблеми с преглъщането на цели хапчета, таблетките за дъвчене на BlueChew може да са най-подходящи за вас. BlueChew също ще бъде по-евтин за повечето възможности за лечение на ЕД.

Имате ли нужда от рецепта, за да използвате BlueChew или Hims?

Не е необходимо да носите рецепта в BlueChew или Hims, за да закупите техните продукти. И при двете услуги ще имате онлайн консултация с лекар, който ще ви изпише рецепта, която можете да попълните на техния сайт или в аптека по ваш избор. С BlueChew ще трябва да използвате аптека за смесване.

Одобрени ли са леченията с BlueChew от FDA?

BlueChew продава персонализирани формулировки на съществуващи лекарства. Въпреки че активните съставки са одобрени от FDA, таблетките, които получавате от BlueChew, не са.

Лечението на Hims одобрено ли е от FDA?

Всички лечения за еректилна дисфункция на Hims са одобрени от FDA, за разлика от някои от техните продукти, използвани за лечение на други състояния като косопад.

Къде се предлага BlueChew?

Продуктите на BlueChew се предлагат чрез уебсайта им или в аптеките за смесване в цялата страна.

Къде се предлага Hims?

Продуктите на Hims са налични на сайта им. Можете също така да занесете рецептата, която лекарят на Hims ви дава, на вашия собствен фармацевт, тъй като лекарствата, които предлагат, са идентични с тези в повечето аптеки.

Както Hims, така и BlueChew предлагат поверителен и безопасен начин за лечение на еректилна дисфункция. Hims предлага и много други продукти, но BlueChew съществува няколко години по-дълго. Ценообразуването на BlueChew обикновено е по-ниско, въпреки че и двете ще варират в зависимост от това къде изберете да получите вашите рецепти и кое лекарство искате.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss