Хидроксихлорохин (плаквенил) и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на малария или определени видове автоимунни състояния, може да искате да научите повече за хидроксихлорохина.

Хидроксихлорохинът е генерично лекарство с рецепта, което се използва за:

 • лечение на дискоиден лупус еритематозус при възрастни
 • предотвратяване и лечение на определени видове малария при възрастни и някои деца
 • лечение на ревматоиден артрит при възрастни
 • лечение на системен лупус еритематозус при възрастни

Хидроксихлорохинът идва под формата на таблетки, които поглъщате. Той принадлежи към група лекарства, наречени антималарийни. Хидроксихлорохинът се предлага и като марковото лекарство Plaquenil.

Продължете да четете за подробности относно хидроксихлорохина и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно хидроксихлорохина вижте тази задълбочена статия.

Колко струва хидроксихлорохинът?

Цената, която плащате за хидроксихлорохин, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за хидроксихлорохин, включително каква може да бъде цената ви за доза, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие хидроксихлорохина. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят хидроксихлорохин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако хидроксихлорохинът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали хидроксихлорохинът изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и хидроксихлорохина

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно хидроксихлорохина и цената.

Цената на хидроксихлорохина зависи ли от концентрацията на таблетката (200 mg или 300 mg)?

Възможно е цената на хидроксихлорохина да варира в зависимост от силата, която ви е предписана.

Цената може да зависи и от други фактори, като например:

 • вашия план за лечение
 • независимо дали имате застрахователно покритие или плащате от джоба си
 • избраната от вас аптека

За да разберете цената на таблетките хидроксихлорохин от 200 mg или 300 mg, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Ако имате застрахователно покритие, вашият доставчик на застраховка може също да ви каже цената на лекарството.

Каква е цената на хидроксихлорохин без застраховка спрямо със застраховка?

Като цяло, повечето лекарства струват по-малко, ако са покрити от вашата застраховка, отколкото без застраховка. Цената на хидроксихлорохин без застраховка може да зависи от вашия план за лечение, дозировката и избраната от вас аптека. Може да поискате да се консултирате с няколко аптеки във вашия район за най-добра цена, когато плащате без застраховка.

Ако имате застрахователно покритие, разходите ви зависят от предимствата на конкретния ви план. Например, ако имате доплащане (вашия дял от разходите), обикновено ще плащате определена сума всеки път, когато изпълнявате рецепта. Вашите разходи със застраховка може също да зависят от вашия план за лечение.

За повече информация относно цената на хидроксихлорохин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Можете също така да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, за да видите дали планът ви покрива хидроксихлорохин.

Предлага ли се хидроксихлорохин като марково лекарство?

Хидроксихлорохинът е генерично лекарство. Това означава, че е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство. А генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Хидроксихлорохинът се предлага във версия с марка, наречена Plaquenil. За да разберете как се сравняват разходите за плаквенил и хидроксихлорохин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан хидроксихлорохин и се интересувате от използването на Plaquenil вместо него, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате хидроксихлорохин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от хидроксихлорохин, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на хидроксихлорохина. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за хидроксихлорохин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Помощ при плащането на хидроксихлорохин

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за хидроксихлорохин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на хидроксихлорохин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за хидроксихлорохин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на хидроксихлорохина зависи ли от състоянието, за което го лекувам?
 • Ще се промени ли моята цена на хидроксихлорохин, ако дозата ми бъде увеличена?
 • Цената на хидроксихлорохина по-ниска ли е от онлайн аптеките?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss