Trintellix и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на депресия, може да искате да научите повече за Trintellix (вортиоксетин).

Trintellix е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на голямо депресивно разстройство при възрастни. Лекарството идва като таблетка, която поглъщате. Активната съставка в Trintellix е вортиоксетин. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Продължете да четете за подробности относно Trintellix и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Trintellix вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Trintellix?

Цената, която плащате за Trintellix, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да научите какво ще платите за Trintellix, включително какво може да бъде вашето доплащане с вашия застрахователен план, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Trintellix. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Trintellix по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Trintellix изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Trintellix изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Trintellix

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Trintellix и цената.

Каква е цената на Trintellix със застраховка срещу без застраховка?

Цената на Trintellix може да варира в зависимост от това дали имате или не застрахователно покритие за лекарството.

Ако имате застраховка, цената ви за лекарството може да зависи от конкретния ви план. Вашата цена може също да варира в зависимост от това дали изпълнявате рецептите си в местна аптека или чрез аптека за поръчки по пощата. Ако имате застраховка, може да се класирате за програмата за поддръжка на tAccess.

Ако Trintellix не е покрит от вашата застраховка или нямате застраховка, можете да отговаряте на условията за получаване на лекарството на намалена цена чрез програмата Takeda Help at Hand.

Цената на Trintellix зависи ли от концентрацията на таблетката (5 mg, 10 mg или 20 mg)?

Възможно е. Цената на Trintellix зависи от няколко фактора, включително:

 • количеството таблетки, предписано от Вашия лекар
 • където попълвате рецептата си за Trintellix
 • ако имате застрахователно покритие за лекарството

За да научите каква ще бъде цената на Trintellix за предписаната Ви доза, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Има ли налична купонна карта за Trintellix?

да Ако имате търговска застраховка, може да имате право на помощ при доплащане чрез програмата за поддръжка на tAccess.

Ако нямате търговска застраховка, говорете с вашия лекар или фармацевт, за да видите дали има други налични опции за спестяване. Също така „Мога ли да получа помощ при плащането на Trintellix?“ раздел изброява ресурси, които могат да бъдат полезни.

Предлага ли се Trintellix като генерично лекарство?

Trintellix идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Trintellix дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Trintellix, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Trintellix. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Trintellix. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Trintellix?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Trintellix или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програма за поддръжка на tAccess
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате притеснения относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Trintellix, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Trintellix.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Има ли други лекарства с по-ниска цена, които биха могли да лекуват моята депресия?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя лекарствата?
 • Мога ли да напълня Trintellix чрез аптека за поръчки по пощата?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Или за да се свържете с други, които имат вашето състояние, присъединете се към общност на Bezzy.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss